Zdravim. Hľadám ľudí, ktorý práve končia strednú a chcú študovať na vysokej škole Informatiku.
Konkrétne v mestách Brno a Praha. Tam sa chystám, no nikoho tam nepoznam tak si chcem pomôcť touto cestou.
Ja sa rozhodujem medzi CVUT FI a MUNI FI. No o CVUT nemam veľa informácií. Ak máte niečo, čo by mi pomohlo sa rozhodnúť, budem vďačný :)
Fórum › Offtopic
Maturita ... A co dál ?
ja sem byl na VUT v brne.. FIT.. bakalar je zameren spis prakticky, takze mi to vyhovovalo.. FI MUNI je spis teoreticka.. takze pokud nejsi na "drceni" tj. "memorovani" a ses spis prakticky zamerenej, tak se MUNI asi nebude uplne to prave..
ja osobne sem se musel ucit jen na ty hodne teoreticke predmety... jinak se to dalo zvladat v pohode
sice těd teprve končím druhák ale když jsem se koukal po vejškách zaujala mě nově vznikající FIT (fakulta informačních technologií) na ČVUT. viz. link: http://fit.cvut.cz/
FI MUNI je spis teoreticka.. takze pokud nejsi na "drceni" tj. "memorovani" a ses spis prakticky zamerenej, tak se MUNI asi nebude uplne to prave.
Blbost. Pro mě memorování skončilo na střední. Od výšky pro mě učení na zkoušky znamená všechno to pochopit a rozumět tomu.
Jinak zásadní rozdíl mezi VUT a FI je ten, že na VUT, když máte předmět o AI, tak sednete a napíšete program z daného oboru. Když se učíte OS tak sednete a napíšete program z oboru. Když se učíte databáze, tak sednete a napíšete program pracující s databázemi. Když se učíte grafiku, no, tak sednete a napíšete nějaké jednoduché zpracování obrazu. V podstatě vám řeknou, tohle se používá takhle, tohle se používá takhle atd. Naopak FI vám dá víc teoretického podkladu, na kterém se pak dá stavět a se kterým to všechno snadno pochopíte a budete umět použít :)
Já jdu na ČVUT na FJFY, akorát do Děčína - softwarové inženýrství v ekonomii :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Maturita z informatyki — založil pedro115
Maturita- poraďte prosím — založil Dalibor
Trojuholník Maturita 2011 — založil zonda
Moderátoři diskuze