Ako poslem informacie($_POST napr.) cez funkciu header? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako poslem informacie($_POST napr.) cez funkciu header? – PHP – Fórum – Programujte.comAko poslem informacie($_POST napr.) cez funkciu header? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lordest0
Super člen
17. 5. 2009   #1
-
0
-

Asi sa to tyka Ajaxu, no kedze header je PHP funkcia tak to pisem tu.
Otazka je v nazve temy, resp. znie: Ako poslem informacie($_POST napr.) cez funkciu header resp., cez presmerovanie? Da sa to vobec?
Dik moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.161.–
Reklama
Reklama
marioff0
Expert
17. 5. 2009   #2
-
0
-

takto? ale moc som ta nepochopil :(

header("Location: stranka.php?prem=$_POST[prem]");

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj_0010
Věrný člen
17. 5. 2009   #3
-
0
-

Lordest
Ako poslem informacie($_POST napr.) cez funkciu header resp., cez presmerovanie?
Cituji z PHP manuálu[1]:
> header — Send a raw HTTP header

header() dokáže akorát měnit hlavičky odpovědi, nic víc, nic míň – záleží na klientovi, jak s odpovědí naloží. Viz kódy odpovědi 301[2] a 302[3]. Je možné předávat obsah čeho jen budeš chtít skrz QUERY STRING v URL hlavičky Location, jak radí marioff.

Ale obecně, z principu HTTP, bych se tomuhle radši vyhnul. POST by měl sloužit k vytvoření/změně nějakého resource (radši nebudu překládat do češtiny), proto by veškeré změny měly proběhnout při POST požadavku a pak jen vrátit klientovi odpověď s kódem 303[4] a tím oznámit, kde se vytvořená/změněná resource nachází.

[1] http://cz.php.net/manual/en/function.header.php
[2] http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html#sec10.3.2
[3] http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html#sec10.3.3
[4] http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html#sec10.3.4

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
7raul0
Návštěvník
17. 5. 2009   #4
-
0
-

no posielat data v $_POST sa da napr. pomocou jQuery...
tu je kod ktory pouzivam ja:
javascript:



<script type="text/javascript">
<!--
function nazov_funkcie()
{
$.post("adresa_cieloveho_suboru",
{nazov_postu: $("nazov_text_pola").val()});
}
-->
</script>

a html:
<input type="text" name="nazov_text_pola" id="nazov_text_pola" />

<a href="javascript:void(0);" onclick="javascript:nazov_funkcie">Poslať</a>

malo by to fungovat...ale este musis mat includovanu kniznicu jQuery ;)
P.S.: v danom subore mozes pracovat s $_POST normalne ako keby si to posielal php-ckom
teda $_POST['nazov'] = ....
dufam ze pomozem... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.140.–
Lordest0
Super člen
17. 5. 2009   #5
-
0
-

marioff napsal:
takto? ale moc som ta nepochopil :(

header("Location: stranka.php?prem=$_POST[prem]");



dik, o tomto ale uz bohuzial viem..

A celkovo nejak inak v presmerovani (nie cez header()) sa to neda? Pretoze napr., mam registraciu, a uzivatel nevypise nickname. Ak nevypise, presmerovat ho na chybu = 2. No lenze!.. Ako ja fixnem chybu = 2 z toho, aby sa tam nedalo dostat v pripade ze neklikol na tlacitko Registrovat? to je ten najvacsi problem. Alebo napriklad, uprava profilu. Aby mi vypisalo profil uspesne aktualizovany, to nieje problem. Lenze na aktualizaciu vsetkych veci je este potreba F5 teda presmerovanie. Mozem to urobit aj cez url v prehliadaci, no lenze, zas, ako to fixnem - ze ked napriklad neodoslal tlacitko Aktualizovat, tak ho hodi spat? Bez tohto web ochudobnujem o tieto vyhlasky, pretoze ich nemozem fixnut :/.. A potom uzivatela iba presmeruje a on nevie ci sa to mu to ulozilo ci nie.. a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.161.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 5. 2009   #6
-
0
-

Na userovo F5 pri vyplnani formu by som sa vykaslal, je to jeho sprostost. Riesil by som to asi AJAXom, a na serveri len check ci su data vyplnene atd. pokial ano return SUCCESS a vygenerujem hlasku "profil aktualizovany", v opacnom pripade nejake chybove kody ktore povedia ze to a to je zle. pokial sa nemylim tak posielanie pomocou AJAXu by nemalo menit obsah len to poslat na "pozadi". takze ked mu to hodi hlasku uspesne aktualizovany tak pojde z profilu prec. :-) aspon ja by som siel ;-).

na odosielanie formu som pred casom pouzil JS framework http://www.prototypejs.org/learn/introduction-to-ajax s tym na par riadkoch posles cely form.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.109.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Kontrola cez funkciu — založil Anonym

Ako priradit funkciu — založil Marek

Ako sa vyrovnať s header() ? — založil Lordest

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý