Proměnná v mysql_query – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Proměnná v mysql_query – PHP – Fórum – Programujte.comProměnná v mysql_query – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Mirek Braho0
Stálý člen
11. 9. 2006   #1
-
0
-

Ahoj lidi, prosím o pomoc.

Mám odkaz bla/bla/neco.php?view=10

a v tom neco.php mam tohle:



<?
echo("<table border=0 width=100%>");

$vyber=mysql_query("select * from 'fotnovinky' where 'cislo'='$view'");

$vypis=mysql_fetch_row($vyber);

echo ("<tr valign=top><td><font color=#2505A9 size=2><b>");
echo ("Naps?no: ").$vypis[1];
echo ("<tr valign=top><td><font color=black size=2><b>");
echo $vypis[2];
echo ("<tr valign=top><td colspan=2><font color=#AA0000><b><hr>");
echo $vypis[3];


echo("</table>");

?>

Samo že návaznost na databázi je správná, tu tam nepíšu.
Ale nefunguje to. Když tam ručně dopíšu cislo=10 tak to jde, ale nevím jak tam dostat tu proměnnou. Poradí někdo? Už sem zkoušel snad všechno. Díky moc ... :ehh:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 9. 2006   #2
-
0
-

Ujistil jses (nejakym echem), ze v te promenne opravdu je ta spravna hodnota? PV pripade jakychkoliv potizi s mysql prikazy doporucuju echnout celou tu promenou s prikazem - v tomto pripade $vyber (edit - sry jen ten prikaz, $vuber by ti vypsalo res id)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marek Štafl0
Stálý člen
11. 9. 2006   #3
-
0
-

J? teda nev?m, kde bys mohl m?t chybu, ale j? osobn? t?eba pro spojov?n? ?et?zc? pou??v?m oper?tor '.' (te?ka). Tak by to, mysl?m, spr?vn? m?lo b?t. I kdy? takhle by to asi m?lo fungovat taky, ale za pokus nic ned??:

$vyber=mysql_query("SELECT * FROM fotnovinky WHERE cislo = '".$view."'");


A taky si v?echny dotazy ukl?d?m do prom?nn?, abych si je v p??pad? n?jak?ho probl?mu mohl nechat vypsat na obrazovku, jestli se vůbec generuje spr?vn?, p??padn? si nechat vypsat pomoc? funkce mysql_error(), co mi hl?s? datab?ze.
Osobn? bych ten tv?j k?d zapsal takhle:


<?
echo("<table border=0 width=100%>");

$db_dotaz = "SELECT * FROM fotnovinky WHERE cislo = '".$view."'";
$vyber = @mysql_query($db_dotaz);

if (!$vyber) {
echo "Nelze polo?it dotaz datab?zi! MySql hl?s?: ".mysql_error();
} else {
$vypis=mysql_fetch_row($vyber);

echo ("<tr valign=top><td><font color=#2505A9 size=2><b>");
echo ("Naps?no: ").$vypis[1];
echo ("<tr valign=top><td><font color=black size=2><b>");
echo $vypis[2];
echo ("<tr valign=top><td colspan=2><font color=#AA0000><b><hr>");
echo $vypis[3];
}

echo("</table>");

?>

Je?t? by sis tam mohl nechat vypsat prom?nnou $db_dotaz (echo $db_dotaz;), abys v?d?l, jestli ten dotaz opravdu vypad? tak, jak m?. Tedy v tomto p??pad?:
"SELECT * FROM fotnovinky WHERE cislo = '10'"

Mimochodem (t?m si teda nejsem jist?), ale n?zvy sloupc? tabulek se ned?vaj? do uvozovek (nebo jo?). Nem??e b?t ta chyba tam? J? d?v?m do uvozovek pouze hodnoty.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 9. 2006   #4
-
0
-

Nazvy tabulek se do uvozovek nedavaji (nebo nemusi, ale ja je tam nedavam :) ) a taky to s tim spojovanim retezcu je zbytecne. to by mohlo delat prusery jen za predpokladu ze by tam bylo pole nebo by to cele bylo v jednoduchych uvozovkach.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marek Štafl0
Stálý člen
11. 9. 2006   #5
-
0
-

CommanderZ napsal:

Ujistil jses (nejakym echem), ze v te promenne opravdu je ta spravna hodnota? PV pripade jakychkoliv potizi s mysql prikazy doporucuju echnout celou tu promenou s prikazem - v tomto pripade $vyber (edit - sry jen ten prikaz, $vuber by ti vypsalo res id)


Teda nevím, ale myslím, že když dáš echo $vyber, vypíše to něco jako res_id #1 nebo tak podobně.

Edit: Já jsem to nějak odkliknul až po tom Tvém editu nebo co :error:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 9. 2006   #6
-
0
-

Marex má pravdu....

Základní chyba:

$foo = 'penis'

echo ('$foo') /výpis bude $foo a nie penis....
echo ("$foo") /výpis = penis


a podruhé stěpce nemají byť v úvodzovkách....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
11. 9. 2006   #7
-
0
-



<?php
echo("<table border=0 width=100%>");

//Vubec bych se nebal vyjmenovat sloupce -> urychli to dotaz
//Chybu bych videl na nepochopeni superglobalnich promennych
$vyber=mysql_query(sprintf("select * from fotnovinky where cislo=%d", $_GET['view']));

$vypis=mysql_fetch_row($vyber);

echo ("<tr valign=top><td><font color=#2505A9 size=2><b>");
echo ("Naps?no: ").$vypis[1];
echo ("<tr valign=top><td><font color=black size=2><b>");
echo $vypis[2];
echo ("<tr valign=top><td colspan=2><font color=#AA0000><b><hr>");
echo $vypis[3];


echo("</table>");

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
11. 9. 2006   #8
-
0
-

To jatt> No jo,ale autor topicu tam ma ty dvojite zavorky, takze ta promenna se bude nahrazovat naprosto normalne ;)

A pokud te zmatly ty jednoduche uvozovky v tech slozenych, tak si bud jist ze to pracuje normalne takhle

<?php

$foo="penis";
echo "'$foo'"; //vypise 'penis'
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
11. 9. 2006   #9
-
0
-

som sa nechal unies?... neboj ja to ch?pem.... tie ?iarky tam hore a dole a napravo.... som ale nejak mimo to bude asi t?m ?e si ma v robote podr?alo 240V na p?r sek?nd .. chi chi uuuuf

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
12. 9. 2006   #10
-
0
-

Achjo, tak sem tam do toho druhyho souboru dal jen

print '$view';

pak sem zkusil
print $_GET['$view'];

ale pokaždé se ukázalo jen bílo, takže bych řek že se ta hodnota nepřenese. Čím by to mohlo být? Zakázané superglobální proměnné na hostingu?? Mam to u www.webzdarma.cz :/

Nevíte tedy jak jinak by to šlo udělat? Díky moc ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
12. 9. 2006   #11
-
0
-

Na wz myslim naopak maji vypnute register globals.

Jsi si jisty ze jsi pochopil princip GETu? Aby se ti v nejakem php souboru objevila v GETu hodnota, tak do te stranky musi prijit data z nejakeho formulare. No, radsi sem napis cele ty zdrojaky, to bude nejjednodusi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marek Štafl0
Stálý člen
12. 9. 2006   #12
-
0
-

S těma zdrojákama má CommanderZ pravdu, takhle naslepo se jen těžko něco zkoumá.
Hlavně ten zdroj, kde je definovaná ta proměnná $view a jak je tomu zpracovávajácímu skriptu odeselána.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
13. 9. 2006   #13
-
0
-



//Tohle by melo fungovat
print $_GET['view']; //Bez dolace


Edit: Jinak, zkoušel jsi vůbec ten kód, co jsem poslal výše?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Mirek Braho0
Stálý člen
13. 9. 2006   #14
-
0
-

Jo jo zkoušel sem ale nešel. Nicméně už sem ten problém vyřešil ... Přišel sem na to čirou náááhodou a měl bych se vám všem co ste mi tu radili s tímto problémem od srdce omluvit.

Chybka spočívala přímo v odkazu.

Mám odkaz na otevření nového okna který vypadá takto:

<a href="fotnov.php?view= <? echo $vyber[0] ?>" onclick="window.open('fotnov.php','_blank','width=540,height=420,top=150,left=215');return false">


Jistě již všichni tušíte, že to nemohlo fungovat, a ve window.status se ukazovala správná hodnota, ovšem jako odkaz funguje adresa až v těch závorkách, takže to mělo vypadat takhle:

<a href="fotnov.php?view= <? echo $vyber[0] ?>" onclick="window.open('fotnov.php?view= <? echo $vyber[0] ?>','_blank','width=540,height=420,top=150,left=215');return false">

Ještě jednou se omlouvám a díky všem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Mysql_query(): — založil ebeš

Problém s mysql_query — založil Dreity

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý