Delphi-neznámý operátor – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Delphi-neznámý operátor – Delphi – Fórum – Programujte.comDelphi-neznámý operátor – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

notIT0
Duch
20. 5. 2009   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoc, mám proceduru, která hledá v matici nulový hodnoty a potom vypíše jejich
počet a jejich souřadnice v matic, ale nevím co znamená operátor "inc"?

procedure analyzujMatici;
var i,j : integer;
begin
for i := 1 to n do begin
for j := 1 to m do begin
if mat[i,j]=0 then begin
inc(pocet);
if (radek=0) and (sloupec=0) then begin
radek:=i;
sloupec:=j;
end;
end;
end;
end;
writeln('Matice obsahuje ',pocet,' nulovych hodnot');
writeln('Prvni nulova hodnota se nachazi na souradnicich ',sloupec,'x',radek);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.129.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 5. 2009   #2
-
0
-

formalne to neni ani tak operator jako procedura...

jo a google vi, google zna

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ace McIntosh0
Super člen
20. 5. 2009   #3
-
0
-

procedura inc(pocet) zvýší hodnotu proměnné pocet o jedničku, to samé bys udělal zápisem

pocet := pocet + 1;

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Bald3rr0
Super člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Nosko0
Stálý člen
20. 5. 2009   #5
-
0
-

google: delphi inc [do budúcna] ;)
to isté čo premenna=premenna+1;

//EDIT
tak ma nepredbehol 1 ale až traja :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
notIT0
Duch
21. 5. 2009   #6
-
0
-

takže to v tom cyklu for zvýší hodnotu o jedna.......?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.129.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Neznamy Znak — založil Minko

Chyba neznámý sloupec v dotazu — založil Shockwave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý