Mkdir() & safe_mode = on – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mkdir() & safe_mode = on – PHP – Fórum – Programujte.comMkdir() & safe_mode = on – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
21. 5. 2009   #1
-
0
-

Ahoj resim takovy problem. Pri ukladani fotek do fotogalerie vytvarim slozky podle datumu takze url je treba 2/0/0/5/2/0/0/9/552.jpg Toto delam kvuli tomu aby se pak pri vypisovani fotografie nemuselo tak hledat v FS. Problem ovsem nastava kdyz chci vytvorit slozku pomoci scriptu do ktere se daji vkladat soubory a safe_mode je na on. Rekl jsem si ze teda vytvorim vsechny ty slozky predem jenze to je 10e8 slozek a to je trosku zbytecne. Jedine co me napada tak je snizit zanoreni treba jen 2/0/0/5/ ale to niz neresi. Jak to tedy vyresit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
bukaj_0010
Věrný člen
21. 5. 2009   #2
-
0
-

Figa
Pri ukladani fotek do fotogalerie vytvarim slozky podle datumu takze url je treba 2/0/0/5/2/0/0/9/552.jpg Toto delam kvuli tomu aby se pak pri vypisovani fotografie nemuselo tak hledat v FS.
O FS bych se tolik nebál. Nechápu, kde všichni berou, že by tohle mělo souborovému systému nějak výrazně odlehčit. Schválně jsem si vytvořil adresář s 1000000 (slovy jedním milionem) souborů. Získat obsah kteréhokoli z nich je časově naprosto zanedbatelná operace (< 0.001s). Uznávám, že vypsat jejich seznam už zabere něco přes 2s*. Ale i tak, kolik jsi už viděl fotogalerií s milionem fotek?

A když už chceš zanořovat, tak nějak rozumně. Např. ve stylu RRRR/MM/DD.

Problem ovsem nastava kdyz chci vytvorit slozku pomoci scriptu do ktere se daji vkladat soubory a safe_mode je na on.
Cituji z PHP manuálu fce mkdir()[1]:
> When safe mode is enabled, PHP checks whether the directory in which the script is operating has the same UID (owner) as the script that is being executed.

Takže by mělo stačit, aby složka, ve které podsložky vytváříš podsložky měla stejné UID jako skript, kterým jsou podsložky vytvářeny. UID právě běžícího skriptu můžeš zjistit pomocí fce posix_getuid()[2].

[1] http://php.net/mkdir
[2] http://php.net/posix_getuid

* S ubývajícím počtem souborů se přímo úměrně zmenšuje i čas potřebný k jejich výpisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Figa0
Super člen
21. 5. 2009   #3
-
0
-

To bukaj_001 : A slozce nastavim UID jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
bukaj_0010
Věrný člen
21. 5. 2009   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Figa0
Super člen
21. 5. 2009   #5
-
0
-

Takce proste pouzivat ftp_mkdir() a ftp_chmod();

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Mkdir — založil Anonymní uživatel

Mkdir — založil zelenac1

Problem s funkci mkdir(); — založil mORb

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý