Rodné číslo – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rodné číslo – Pascal – Fórum – Programujte.comRodné číslo – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kolotoc
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
21. 5. 2009   #1
-
0
-

Zdravim, Mám to jeden takovej probleme. Mam udělat ulohu, ve ktere ptořebuju cely rodny čislo (i tu čast za lomitkem), uživatel to zada i s lomitkem. Ja sem měl takovej plan, že to načtu normálně do stringu, smažu 7. znak (lomitko) a pote převedu do longintu. Akorát nastává problém, že po smazání lomítka má rodné číslo 10 znaků a to už mi nechce vzít funkce VAL na převod na čislo... jak to jde jinak obejít abych dostal to rodné číslo do longintu? předem diky za odpovědi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.73.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
21. 5. 2009   #2
-
0
-

Je nutné ho převádět na int? To s tím rodným číslem chceš počítat?:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
KIIV+42
God of flame
21. 5. 2009   #3
-
0
-

mam takovy pocit ze je to stale na longint ponekud velky..
jinak se samozrejme da udelat i vlastni prevod.. neni zase tak tezkej..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
21. 5. 2009   #4
-
0
-

Do longint to ani dostat nemuzes, proste se tam vsechny ruzne rodne cisla nevlezou. jedine do int64.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
kolotoc
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
21. 5. 2009   #5
-
0
-

pohoda, uloha už je dořešena, dopomohl k tomu real, sice malinko delši cestou a složitějc, ale dalo se to :). jo, počitat sem s tim potřeboval :). int64? coto? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.73.–
KIIV+42
God of flame
21. 5. 2009   #6
-
0
-

To kolotoc : Real rikas? a co kdyz to zaokrouhli? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kolotoc
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
22. 5. 2009   #7
-
0
-

To KIIV : to mě taky napadlo, ale otestoval sem to a zatim to funguje v pohodě a čislo zustava nezaokrouhlene, lepši napady jen uvitam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.157.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Číslo — založil Garret Raziel

Cislo? — založil Alan

Bin. cislo — založil jouda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý