Dakde som sa dopocul, ze hudbu mozem sthanut alebo nejako inac ziskat bez toho aby som si ju kupil a pre domace, resp. nekomercne, pouzitie nieje to nelegalne. Ale ako je to s jej sirenim napr. cez torrenty / pomocou nejakych filehosterov. Je sirenie hudby legalne, ci ne??
Fórum › Offtopic
Hudba a (ne)legalne stahovanie
Veškerý obsah mého příspěvku platí pro ČR, SK netuším.
Poskytnout neautorizovaně hudbu nebo film někomu jinému je nelegální. Takže nahrát na rapidshare, používat bittorrent, DC+ atd. je nelegální. Stahování (bez žádného poskytování) legální je (pro SW to neplatí), ale někde jsem slyšel, že by se na to asi stejně nemělo spoléhat.
To pc_manik : ja si oblibenou hudbu, kterou uz mam *ukradenou* ve formatu mp3, kupuji, protoze vim, ze pokud do toho +-300,- ($14 za CD, $13 za 12-inch vinyl) dam, vrati se mi to v podobe nejakych bonusu od autora (napriklad podcasty zdarma ke stazeni, bonusova EP pri zakoupeni nejakeho zbozi atd.)...a navic je to skvely pocit mit v ruce originalni krabicku s peknym coverem (dalsi z kriterii, ktere rozhoduji o koupi) a procitat si booklet... :)
btw neposloucham shitozni, mainstreamovou hudbu, proto je mezi umelcem a posluchacem uzsi vazba a nekrmim tak zbytecne distributory...
To Quiark : Lze na to spoléhat. Je to mimo jiné jeden z důvodů, proč u nás nemůže projít zákon o "odpojování stahovačů od internetu".
Podla nasich zakonov je stahovanie hudby a filmov LEGALNE ak sa to nerobi za ucelom sirenia kvoli hoc aj nepriameho zisku. Cize stahovat hudbu a filmy z rapidshare a inych uloznych stranok alebo ftp je legalne. Nelegalne je stahovat to cez torrenty a p2p.Miro1701 napsal:
Dakde som sa dopocul, ze hudbu mozem sthanut alebo nejako inac ziskat bez toho aby som si ju kupil a pre domace, resp. nekomercne, pouzitie nieje to nelegalne. Ale ako je to s jej sirenim napr. cez torrenty / pomocou nejakych filehosterov. Je sirenie hudby legalne, ci ne??
Zakon 618/2003, odsek 1 §24: "Rozmnoženinu zverejneného diela môže fyzická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora pre svoju osobnú potrebu a na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný; za také použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu."
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Stahovanie suborov — založil bonpari
Stahovanie udajov z webu — založil duta-hlava
Můžu si nějak legálně v mém věku vydělat programováním? — založil paking
Hudba vo VB — založil Milosevic
Moderátoři diskuze