Potřebuji vědět co JS dělá... – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potřebuji vědět co JS dělá... – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPotřebuji vědět co JS dělá... – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

IceRock0
Duch
25. 5. 2009   #1
-
0
-

Před pár lety jsem sesmolil cz překlad jedné nápovědy kompilované do souboru *.chm
Na každé (x)html stránce mám nahoře:

<script type="text/javascript" src="../styl/nsh.js"></script>


a úplně dole kód:


...
</div></div>
<script type="text/javascript">
<!--
var lastSlashPos = document.URL.lastIndexOf("/") >
document.URL.lastIndexOf("\\") ? document.URL.lastIndexOf("/") :
document.URL.lastIndexOf("\\");
if( document.URL.substring( lastSlashPos + 1, lastSlashPos + 4
).toLowerCase() != "~hh" )
{
nsrInit();
}
-->
</script>
</body>
</html>

Moc netuším (Javu ani trošku neovládám) k čemu tento kód slouží.

Aktuálně zmíněnou nápovědu aktualizuji a předělávám i její "layout",...
Moc by se mi hodilo trošku podrobněji vědět k čemu uvedený kód slouží.

Děkuji

Ještě přikládám obsah souboru ../styl/nsh.js


function doResize() {
var clheight, headheight;
if (self.innerHeight) // all except Explorer
{ clheight = self.innerHeight; }
else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) // Explorer 6 Strict Mode
{ clheight = document.documentElement.clientHeight; }
else if (document.body) // other Explorers
{ clheight = document.body.clientHeight; }
headheight = document.getElementById('idheader').clientHeight;
if (clheight < headheight ) {clheight = headheight + 1;}
document.getElementById('idcontent').style.height = clheight - document.getElementById('idheader').clientHeight +'px';
}

function nsrInit() {
contentbody = document.getElementById('idcontent');
if (contentbody) {
contentbody.className = 'nonscroll';
document.getElementsByTagName('body')[0].className = 'nonscroll';
document.getElementsByTagName('html')[0].className = 'nonscroll';
window.onresize = doResize;
doResize();
}
}



PS
Kód původních html stránek (nápovědy) byl generován programem Help&Manual a tuším že JS sloužil (slouží) k vytvoření statického pruhu s navigací na začátku každé stránky...

Zkuste mi prosím "někdo" říci více.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.5.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
25. 5. 2009   #2
-
0
-

Je to možné, že to je kvůli nějakému pruhu a ty dvě funkce nedělají nic jiného, než že přizpůsobují jeho rozměry. V druhé funkci se ještě přiřazují nějké CSS třídy tagům body a html a ještě divu s identifikátorem 'idcontent'...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Chceš vědět s testem o primátech? — založil Kokosová žena

Jak to dělá? — založil Pavla

Jak se dela — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý