Proměné v objektu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Proměné v objektu – PHP – Fórum – Programujte.comProměné v objektu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Kall_Ell0
Návštěvník
25. 5. 2009   #1
-
0
-

Ahoj mám definovanou proměnou a chtěl bych ji mět i dostupnou ve všech částech kódu, jak to řešit? Nechci ji předávat jako parametr funkce.

příklad:




$a = 10;

class objekt {

function tiskni(){

print $a;
}
}

$b = new objekt;
$b -> tiskni();

Lze docílit toho aby funkce tiskni vypsala na obrazovknu hodnotu 10? Jak na to?






Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 5. 2009   #2
-
0
-

$a = 10;

class objekt {
public function objekt($value) {$this->extValue = $value;}
public function changeValue($value) {$this->extValue = $value;}
public function getValue() {return $this->extValue;}
private $extValue;
}

$b = new objekt($a);
echo $b->getValue(); // 10
echo '<br>';
$b->changeValue(20);
echo $b->getValue(); // 20

//Druhý způsob
$a = 10;
class objekt {
public function getValue() {global $a; return $a;}
}

$b = new objekt;
echo $b->getValue(); // 10

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Kall_Ell0
Návštěvník
25. 5. 2009   #3
-
0
-

To survik1 :

Dík za info, ten druhej způsob prubnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 5. 2009   #4
-
0
-

To Kall_Ell : druhy zpusob.. k cemu se pak obtezujes s nejakejma objektama? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 5. 2009   #5
-
0
-

Souhlas s KIIV. Globální proměnné jsou zlo a zaděláváš si na problémy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 5. 2009   #6
-
0
-

To KIIV : Taky to nechápu, ale chtěl to, tak jsem mu to hodil. A pro jistotu i hezčí verzi prvním způsobem =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 5. 2009   #7
-
0
-

To survik1 : kdo chce kam, pomozme mu tam :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
25. 5. 2009   #8
-
0
-

globální proměnné nemusí být automatický zlo. to bych opravdu netvrdil... :) všecko záleží na účelu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Kolemjdoucí
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
25. 5. 2009   #9
-
0
-

Ano, záleží,
ale ve většině případů je lepší udělat třídě soukromý atribut a přistupovat k němu pomocí metod (cizích nebo vlastních seterů a geterů).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Proměné — založil roman.jaros

IF - podmínka v proměné — založil rycmond

Include do proměné — založil homelin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý