Může mi někdo vysvětlit, jak na internetových stránkách funguje ověřování volných domán?
A dá se něco takového udělat v PHP a jak?
Fórum › PHP
Ověřování domén
V php by urcite slo udelat kontrolu, jestli na zadane adrese neco je. Zvladnout by to mel prikaz FOpen - jestli se mu podari neco otevrit, tak tam neco je, jinak je volna. nevim jestli se tenhle postup opravdu pouziva, ale mel by funovat.
To mě nenapadlo, ale co když doména bude registrovaná, ale nic tam ještě nebude, nebo nebude mít ještě vlastní server (jde to vůbec?)?
Na zneuziti by asi nejlepe poslouzil nejaky registrator, ma formular na registraci odesilany metodou GET. To si pak staci sestavit vlastni prikaz a pomoci FOpenu stahnout vysledek.
Tak to mám, jenže to má jednu nevýhodu: pokud onen registrátor změní své stránky tak, že se to dotkne toho kódu, který já mu "kradu", jsem v pytli a můžu to celé předělávat. Ono kdyby se jednalo o jednu stránku, tak ještě v poho, ale někdo registruje třeba jen domény cz, jiný zase com, net, biz, org, další info, eu atd...
Takže tahám data z několika stránek, což už takhle je dost složitý a to si nedovedu představit, co se bude dít, když začnou svorně upravovat svý stránky...
S tim se musis smirit a nejlepe si na to zabudovat nejake kontrolni mechanismy.
Btw, zrovna pred tydnem se mi rozsypal 650 radkovy parsovaci skript. Nastesti to ty hovada jen presunuly na jinou adresu :sport:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ověřování formuláře — založil Eddie
Filtr na hledání domén — založil RePRO
Automatická tvobra domén — založil petrl
Podmínka "if" ověřování hodnoty — založil ProXicT
Ověřování zadané proměnné — založil Rolek