Namespace v proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Namespace v proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comNamespace v proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
27. 5. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,

velmi zjednodušeně:

class Main

{
public static $var;
}

$tmp = 'Main';


Chci statickou proměnnou ve třídě, název třídy mám v proměnné $tmp.

Takže něco jako:

$tmp::$var;


Což bych potřeboval aby fungovalo jako Main::$var, jenže nefunguje.

Nevíte někdo jak na to? Pokud to teda vůbec jde...

Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 5. 2009   #2
-
0
-

Možná by mohlo fungovat toto, ale nezkoušel jsem:

${$tmp}::$var

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
27. 5. 2009   #3
-
0
-

hmhm, mám pocit že toto nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
27. 5. 2009   #4
-
0
-

Proměnné v názvech proměnných se předávají jednodušše - $$var.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 5. 2009   #5
-
0
-

To survik1 : To jo, ale tímto způsobem to nevyřešíš. Můj je taky blbě, zkoušel jsem to testovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
bukaj_0010
Věrný člen
27. 5. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.87.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 5. 2009   #7
-
0
-

To bukaj_001 : Znamená to teda že to na nižší verzi php neudělám? :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2009   #8
-
0
-

To Anonymní uživatel : no v nizsich muzes taky zkusit prikaz eval

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
27. 5. 2009   #9
-
0
-

Anonymní uživatel napsal:
To bukaj_001 : Znamená to teda že to na nižší verzi php neudělám? :smile11:



Teda, to mě nenapadlo...
eval( $tmp . '::$var;' );
funguje, díky moc... :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

XML s namespace v C# — založil Kolemjdoucí

Napojení na jiný namespace — založil TomasUL

XAML - zahrnutí namespace — založil Petrroll

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý