C++ ukoncenie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ ukoncenie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ ukoncenie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

danop0
Duch
27. 5. 2009   #1
-
0
-

Potrebujem v tomto programe urobit to ze program sa po skonceni opyta ci chem pokracovat po zadani pismena a alebo program skonci,Podarilo sa mi urobit toto:

#include <iostream>
#include <cstring>
using namespace std;

int main (int argc, char *argv[])
{

char z;
int poc = 0;
char retaz[26], c;
do{

cout << "Zadaj retazec" << endl;
cin.getline(retaz, 26);
cout <<"Zadaj pismeno" << endl;
cin >> c;
poc= 0;

for (int i = 0; i < strlen(retaz); i++)
if (retaz[i] == c)
poc++;

cout << "Pocet pismen hladaneho pismena je: " << poc << endl;
cout<< "Opakovat?[a/n]: ";
cin>>z;

}while (z!='n');
cin.clear();
cin.sync();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.125.–
Eye0
Duch
27. 5. 2009   #2
-
0
-

To danop : To se zpravidla dělá nějakou hlavní smyčkou, aby mohl uživatel zadat / opakovat nějaký úsek kódu, jak dlouho chce.



#include <iostream>
#include <cstring>
using namespace std;

int main (int argc, char *argv[])
{
char z;
while(z != 'n') //Porovnavam znak od uzivatele, se znakem konce opakovani
{
int poc = 0;
char retaz[26], c;
do{

cout << "Zadaj retazec" << endl;
cin.getline(retaz, 26);
cout <<"Zadaj pismeno" << endl;
cin >> c;
poc= 0;

for (int i = 0; i < strlen(retaz); i++)
if (retaz[i] == c)
poc++;

cout << "Pocet pismen hladaneho pismena je: " << poc << endl;
cout<< "Opakovat?[a/n]: ";
cin>>z;
}
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.59.–
danop0
Duch
27. 5. 2009   #3
-
0
-

To Eye : ok ale takto mi to nejde ani prelozit vypisuje mi chybu na return 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.125.–
Eye0
Duch
27. 5. 2009   #4
-
0
-

To danop : Jo, zbyl mi tam ten kousek: "do {", tak ho vystřihni, proto to píše chybu. Jednak tam chybí druhá složená závorka, co by k tomu patřila a druhak to hledá podmínku while, která po tím není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.59.–
danop0
Duch
27. 5. 2009   #5
-
0
-

To Eye : Ty si to prosim ta skusal lebo mne sa po zadani pismena a program rozbehne ale uz si nevypyta novy retazec,chova sa tak ako keby uz mal nieco nacitane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.125.–
Eye0
Duch
27. 5. 2009   #6
-
0
-

To danop : Jo, zkusil jsem to. Za kontrolu, jestli chce uživatel pokračovat musíš vložit řádek: "cin.get()". Používá se totiž cin.getline() vesměs s cin >>, všimni si, že pokud použiješ na vložení řetězce pouze cin >> retazec, tak cin.get() pro pozastavení nepotřebuješ.



#include <iostream>
#include <cstring>

using namespace std;

int main (int argc, char *argv[])
{

char z = 0;

while(z != 'n') //Porovnavam znak od uzivatele, se znakem konce opakovani
{
int poc = 0;
char retaz[26], c;

cout << "Zadaj retazec" << endl;
cin.getline(retaz, 26);

cout <<"Zadaj pismeno" << endl;
cin >> c;

poc= 0;

for (int i = 0; i < strlen(retaz); i++)
if (retaz[i] == c)
poc++;

cout << "Pocet pismen hladaneho pismena je: " << poc << endl;
cout << "Opakovat?[a/n]: ";

cin >> z;
cin.get();

}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.59.–
danop0
Duch
27. 5. 2009   #7
-
0
-

To Eye : Dakujem teraz som to urobil a vsetko ide ako ma.Program funguje aj ked tam zadam getchar();
Este raz dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.125.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý