Seznam obektu tridy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seznam obektu tridy – PHP – Fórum – Programujte.comSeznam obektu tridy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

cecil0
Newbie
28. 5. 2009   #1
-
0
-

Nedavno jsem docetl strucny navod jak na OOP v PHP. Neni mi uplne jasna jedna vec, bude to tim, ze nejspis neumim jeste objektove myslet. Potrebuji mit v poli seznam objektu dane tridy, kterym bych pak mohl snadno prochazet. Mam tento fungujici kod, ktery dela to co bych chtel, jen mam pocit, ze by to mohlo byt napsano lepe, jestli by mohl objekt do pole pridavat primo konstruktor, nebo jestli existuje nejaka funkce, ktera by vracela pole objektu tridy.

class Trida

{
var $promena;

function Trida($neco)
{
$this->promena = $neco;
}

function test($pole)
{
foreach($pole as $value)
{
echo $value->promena." ";
}
}
}

$prvni = new Trida("tralala");
$druhy = new Trida("hm");
$objekty = array($prvni, $druhy);

$prvni->test($objekty);

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 5. 2009   #2
-
0
-

no, je to takove matlani, v podstate aby to delalo to co chces, staci neco takoveho:

class Trida

{
public $value;

// pouzivej radej __contruct, konstruktor pomoci nazvu tridy je jiz zastaraly (PHP4)
public function __construct($value)
{
$this->value = $value;
}
}

$objects = array();
$objects[] = new Trida('value1');
$objects[] = new Trida('value2');

foreach ($objects as $object) {
echo $object->value . '';
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý