Rozvod internetu přes switch – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozvod internetu přes switch – Sítě – Fórum – Programujte.comRozvod internetu přes switch – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mik20
Stálý člen
28. 5. 2009   #1
-
0
-

Mám problém s netem. Potřebuju rozvést Wi-Fi internet, kterej je do switche vedenej síťovym kabelem pomocí switche do dvou počítačů tak, aby mohli bejt oba počítače najednou na internetu a zároveň, aby druhýmu fungoval internet, když je první vypnutej.

Doma jsem tohle řešení měl, ale tam mi stačilo pouze zadat automatický získávání adres na obouch PC a vše fungovalo bez problémů. Ale to bohužel zde nefunguje. Nevim jak mám zadat IP adresy. Když zadám stejný na obou, tak je jasný, že to nefunguje (a ani fungovat nemůže) a když zadám jiný, tak to funguje jenom na tom, kterej má IP adresu, jakou přidělil poskytovatel.

Co se týká sítí, tak jsem téměř naprostej amatér, takže bych byl vděčnej za radu, jako pro absolutní lamu. Děkuju moc.

PS: Čet jsem o tomhle problému něco s nějakym Acces Pointem, ale jak ho vytvořit, to nemám ponětí.

Děkuju za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 5. 2009   #2
-
0
-

pohledej ve wifi mod "wisp" pripadne zapnout NAT a DHCP server

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mik20
Stálý člen
29. 5. 2009   #3
-
0
-

Mockrát děkuju. To řešení přes NAT by nejspíš fungovalo, ale mám druhej problém. Jak to zprovoznit? Prej je to implementovaný v samotnejch Windows, ale bohužel nemůžu najít a strejda google taky nepomoch.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)
KIIV+42
God of flame
29. 5. 2009   #4
-
0
-

To mik2 : no ne to hledej primo v tom wifi zarizeni :) ovislinky to maj, asusy taky... zalezi podle typu toho zarizeni ...

ja sem taky napojenej na AP pres ovislink a tam je jen nastavenej wisp mod a dhcp server.. muzu na to napojit libovolne pocitacu (resp 253 :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
rainbof
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
18. 10. 2009   #5
-
0
-

provider ti dal jen jedno IP proto nemuzes druhe pouzit pokud bys ho pouzil a nahodou by to fungovalo znamena to ze jsi ho ukradl nekomu jinemu.

Proto to jedno IP musi zustat na tom "wifi" a tam se rozdelovat.

Druha vec je napojit ten pc navic do druhe sitove karty v tom pc kde to jde a internet mu sdilet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý