C# Objektové programování – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Objektové programování – .NET – Fórum – Programujte.comC# Objektové programování – .NET – Fórum – Programujte.com

 

SliderV3
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravim,
Na Zápočtovou práci z databázových systému máme vytvořit program v C#, který bude objektově přistupovat k databázi. Jelikož jsem zatvrzelý vbasicář , avšak nikdy jsem objektově neprogramoval volil jsem menší zlo a zkusil něco napsat v C#. Vše se tváří jako že je vpořádku, ale v kódu jsou pouhé 3 chybky , které se mi zaboha nedaří opravit. Proto pěkně prosím nějakého hodného člověka aby mi jen dal radu co tam mám blbě či kde se odpíchnout, protože jsem se do toho pěkně zamotal .

Solution ke stažení ZDE (včetně class diagramu):
http://pekna.webovka.eu/Klinika.rar

(* Měl by to být program který přistupuje objektově k databázi "Klinika")

Předpokládám, co bude zdrojový kód bez chyb, bude funkční i možnost přidat do "Data Sources" objekty které jsem napsal. Nebo se tam musí přidat nějaké reference aby byli vidět dosavadní objekty ?

Děkuji všem alespoň za ochotu pomoci a omlouvám se pokud se někdo pousměje nad mou neznalostí , mě samotného mě to mrzí více ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.43.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
1. 6. 2009   #2
-
0
-

tak ako na druhom fore, ani tu si nenapisal tie chyby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.182.–
dannyk0
Věrný člen
1. 6. 2009   #3
-
0
-

Co jsem to jen tak rychle zkouknul (ani sem nekompiloval), tak sem si vsiml hned 2 veci:

1, Ses si jistej, ze se ti to vubec pripoji na db?
2, V tride SQL mas foreach cyklus, ktery ma prochazet karty pacienta. Ovsem trida Pacient zadnou Property Karty neobsahuje.

Tot zatim vse, ceho sem si tak vsiml. Tak to zkus poresit a dej vedet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
rybar730
Newbie
1. 6. 2009   #4
-
0
-

Tak jsem na to taky jen letmo koukl a jak rika dannyk ten foreach ma par drobnosti. Predpokladam ze byl mysleny asi takhle ne?



public static List<Karta> Karty
{
get
{
if (karty == null)
{
karty = new List<Karta>();
foreach (Pacient pac in Pacienti)
{
foreach (Karta kar in pac.karty)
{
karty.Add(kar);
}
}
}
return karty;
}
}

Jo a nezapomen si v tride pacient nastavit karty z private na public jinak se knim nedostanes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.197.79.–
rudolf_franek0
Stálý člen
1. 6. 2009   #5
-
0
-

Ke nezbytnosti zpristupneni karet pacienta doufam netreba dalsich komentaru..
Pro ilustraci by bylo dobre pridat schema te databaze:-) Jinak bych jen poznamenal, ze neni zrovna dobre si napred nacist vsechna id

SELECT id FROM PACIENT
z jedne tabluky a pak ke kazdemu id donacitat ostatni sloupecky z te same tabulky
SELECT * FROM PACIENT WHERE id = nejakeId
to same se da daleko lepe zvladnout tak, ze uz v tom prvnim selectu dam
select *
- jen bude treba lehce pozmenit logiku, ale hodne to pomuze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 72 hostů

Podobná vlákna

Objektove programovani — založil Taz

Objektové programování ??? — založil anthAn

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý