Chyba – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba – PHP – Fórum – Programujte.comChyba – PHP – Fórum – Programujte.com

 

HoHo0
Newbie
1. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
potýkám se s jedním problémem. Koukněte se na tuhle stránku: http://gymstr.cz/fyzikalni_pokusy/

Pokud kliknete na název nějakého pokusu z tabulky, měl by se zobrazit jeho detail, ale místo toho se zobrazí prázdná stránka. Na serveru je potlačeno vypisování chyb, ale pokud by bylo zapnuté, vypsalo by to toto: Parse error: syntax error, unexpected $end in /srv/www/htdocs/fyzikalni_pokusy/pokus.php on line 68 .

Nevíte, kde by mohla být chyba?

Zajímavé je, že zde jsou nahrané úplně stejné soubory a funguje to: http://fyzika.slapoty.cz/

Předem díky za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 6. 2009   #2
-
0
-

unexpected end proste...
bez zdrojaku ti maximalne prelozime ze je to neocekavanej konec

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
1. 6. 2009   #3
-
0
-

Asi tak...hoď sem alespoň kus kódu kolem toho řádku 68...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 6. 2009   #4
-
0
-

Hledej chybějící uzavírací závorku, středník, endif, atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
HoHo0
Newbie
1. 6. 2009   #5
-
0
-

Teď na to koukam znova, mohlo by tomu vadit tohle:

<p style="margin-top: 25px;">

<a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>upravit-fotogalerii/<?php echo $_GET['ID']?>/">
Upravit fotogalerii
</a>

<a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>videa/<?php echo $_GET['ID']?>/">
Videa
</a>

<a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>upravit-pokus/<?php echo $zaz['url']?>/">
Upravit
</a>

<a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>smaz-pokus.php?ID=<?php echo $_GET['ID']?>">
Smazat
</a>
</p>


Vím, že by lépe šlo použít toto:
<?= $GLOBALS['koren']?>

ale to prostě na tom serveru, kam to chceme dát, nefungovalo...:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
1. 6. 2009   #6
-
0
-

A kde máš za echo středník? Utekl?
Jo, ten druhý způsob je mnohem praktičtější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.156.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
HoHo0
Newbie
1. 6. 2009   #7
-
0
-

Dířv jsem to měl tím druhým způsobem, ale ten bohužel nefungoval na serveru, kam ta webovka půjde, a tak jsem to musel nahradit tím <?php echo ... a zapomněl jsem všude doplnit za to středníky....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
bukaj_0010
Věrný člen
1. 6. 2009   #8
-
0
-

survik1
A kde máš za echo středník? Utekl?
V tomto případě není potřeba. ?> může sloužit místo středníku (testováno PHP 5.2.9 CLI). Schválně si to všichni zkuste :o)

Jo, ten druhý způsob je mnohem praktičtější.
A nefunguje, když je vypnuto short_open_tag[1], takže bacha na to.

HoHo
Chybí tam někde uzavírací závorka, či podobně, jak napsal z_moravec. Doporučuji používat editor, který barevně vyznačuje související závorky.

[1] http://cz.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.short-open-tag

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
HoHo0
Newbie
1. 6. 2009   #9
-
0
-

nechci nějak rejpat, ale furt mě zaráží, že to mám momentálně nahráno na dvouch místech a na jednom místě to funguje dobře a na druhém ne... nemyslíte, že to bude spíš někde v nastavení php?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 6. 2009   #10
-
0
-

To HoHo : spis si to blbe nahradil..
ja sem striktne zacal pouzivat <?php nekdy v dobe, co sem v praci dostal za ukol presunout asi 2 desitky webu s <? na misto, kde short tagy byly zakazany.. sice sem to resil sedem, ale i tak porod
chyba bude spis ze neco neuzaviras.. davej ; za echo a tak .. zkontroluj jestli mas vsude konce { }

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 6. 2009   #11
-
0
-

To HoHo : Je třeba taky brát ohled na verzi PHP a na nastavení PHP. Nejlehčí je používat normální tagy <?php, za vším dělat středník, atd., atd., atd... protože, i když je třeba něco zakázáno v php.ini, tak jsou zdrojáky, které Ti poběží všude... ať už jsou povoleny short_tags, register_globals a nebo je PHP v safe_mode (teď neberu zakázání některých funkcí, které může navolit správce individuálně), a tak různě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nikus0
Newbie
2. 6. 2009   #12
-
0
-

No tak jestli ti to funguje na jednom hostingu a na druhém ne, tak na oba dej "PHP Info".
Pak se teprve uvidí proč to funguje jen na jednom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.204.–
Nic není pravda, Vše je dovoleno.
HoHo0
Newbie
15. 6. 2009   #13
-
0
-

Dávám sem tedy k dispozici celý zdroják "vadného" souboru. Poznáte někdo, kde by mohla bát chyba?

<?php

function obsah()
{
if (isset($_GET['ID']) && is_numeric($_GET['ID']))
{
$sql = "SELECT nazev, rocnik, kapitola, popis, pomucky, foto, url, slova, poznvid FROM pokusy WHERE ID = ".$_GET['ID'];
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) == 1)
{
$zaz = mysql_fetch_array($res);
?>
<h1><?php echo stripslashes($zaz['nazev'])?></h1>
<p><?php echo vrat_rocnik($zaz['rocnik'])?><?php
if ($zaz['kapitola'] != "")
{
echo " - ".stripslashes($zaz['kapitola']);
}
if ($zaz['slova'] != "")
{
echo " - ".stripslashes($zaz['slova']);
}
?></p>
<p style="margin-top: 15px;"><strong>Popis:</strong></p>
<p><?php echo uprav_text($zaz['popis'])?></p>
<p style="margin-top: 15px;"><strong>Pomůcky:</strong></p>
<p><?php echo uprav_text($zaz['pomucky'])?></p>
<p style="margin-top: 15px;"><strong>Fotky:</strong></p>
<?php
$sql = "SELECT nazev FROM fotky WHERE pokus = ".$_GET['ID'];
$res2 = mysql_query($sql);

while ($zaz2 = mysql_fetch_array($res2))
{
?>
<a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>obrazky/<?php echo $zaz2['nazev']?>"><img src="<?php echo $GLOBALS['koren']?>obrazky/<?php echo $zaz2['nazev']?>" alt="Fotka" class="obr" /></a>
<?php
}
?>
<p style="margin-top: 15px;"><strong>Videa:</strong></p>
<?php
$sql = "SELECT nazev FROM videa WHERE pokus = ".$_GET['ID'];
$res = mysql_query($sql);

while ($zazvid = mysql_fetch_array($res))
{
?>
<p><a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>videa/<?php echo stripslashes($zazvid['nazev'])?>"><?php echo $GLOBALS['serv']?>videa/<?php echo stripslashes($zazvid['nazev'])?></a></p>
<?
}
?>
<p style="margin-top: 15px;"><strong>Poznámky k videím:</strong></p>
<p><?php echo uprav_text($zaz['poznvid'])?></p>
<p style="margin-top: 25px;"><a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>upravit-fotogalerii/<?php echo $_GET['ID']?>/">Upravit fotogalerii</a> • <a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>videa/<?php echo $_GET['ID']?>/">Videa</a> • <a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>upravit-pokus/<?php echo $zaz['url']?>/">Upravit</a> • <a href="<?php echo $GLOBALS['koren']?>smaz-pokus.php?ID=<?php echo $_GET['ID']?>">Smazat</a></p>
<?php
}
}
}

function uprav_text($text)
{
$text = stripslashes($text);
$text = htmlspecialchars($text);
$text = str_replace("\r\n", "", $text);
$text = preg_replace("((http://[^ <]{1,}))", "<a href=\"$1\">$1</a>", $text);
return $text;
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Chyba — založil oxidián

Chyba v IF — založil Kolcek

Chyba — založil Sheldon

Chyba — založil posion

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý