Načítavanie celého čísla zo súboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítavanie celého čísla zo súboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačítavanie celého čísla zo súboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

gaben0
Stálý člen
1. 6. 2009   #1
-
0
-

Potrebujem zo súboru nejakým spôsobom načítať celé číslo (int)...skúšal som to pomocou fin.get(cislo); pricom premenná cislo bola typu int, no to samozrejme nefungovalo...skúšal som všetko možné, ale ani strýko google nepomohol...podarilo sa mi to vyriešiť iba v C:

fscanf(fr, "%d", &cislo);



Ja by som to však potreboval v C++. Vie mi s tým niekto poradiť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.25.–
C, C++
Quiark0
Věrný člen
1. 6. 2009   #2
-
0
-

Tak i tohle bude v C++ fungovat. Jen pro jistotu, tohle jsi zkoušel? Pokud ti to nefunguje, samozřejmě sem hodíš chybu (kompilační, runtime).. :)



int x;
cin >> x;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
gaben0
Stálý člen
1. 6. 2009   #3
-
0
-

Ja potrebujem načítavať číslo zo súboru a pokiaľ viem, tak objekt cin dokáže načítavať vstup iba z klávesnice...alebo sa mýlim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.25.–
C, C++
Quiark0
Věrný člen
1. 6. 2009   #4
-
0
-

Aha, to jsem přehlédl. Soubor i standardní vstup jsou streamy a pracuje se s nimi stejně.



#include <fstream> // tohle si nikdy nepamatuju, zhruba takhle to byva :)
using namespace std;

...

ifstream soubor("blabla.txt");
int x;
soubor >> x;


Klíčová slova pro hledání další dokumentace jsou stream, iostream, fstream atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
dannyk0
Věrný člen
1. 6. 2009   #5
-
0
-

Nebo pomoci:



int x;
FILE *f = fopen("soubor.dat", "rb");
fread((VOID*) &x, 4, 1, f);

Pisu to z hlavy, ale takhle nejak by to melo byt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Datlik0
Návštěvník
1. 6. 2009   #6
-
0
-

nwm jestli myslis c njebo c++ ale ja pouzivam v c++ na nacitani ze si ve smycce si nactu radek pomoci getline a pak pomoci fsnaf ho prohledam a kdyz najde nejake cislo nebo neco tak to da do promenne to si kdyztakvyhledej na googlu ale to se hodi spis pro soubory ktery obsahujou i pismena atd to od Quiarka bohate staci

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
dannyk0
Věrný člen
1. 6. 2009   #7
-
0
-

Jejda, ja to trochu spatne pochopil :D Ono pro nacteni cisla jako retezce se muze pouzit neco z toho, co se popsalo vyse. Pak pro samotny prevod na int je mozne pouzit funkci atoi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
gaben0
Stálý člen
2. 6. 2009   #8
-
0
-

Zatiaľ vám všetkým ďakujem za rady, bohužiaľ som ešte nemal čas to vyskúšať, ale v najbližších dňoch sa na to pozriem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.31.–
C, C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý