Komunikacia zariadenia s RS232 – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komunikacia zariadenia s RS232 – Delphi – Fórum – Programujte.comKomunikacia zariadenia s RS232 – Delphi – Fórum – Programujte.com

nero1500
Duch
6. 6. 2009   #1
-
0
-

zdravim

chcel by som sa opytat ci je mozne v delphi vytvorit nieco take aby som dokazal cez RS232 (seriova linka) komunikovat so zariadenim ktore by bolo cez to pripojene jedna sa o tom ze som si nasiel schemu mikroprocesorovej nabijacky tam funguje vsetko tak ako ma ale je to ovladane tlacidlamy na nabijacke ale je tam j tento vystup uz urobeny takze by sa to dalo vsetko ovladat cez PC a aj nastavovat hodnoty ako je nabijaci prudm, maximalne napetie atd. atd. v PC mam aj program ktory robi graf nabijania ale chcel by som vytvorit dalsi program ktory by dokazal menit tieto hodnoty... a delphi sa mi zapacilo prijemnym prostredim a tak by som to rad vyskusal cez neho... dalo by sa nieco take urobit??? a podotykam ze som uuplny zaciatocnik v tomto programe nieco malo som si precital ale aj tak som strateny... este raz diky moc...

a este by ma zaujimaôo ci je nejaky preklad na tento soft diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.245.79.–
joudicek0
Návštěvník
6. 6. 2009   #2
-
0
-

Udelat se to samozrejme da, je potreba znat protokol, jakym nabijecka komunikuje, dal sehnat nejakou komponentu serioveho portu pro delphi (myslim ze jsem se setkal s necim pod nazvem Varia, nebo async....uz nevim presne jak se to jmenovalo....), protoze jako zacatecnik si asi nebudes sam psat vlastni ovladac a pak to uz "jen" poskladat dohromady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.37.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 6. 2009   #3
-
0
-

nebo tusim dlportio, ma i nejaky ukazky kodu
nebo pristupovat primo pomoci winapi

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nero1500
Duch
12. 6. 2009   #4
-
0
-

zdravim chlapci v prvom rade sa chcem ospravedlnit ze pisem tak neskoro ale nebol cas sluzobna casta :smile10: nooo ale ked bolo casu tak som trosku googlil ale akosi som nic normalen nemohol najst ohladne toho co minapisal joudicek a co napisal KIIV tak tak som nieco nasiel ale dlportio som nasiel ako ovladac sys ale neslo mi to staihnut ani nic... a winapi citam este teraz ale akosi mam strach sa do toho pustit... tak by som vas chcel poprosit ako skusenejsich chlapov o nejake odkazy kde by som nasiel nejake ukazky kodov a popripade aj ovladace nato vsetko... este raz dakujem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.245.79.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 6. 2009   #5
-
0
-

To nero150 : sou na to tema i knihy... namatkou "Udelejte si z PC" (1 ci 2).. a tak podobne
pripadne se prokousat MSDN

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
joudicek0
Návštěvník
16. 6. 2009   #6
-
0
-

Komponenty pro seriovy port:

Varian Async 32,
TMS Async – vychází z Varian Async 32 (je téměř shodná)
Comport v1.7
CiaComPort
ZLPortIO

Ja jsem myslim pouzival prave Varian Async a nemel jsem zadnej problem, vse intuitivni.... po nainstalovani pridas komponentu na form a nastavis ji parametry prenosu, udalosti pri prijmu atd....Je myslim free, ale pri spusteni programu(exacem, ne pres debugger) ti vyskoci tabulka s hlaskou ze je v programu komponenta pouzita, nicmene na funkci to nema vliv.... nezkoumal jsem cim to je.... s tema dalsima myslim nemam zkusenost, mozna jsem zkousel jeste TMS, ale uz fakt nevim, je to davno....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
24. 6. 2009   #7
-
0
-

taky mám podobný problém. Potřebovala bych přes nějaký jazyk naprogramovat program, který by sledoval zařízení připojené k PC přes USB port a pomocí toho programu sestaveného by se sledovaná data zapisovala, případně měnila. Šlo by to udělat v Delphi, případně v jakém jazyce?? Umím jen středně pokročile C# a v tom si to nějak neumím představit..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.151.–
joudicek0
Návštěvník
24. 6. 2009   #8
-
0
-

Zalezi na tom, co je to za zarizeni. Pokud je v nem nejaky UART, tak se to po pripojeni bude tvarit na 99% jako virtualni seriovy port, ke kteremu se pristupuje jako k obycejnemu seriovemu portu, takze napsat pro to program by nemel byt problem....Program lze napsat prakticky v jakemkoliv jazyce i v C#. Vyse uvedene komponenty jsou pro delphi a C++ Builder, takze to jsou dalsi ekvivalenty...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.37.–
host
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
6. 8. 2009   #9
-
0
-

Skuste v Delphi unitu v prilohe. Netreba instalovat ziadnu komponentu len volat jej procedury a funkcie

try
PortIndex := 1;
TSerial.Create(PortIndex,StartSpeed);
finally
if hCom=INVALID_HANDLE_VALUE then // nedostupný ser. kanal
...
end;

procedure TFormHlavny.ZatvorCOM;
begin
if hCom <> INVALID_HANDLE_VALUE then CloseHandle(hCom); // zruš handler ser.kanala
hCom := INVALID_HANDLE_VALUE;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Komunikácia s webovou DB — založil Binary Ranger

Komunikácia s webovou DB — založil Binary Ranger

Java komunikacia tried(noob) — založil miros47

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý