Ref u instanciach nejakej triedy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ref u instanciach nejakej triedy – .NET – Fórum – Programujte.comRef u instanciach nejakej triedy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Miro17010
Stálý člen
6. 6. 2009   #1
-
0
-

musim pozit ref parameter pri metodach napr.:



void aaa(MyClass obj) // alebo ma byt (ref MyClass obj)
{
this.obj = obj; // chcem aby this.obj bolo obj, cize ak sa zmeni neco v obj tak aj v this.obj
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
7. 6. 2009   #2
-
0
-

Pomoci toho ref by to melo jit tak,jak chces.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Miro17010
Stálý člen
7. 6. 2009   #3
-
0
-

diki, uz som si to stihol otestovat a ide to aj bez:

namespace Testing

{
public class MainClass
{
public static void Main()
{
Class1 a = new Class1("aaa");
Console.WriteLine(a.str);
Class2 b = new Class2(a);
Console.WriteLine(b.class1.str);
a.str = "123";
Console.WriteLine(a.str);
Console.WriteLine(b.class1.str);
b.class1.str = "bbb";
Console.WriteLine(a.str);
Console.WriteLine(b.class1.str);
}
}

public class Class1
{
public string str;

public Class1(string str)
{
this.str =str;
}
}

public class Class2

{
public Class1 class1;

public Class2(Class1 class1)
{
this.class1 = class1;
}
}
}

Output:
aaa

aaa
123
123
bbb
bbb

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
rudolf_franek0
Stálý člen
7. 6. 2009   #4
-
0
-

ref bys potreboval u hodnotovych typu (cisla a struktury, ale stejne by to nefungovalo jak chces) - to ze bys priradil hodnotu fieldu nejake tridy pres ref by bylo v tvem pripade k nicemu - ref bys vyuzil pouze pokud bys uvnitr nejake metody te sve tridy nejak menil tu hodnotu predavanou s ref a v miste volani bys pak dal chtel pracovat se zmenenou hodnotou..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Miro17010
Stálý člen
9. 6. 2009   #5
-
0
-

aha, cize ref je napr. ak mas nejaku metodu, ktora ma neco urobit ale nebude mat navratovu hodnotu, ale prepise tu hodnotu v parametri

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
9. 6. 2009   #6
-
0
-

To Miro1701 : Ta metoda kludne moze mat navratovu hodnotu, ide skor ak chces viac "navratovych hodnot", tj napr vracias Boolean o uspechu operacie a mas parametre but out alebo ref ktore "vracias".

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.134.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

C#: rozdiel medzi ref a out — založil newo

C# strom Treap - ref — založil Marek

C++ dedenie triedy — založil Marbulinek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý