Imagejpeg v módu 0644 a chmod – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Imagejpeg v módu 0644 a chmod – PHP – Fórum – Programujte.comImagejpeg v módu 0644 a chmod – PHP – Fórum – Programujte.com

int0
Duch
8. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

snažím se vyřešit problém, a to ten, kdy generuji na serveru v e-shopu modifikované obrázky přes fci imagejpeg() a když chci obrázek upravit, tedy přehrát jiným, nejde to. Zjistil jsem, že fce imagejpeg() mi obrázky ukládá do práv pod oktalové číslo 0644. Tedy já jsem vlastníkem, o ostatní čtenáři souboru.

Mou otázkou je, proč nemohu obrázek přehrát?
Přehrávám jej fcí imagejpeg().
Proč mi nejde změnit práva třeba na 0777 přes chmod()?

A dodatečná otázka, často přesouvám soubory z adresářů do adresářů, hodila by se mi fce vyjmout soubor a přenést, nevíte někdo? Musím to řešit fcí copy() na novou adresu a pak unlink() staré url.

Děkuji za rady

INT

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.88.–
In the modern world of business, it is useless to be a creative original thinker unless you can also sell what you create. Management cannot be expected to recognize a good idea unless it is presented to them by a good salesman.
bukaj_0010
Věrný člen
8. 6. 2009   #2
-
0
-

int
Mou otázkou je, proč nemohu obrázek přehrát?
Co myšleno pod „přehráním souboru“?

Proč mi nejde změnit práva třeba na 0777 přes chmod()?
To může mít hodně různých důvodů. Jsi vlastníkem souboru? Hlásí chmod() nějakou chybu?

A dodatečná otázka, často přesouvám soubory z adresářů do adresářů, hodila by se mi fce vyjmout soubor a přenést, nevíte někdo?
rename()[1]

[1] http://php.net/rename

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
int0
Duch
8. 6. 2009   #3
-
0
-

Děkuji za odpovědi. rename() vyzkouším. Dále chmod() chybu nehlásí, jsem vlastníkem, ale co třeba umask(), to by mohlo pomoci? Přehráním souboru je myšleno, kdy soubor je fyzicky na serveru s právy 0644 a já jej v administraci chci přehrát, nahradit jiným souborem. Tedy použiji stejnou fci imagejpeg() na již vytvořený soubor, což jsem předpokládal, že starý soubor se přehraje novým.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.88.–
In the modern world of business, it is useless to be a creative original thinker unless you can also sell what you create. Management cannot be expected to recognize a good idea unless it is presented to them by a good salesman.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Chmod — založil Zelenáč

Chmod 777 — založil mylan4

CHMOD v JS alebo PHP — založil Anonymní uživatel

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý