Dobrý den,
snažím se vyřešit problém, a to ten, kdy generuji na serveru v e-shopu modifikované obrázky přes fci imagejpeg() a když chci obrázek upravit, tedy přehrát jiným, nejde to. Zjistil jsem, že fce imagejpeg() mi obrázky ukládá do práv pod oktalové číslo 0644. Tedy já jsem vlastníkem, o ostatní čtenáři souboru.
Mou otázkou je, proč nemohu obrázek přehrát?
Přehrávám jej fcí imagejpeg().
Proč mi nejde změnit práva třeba na 0777 přes chmod()?
A dodatečná otázka, často přesouvám soubory z adresářů do adresářů, hodila by se mi fce vyjmout soubor a přenést, nevíte někdo? Musím to řešit fcí copy() na novou adresu a pak unlink() staré url.
Děkuji za rady
INT
Fórum › PHP
Imagejpeg v módu 0644 a chmod
int
Mou otázkou je, proč nemohu obrázek přehrát?
Co myšleno pod „přehráním souboru“?
Proč mi nejde změnit práva třeba na 0777 přes chmod()?
To může mít hodně různých důvodů. Jsi vlastníkem souboru? Hlásí chmod() nějakou chybu?
A dodatečná otázka, často přesouvám soubory z adresářů do adresářů, hodila by se mi fce vyjmout soubor a přenést, nevíte někdo?
rename()[1]
[1] http://php.net/rename
Děkuji za odpovědi. rename() vyzkouším. Dále chmod() chybu nehlásí, jsem vlastníkem, ale co třeba umask(), to by mohlo pomoci? Přehráním souboru je myšleno, kdy soubor je fyzicky na serveru s právy 0644 a já jej v administraci chci přehrát, nahradit jiným souborem. Tedy použiji stejnou fci imagejpeg() na již vytvořený soubor, což jsem předpokládal, že starý soubor se přehraje novým.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Staňte se kóderem čekého módu Police Brutality!! — založil czbero
Chmod 777 — založil mylan4
CHMOD v JS alebo PHP — založil Anonymní uživatel
Přístupová práva CHMOD — založil tom*p
Moderátoři diskuze