Funkce mail() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce mail() – PHP – Fórum – Programujte.comFunkce mail() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Mirek Braho0
Stálý člen
13. 9. 2006   #1
-
0
-

Ahoj lidi, p??u zas. Douf?m, ?e m?j minul? probl?m v?s neodrad? od pomoci m? :(
Prost? m?m na str?nk?ch odes?lac? formul??, a ten ty zpr?vy p?es funkci mail() pos?l? m? na e-mail. Probl?m je, ?e to nebere ?e?tinu. Respektive m?sto "?" a "?" mi chod? (nem??u naj?t jak se to p??e) obdeln??ek. Ve v?ech str?nk?ch (PHP i HTML) mam na za??tku

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html><head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250">
<meta name="description" content="Ctin?ves, Sokol Ctin?ves, TJ Sokol Ctin?ves, Fotbal Ctin?ves">
<title>Zpr?va</title>
</head>

Tak?e to charset=Windows-1250 by m?lo zaji?tovat spr?vnou znakovou sadu ne? Porad?te pros?m? d?ky d?ky ...

PS: Nem??e to b?t chyba na stran? providera?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
14. 9. 2006   #2
-
0
-

mám úplně stejný problém... zatím sem na řešení nepřišel

edit: tak sem hledal a něco sem našel:

Kódování češtiny v předmětu ve funkci mail() v php



$clearsubject = "ýáíéúěščřžů";
$encodedsubject = base64_encode ($clearsubject);
$subject = "=?iso-8859-2?B?$encodedsubject?=";
// Předmět musí být zakódován pomocí base64

nebo

windows-1250


<?php
$zprava="Zde se nalézá text s českou diakritikou!";
$zprava=Base64_Encode($zprava);
$hlavicka .= "From: admin@jmeno_serverun".
"MIME-Version: 1.0n".
"Content-Type: text/plain; charset="windows-1250"n".
"Content-Transfer-Encoding: base64";
... další kód ...
Mail($prijemce,$predmet,$zprava,$hlavicka);
?>


iso-8859-2


<?php
$zprava="Zde se nalézá text s českou diakritikou!";
$zprava=StrTr($zprava,
"x8Ax8Dx8Ex9Ax9Dx9E",
"xA9xABxAExB9xBBxBE");
$zprava=Base64_Encode($zprava);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Mirek Braho0
Stálý člen
14. 9. 2006   #3
-
0
-

Díky, snad to pomůže :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Wampserver - funkce mail — založil Tomáš

Funkce PHP Mail — založil Marp

Znaková sada, funkce mail() — založil Corrosio

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý