Prosím o radu (relativní cesta k souboru) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosím o radu (relativní cesta k souboru) – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProsím o radu (relativní cesta k souboru) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
10. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat, možná se už tady někdy, někdo ptal na něco podobného.
Mám jednoduchý program, ve kterém mám timer nastavený, že po např. hodině, mi automaticky spustí dávkový soubor.

Kod: Spust = Shell("C:\Documents and Settings\Plocha\xxx.bat", 1)

A já jsem se chtěl zeptat, jestli je nějakým způsobem možné, aby tato absolutní cesta byla nahrazena nějakou relativní, protože daný dávkový soubor může být přemístěn, např. D:\Složka1\Složka2\xxx.bat

Předem děkuju za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.163.–
Reklama
Reklama
Zavi0
Newbie
10. 6. 2009   #2
-
0
-

V proměnné App.Path je uložena cesta k složce programu (bez koncového lomítka)
použití:

Spust = Shell(App.Path &"\xxx.bat", 1)
pro spuštění xxx.bat umístěného ve složce s programem

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.236.–
Pino0
Duch
4. 8. 2009   #3
-
0
-

ATo Michal : Ahoj,
někde jsem něco řešil přes ini soubor, kde se cesta dá libovolně měnit. Z něj se načte do proměnné a dál se zpracovává. Jesli jsi to ještě nevyřešil, napiš na drevikovsky(@)cmail.cz, někde bych našel zdroják.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.158.–
25. 1. 2010   #4
-
0
-

Zkus to třeba pomocí systémové proměnné, která se lehce nadefinuje v příkazovém řádku příkazem SET (třeba v dávkovém souboru nebo jakkoli jinak např. "SET CESTATAM=C:\Moje cesta")
V kódu se pak načítá např. cesta složky Program Files



Sub Promenna()
Dim EnvString As String

' Načtení systémové proměnné (např. %PROGRAMFILES%)
EnvString = Environ("PROGRAMFILES")
' vrátí hodnotu "C:\Program Files (x86)" ve Win64 a "C:\Program Files" ve Win32
' a výpis...
MsgBox EnvString

End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.63.–
Miranu0
Duch
17. 2. 2010   #5
-
0
-

Nevím proč ale tato cesta (s end - &) mi nikdy nešla ať sem se třeba stavěl na hlavu...
od té doby to řeším takto:

App.Path +"\xxx.bat"

pokud chci o adresář zpět, tak dám ..\ před adresu a pokud v tomto nějakej jinej adresář, tak ho napíšu za to
výsledek může být i takovýto:

App.Path +"..\Media\xxx.cokoliv"

kód adresy se čte od leva, takže o úroveň dolů a najeď do adresáře Media a pak spusť z něj xxx.cokoliv

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.243.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Relativní cesta k souboru — založil Colpik

Relativní cesta — založil Radmill

Relativní a Absolutní cesta — založil Aricak

Cesta uloženého souboru — založil Atheo

.bat - cesta k souboru — založil Reveance00

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý