Onmouseover – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Onmouseover – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOnmouseover – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
13. 6. 2009   #1
-
0
-

Čauka :))

Potřeboval bych vyřešit takovou blbostičku. Když najedu na text, tak potřebuju, aby mi vyjel div (a v něm obrázek).

Však znáte to ze serverů třeba libimseti.cz, nebo xchat.cz. Potřebuju prostě, když najedu na danej nick (text), aby se mi zobrazila fotka...

Nechci to řešit Ajaxem, chci to vyřešit prostě jednoduše... Napíšete mi pár tipů, jak na to? (onmouseover, onmouseout)

Díky. ;) češtinář aka. programmer RePRO. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
13. 6. 2009   #2
-
0
-

Vedle textu vložíž DIV s nějakým ID, daný DIV bude skrytý a napozicovaný absolutně. Při přejezdu kurzorem nad textem (který bude mít onmouseover) se daný DIV zobrazí.

HTML

můj text <span onmouseover="zobraz('muj_div');" onmouseout="skryj('muj_div');">klikací text</span> a tak dále

<div id="muj_div" class="muj_div"><img src="..." alt="..."></div>


CSS
.muj_div { display:none; position:absolute; margin:0px 0px 0px 0px; } /* margin si nastav dle přání, aby to vypadalo jak má */


JS
function zobraz(idd)

{
document.getElementById(idd).style.display='block';
return false;
}
function skryj(idd)
{
document.getElementById(idd).style.display='none';
return false;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.184.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
RePRO0
Super člen
13. 6. 2009   #3
-
0
-

To Curo : Děkuji moc Curo, akorát mi nějak nevyjelo to CSS, co jsi mi napsal, ale i bez toho to jde směle udělat. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
13. 6. 2009   #4
-
0
-

Jojo, tak to funguje. Jinak jaké parametry mám nastavit tomu divu? Nějakej block? určitě i position: absolute a vrstvy (z-index).

Všechno tedy jde, ale potřebuji, aby se mi na začátku ten <img> nezobrazoval... až vlastně po "prvním" najetím na text...

On se implicitně zobrazuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
RePRO0
Super člen
13. 6. 2009   #5
-
0
-

Tak už to funguje, stačilo k tomu divu dát display:none;

:o))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.202.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

C++ OnMouseOver — založil Dominik Franěk

Onmouseover — založil case

Onmouseover — založil Onmouseover

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý