C# Pole – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Pole – .NET – Fórum – Programujte.comC# Pole – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Adin
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravím.
Potřebuji poradit.
Chci v C# vytvořit pole, aby to bylo asi takhle:



slovesa[0]["beat"]["beat"]["beaten"];
slovesa[1]["become"]["became"]["become"];
slovesa[2]["begin"]["began"]["begun"];
atd...

Jde to nějak nebo musím místo číselného indexu na začátku dát taky řetětec? Pokud to nějak jde, prosím poraďte, nejlépe napište jak takové pole vytvořit a jako do něj přidat hodnoty.
Díky moc,
Adin

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Reklama
Reklama
Adin
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 6. 2009   #2
-
0
-

A potom aby ještě šlo třeba MessageBox.Show(slovesa.2);
(Vyhodí MessageBox s beat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 6. 2009   #3
-
0
-

Pole:

string[] pole = {"beat", "beat", "beaten"};

MessageBox:
MessageBox.Show(pole[1]);

Nezapomeň, že se čísluje od nuly, takže pole[2] ti nenapíše "beat", ale "beaten".


Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Adin
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 6. 2009   #4
-
0
-

No to jo, díky alespoň za to, ale já potřebuju to pole jako tabulku:
|beat|beat|beaten|
|say |said |said |
A pak udělat Console.WriteLine(tabulkanebopole[2][1]);
A to vypíše said chápete ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 6. 2009   #5
-
0
-

Jo takhle, takže dvourozměrné pole. Z toho zápisu v prvním příspěvku jsem to nepochopil.

string[,] pole = {{"beat", "beat", "beaten"}, {"say", "said", "said"}, {"begin", "began", "begun"}};

Console.WriteLine(pole[1, 2]); // Vypíše "said"

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
rudolf_franek0
Stálý člen
15. 6. 2009   #6
-
0
-

K pouzitelnosti by mozna vic prispelo, udelat

class  Verb

{
public string PresentTense { get; set; }
public string PastSimpleTense { get; set; }
public string PastPerfectTense { get; set; }
}
a pouzil bych to
Verb[] verbs = new Verbs[] { 

new Verb(){ PresentTense ="beat",
PastSimpleTense = "beat",
PastPerfectTense = "beaten"
}
};
Mohl bych si tak velmi snadno - aniz bych se ztracel v nejakych indexech pridat napriklad pomocne sloveso a podobne ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Adin
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
15. 6. 2009   #7
-
0
-

Díky moc všem, už mi to funguje. Jsem rád, že se mi tak rychle dostane správné odpovědi :smile8:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 287 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý