Doucovani – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Doucovani  – C / C++ – Fórum – Programujte.comDoucovani – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nevarine0
Duch
15. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobry den

Mam kniku Mistrovstvi v C++. jsem u 10. kapitoly. Do ted (az na detaily) chapu vse ale u trid uz nepobiram vubec. Nasel by se nekdo kdo by mi vysvetloval veci co nechapu treba po skype nebo po IM ?


Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.3.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
15. 6. 2009   #2
-
0
-

nektere veci se nedaji uplne snadno vysvetlit pres net..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nevarine0
Duch
15. 6. 2009   #3
-
0
-

To vim ale porad lepsi neco nez vubec nic. nemam zkusenosti s zadnym jinym jazykem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.3.–
Quiark0
Věrný člen
15. 6. 2009   #4
-
0
-

Na internetu je hafo materiálu o třídách, OOP a spol, nejen pro c++ (což nevadí, syntaxe c# nebo javy ti nebude dělat problém). Takže můžeš zkusit i jiné zdroje. A pokud se ti podaří dobře zformulovat otázku, co vlastně nechápeš, my ti tady odpovíme a dost možná tě to posune.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
nevarine0
Duch
16. 6. 2009   #5
-
0
-

No tak prvni vec. mam program kam si lecos zapisuji a zapisuji o do textovyho souboru... potreboval bych vedel aby to pri kazdem spusteni ten program ten soubor nepremazal ale pokracoval za to a tim a pokracoval v tom textu dal a dal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.3.–
Quiark0
Věrný člen
16. 6. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
nevarine0
Duch
17. 6. 2009   #7
-
0
-

podival jsem se n to a abych rekl pravdu tak netusim jak to udelat... jako zapis to je v pohode ale potreboval bych aby pak treba az ten program znovu pustim, aby to nepremazal ale zacal na konci

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.3.–
KIIV+42
God of flame
17. 6. 2009   #8
-
0
-

To nevarine : hledej rezimy otevreni souboru a rezimy zapisu do souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
joudicek0
Návštěvník
17. 6. 2009   #9
-
0
-

Zalezi jak se souborem pracujes, pokud pouzivas streamy, tak ti moc neporadim, protoze ty jsem preskocil :)
Podle tve urovne bych ti spis doporucil klasicke ceckove funkce, ktere muzes vyuzit i v c++

snad me tu nesezerou za nasledujici ukazku :) muzou v ni byt chyby, pisu to z hlavy...



#include <iostream>

using namespace std;

#define FileName (".\\soubor.txt")

void main(void)
{
FILE *f;

if ( (f = fopen(FileName,"a") ) == NULL) // soubor se nepodarilo otevrit pro pridavani
//- spatna cesta, soubor neexistuje, prava,
//plny disk...
{
printf("%s", "Soubor se nepodarilo otevrit pro pridani na konec...");
if ( (f = fopen(FileName,"w") ) == NULL) // soubor se nepodarilo vytvorit....
{
printf("%s", "Soubor se nepodarilo ani vytvorit......jina chyba -> konec");
return;
}
}

//sekce zapisu do souboru....

fclose(f); //uzavreni souboru
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
nevarine0
Duch
17. 6. 2009   #10
-
0
-

Dekuju :)

jeste jedna vec. jak z toho udelat aplikaci v okne ? vim, ze v Visual C++ tam jde dat sablona jenze to z C++ co umim zatim ja nemam nic spolecneho :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.3.–
Datlik0
Návštěvník
17. 6. 2009   #11
-
0
-

knihovnami SDL nebo openGL win32 api je toho vic i na tyhle strance jsou navody

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Quiark0
Věrný člen
17. 6. 2009   #12
-
0
-

Počkat, v Mistrovství v C++ se pracuje se soubory pomocí fopen místo streamů? To si dělají srandu?

ad okna - musíš se naučit WinAPI (pro začátečníka dost opruz) nebo použít nějakou knihovnu jako Qt, wxWidgets (Gtk záměrně neuvádím, protože ta na windows sux).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
joudicek0
Návštěvník
18. 6. 2009   #13
-
0
-

To Quiark : Pokud si vzpominam, tak tam jsou oba zpusoby, ale nejsem si jistej.....

To nevarine : Pokud myslis okenni aplikaci Win32, tak na tyhle funkce zapomen, protoze budes vyuzivat jine funkce z WinApi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
KIIV+42
God of flame
18. 6. 2009   #14
-
0
-

To joudicek : pokud si ja pamatuju pouzivaj iostream.. akorat je popsanej az nekde kolem 15. lekce

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
18. 6. 2009   #15
-
0
-

To Quiark : To KIIV : Používají iostream. Práce se souborovými proudy je myslím zmíněna lehce už v 10. lekci (otevření, čtení/zápis), ale tam odkazují na lekci 16, která se celá věnuje dost podrobně datovým prudům.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.159.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 224 hostů

Podobná vlákna

Doučování C++ — založil pašťa

Doučováni MV2008 — založil David

Doučování - JAVA — založil Lukáš

Doučování pascalu — založil Erik

Doučování php za peníze — založil Jirkaka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý