Ahoj,
potřebuji poradit. Mám tři komponenty Edit. V první komponentě je název formuláře, kde se nachází komponenta Images. V Druhém editě je název Images. A ve třetí nastavují např. width... Potřebu ji to nějak spojit ty dva edity, aby to dalo jednu adresu komponenty.
Snažím se totiž naprogramovat Object inspector a u tohoto jsem se zastavil. Funguje to tak, že se v frames klikne například na komponentu Images. Do prvních komponenty se vypíše název formuláře (tedy Frames11) a do druhého jméno komponenty (images1). V komponentě Images mám nastaveno "Klikni a táhni". Takže se hodnota ve třetím Editě stále mění. Ale když to změním ve třetím Editě např. to Width tak se to nezmění. Nějak to takhle potřebuji napojit (nebo máte někdo jiný nápad?). Nesmíme ale zapomenout, že těch komponent tam bude více.
Fórum › Delphi
Adresa komponenty
Pokud tomu dobre rozumim, tak ti jde akorat o rozpoznavani komponent ne? V c++ builderu to delam tak, ze u kazde komponenty nastavim uzivatelsky atribut TAG (v object inspectoru) a podle nej komponentu identifikuju...v delphi to bude podobny....
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů
Podobná vlákna
DELETE komponenty — založil otasimek
Prirazeni komponenty — založil dyžon
QT-prekresleni komponenty — založil tom
Instalace komponenty — založil Michal
Vlastní údálost komponenty — založil Knedlicka