Trochu viac nerozumiem tomu cos – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Trochu viac nerozumiem tomu cos – Matematika – Fórum – Programujte.comTrochu viac nerozumiem tomu cos – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

Miro17010
Stálý člen
18. 6. 2009   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Miro17010
Stálý člen
18. 6. 2009   #2
-
0
-

Alebo potrebujem zistit uhol v nepravouhlom trojuholniku ak poznam jeho strany

Edit:
resp. zistit jeho vysku na hocijaku stranu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Tocimanko0
Grafoman
18. 6. 2009   #3
-
0
-

No, neuvažoval som hlbšie nad tvojím problémom, ale SSS rieši kosínusová veta (nejedná sa o pravouhlý trojuholník!). Poznáš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 6. 2009   #4
-
0
-

To Tocimanko : jj cosinova veta ... jen pro zajimavost: zvlastni pripad cosinovy vety je pythagorova veta.. kdy koeficient s cosinusem pri 90stupnich vypadne (cos(90) = 0) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Miro17010
Stálý člen
18. 6. 2009   #5
-
0
-

no, ale nepoznam kosinusovu vetu, lebo som este len v 9. r. na zakladnej (idem na strednu), a tu sme sa ucili kosinus len pri pravouhlom trojuholniku

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 6. 2009   #6
-
0
-

c^2 = a^2 + b^2 - 2ab * cos(gama)

Náhoda, zrovna dneska jsem s ní něco počítal:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Tocimanko0
Grafoman
18. 6. 2009   #7
-
0
-

A cyklickou zámenou môžeš využiť ďalšie uhly:
a^2 = b^2+c^2-2bc * cos(alfa)
b^2 = a^2+c^2-2ac * cos(beta)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
Miro17010
Stálý člen
18. 6. 2009   #8
-
0
-

diki, sice sa mi to uz podarilo urobit, ale zijdu sa vzorce

tu je moj upraveny kod pre obdlznik

// angle of mouse

Vector2 mouse = layout.display3D.MouseTan;

// tangenses of view to rectangle points angles
Vector2 tan_p_a = MathHelper.AngleTan(layout.display3D.eye, Point_A);
Vector2 tan_p_b = MathHelper.AngleTan(layout.display3D.eye, Point_B);
Vector2 tan_p_c = MathHelper.AngleTan(layout.display3D.eye, Point_C);
Vector2 tan_p_d = MathHelper.AngleTan(layout.display3D.eye, Point_D);

// (p)M distances from points P to mouse
float AM = MathHelper.Distance(tan_p_a, mouse);
float BM = MathHelper.Distance(tan_p_b, mouse);
float CM = MathHelper.Distance(tan_p_c, mouse);
float DM = MathHelper.Distance(tan_p_d, mouse);

// (p1)(p2) distances form points p1 to p2
float AB = MathHelper.Distance(tan_p_a, tan_p_b);
float BC = MathHelper.Distance(tan_p_b, tan_p_c);
float CD = MathHelper.Distance(tan_p_c, tan_p_d);
float DA = MathHelper.Distance(tan_p_d, tan_p_a);

// angles of sub triangles
float a_acos = (float)Math.Acos(((AB * AB) - (AM * AM + BM * BM)) / ( -2 * AM * BM));
float b_acos = (float)Math.Acos(((BC * BC) - (BM * BM + CM * CM)) / ( -2 * BM * CM));
float c_acos = (float)Math.Acos(((CD * CD) - (CM * CM + DM * DM)) / ( -2 * CM * DM));
float d_acos = (float)Math.Acos(((DA * DA) - (DM * DM + AM * AM)) / ( -2 * DM * AM));

// total angle, must be 2Pi if point is in triangle
float angle = a_acos + b_acos + c_acos + d_acos + 0.0001f;

if(angle < Math.PI * 2)
return false;
else
return true;


ak by ste vedeli nejake vylepsenia mozete poslat, a commenty nesu moc gramaticky kvalitne, ale nevadi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Fgets() nerozumiem tomu — založil nord

Co tomu říkáte — založil Alan

Cos na -1 — založil maartyyyy

Cos — založil drizz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý