Co to je sice vím, řek jsem to jen tak, protože jsem naštvaný jelikož mi MFT zabírá půlku 80gigovýho hadru a formátem jsem to nevyřešil :-(
Fórum › Offtopic
Co je to MFT a jak se ho zbavit
Půlka hadru? COOO? :och: :ehh:
No p?edpokl?d?m, ?e t?m MFT mysl?? Master File Table - jeden ze skryt?ch soubor? (najde? ho na ka?d?m fyick?m i logick?m disku s NTFS), kter? obsahuje z?znamy o v?ech souborech na disku. Dostane? se k n?mu jen s n?jak?m specializovan?m n?strojem - nap?. Paragon Partition Explorer. V?? jist?, ?e to způsobuje pr?v? MFT, proto?e ten se p?i form?tov?n? sma?e.?
DeaLer napsal:
No p?edpokl?d?m, ?e t?m MFT mysl?? Master File Table - jeden ze skryt?ch soubor? (najde? ho na ka?d?m fyick?m i logick?m disku s NTFS), kter? obsahuje z?znamy o v?ech souborech na disku. Dostane? se k n?mu jen s n?jak?m specializovan?m n?strojem - nap?. Paragon Partition Explorer. V?? jist?, ?e to způsobuje pr?v? MFT, proto?e ten se p?i form?tov?n? sma?e.?
To jsem si myslel taky
??
OLDA220 napsal:
DeaLer napsal:
No předpokládám, že tím MFT myslíš Master File Table - jeden ze skrytých souborů (najdeš ho na každém fyickém i logickém disku s NTFS), který obsahuje záznamy o všech souborech na disku. Dostaneš se k němu jen s nějakým specializovaným nástrojem - např. Paragon Partition Explorer. Víš jistě, že to způsobuje právě MFT, protože ten se při formátování smaže.
To jsem si myslel taky
Lol. Já bych řek, že došlo ke smazání MFT, ale disk to nějak nemůže akceptovat a tak tam stále uchovává místo. Systém NTFS kolem MFT stále udržuje volné místo, aby nedošlo k fragmentaci MFT. Řešení neznám.
Dal jsem normálně kompletní formát, žádné zrychlení, mno nic, budu muset s tím žít.
TCH napsal:
A jak je ten disk velkej?
To myslíš vážně, nebo to má bejt lol?
Já to mám taky (resp. O&O to tak zobrazuje), ale na ten disk se dá normálně zapisovat. Zkus tam nakopírovat větší soubor (DVD obraz) a uvidíš, že to půjde.
Jasně, ono to jde, ale vypadá to jako by tam něco bylo a to mě vytáčí :))
OLDA220 napsal:
Jasně vono to jde, ale vypadá to jako by tam něco bylo a to mě vytáčí :))
Takys to mohl napsat hned.
Ja bych zkusil format FAT16 nebo FAT32.. a pak az NTFS..
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Curo napsal:
Ja bych zkusil format FAT16 nebo FAT32.. a pak az NTFS..
To by možná šlo, ale stejnak ten hadr je rodělovaný a já formátoval jen tuto část a asi tam mám něco s tabulkou, bo jsem to chtěl formátnout přes partition magic a tam mě to nepustilo a ukazovalo chybu svazku a vůbec neukázalo, jak je disk rozdělen, tak jsem pustil správu počítače tam správu disků a tam se to zobrazovalo správně, tak jsem to formátl tam..
Použil CCleaner, ten umí tohle volné místo ne zrušit, ale vyčistit od balastu. Máš to v pokročilém nastavení programu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak se zbavit malware na webu? — založil Jan Hrabovský
Addslashes - jak se zbavit " a ' — založil pecan987
Duplicitní názvy z $zzxx (Jak se zbavit) — založil webdorf
Wordpress - nelze se zbavit sekce — založil Patrik
Ako sa zbaviť rozdeľovača- grubu — založil pETER