Okno v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Okno v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comOkno v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Algon0
Newbie
19. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
můžu se zeptat, jestli se v C++ vůbec dají dělat okna? ( Myslím grafické uživatelské rozhraní. ) Koukal jsem se na knihy v knihkupectví a všude samý příkazový řádek, na internetu ( dokonce na oficiální stránce www.cplusplus.com jsem nic nenašel ! ) taky nic...

Předem děkuji za odpověd'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 6. 2009   #2
-
0
-

Jistěže to jde. Potřebuješ na to ale nějaké knihovny/API, třeba Win32, Qt, GTK+ nebo jiné. Tutoriály najdeš i tady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Quiark0
Věrný člen
19. 6. 2009   #3
-
0
-

Dají, ale není to součástí standardu C++ (protože tento jazyk se používá i na různé mikrokontrollery, které vůbec žádný grafický výstup nemají). Nicméně na PC stačí použít nějakou knihovnu (WinAPI, Qt, wxWidgets, ..)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
20. 6. 2009   #4
-
0
-

> dokonce na oficiální stránce www.cplusplus.com jsem nic nenašel !
Len tak pre uplnost, cplusplus.com nie je oficialna stranka c++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
A-dy0
Návštěvník
20. 6. 2009   #5
-
0
-

Zdravim ... prosim poradte my : velmi rad by som sa naucil programovat v C++ len neviem ako stiahnut niaky dobry program kde budem moc pisat kod v C++ a zobrazi sa mi to co napisem . Viem ze na stranke adobe.com ale ja neviem po Anglicky takze sa ani tam neviem vyznat . Prosim pomohol by mi niekto s celim postupom . Kto pomoze tak sa budem snazit mu to oplatit . Bud na niakej hre alebo stranke atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.45.–
Quiark0
Věrný člen
20. 6. 2009   #6
-
0
-

hm, no, Adobe snad ne.

Chtěl bych tě upozornit na to, že C++ patří mezi nejobtížnější z programovacích jazyků a proto důrazně doporučuju naučit se principy programování v nějakém lehčím
(vyber si Python, C# nebo Java, podle toho, jaké se ti podaří sehnat výukové materiály) a až pak jít na C++. Je to schůdnější cesta.

A jinak tady http://www.microsoft.com/express/vc/Default.aspx#webInstall je přímý odkaz na Microsoft Visual C++ 2008 Express.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 6. 2009   #7
-
0
-

Na adobe.com že seženeš C++ prostředí? To vážně ne, Adobe má Flash/Air, ActionScript (prostě jiné technologie). C++ můžeš psát třeba ve Visual Studiu, Visual C++ Express, Dev-C++ (i když u něj je myslím už zastavený vývoj) a mnohých dalších. Abych se přiznal, tak nevím, jak je u Visual Studia a Visual C++ s psaním ne-.NET managed C++, to snad zodpoví někdo jiný.

Bezva tutoriál na C++ psal Curo - http://programujte.com/?rubrika=26-programovani&sekce=84-c-c%2520%2520&kategorie=3-kurz-c++

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
A-dy0
Návštěvník
20. 6. 2009   #8
-
0
-

Ok diky moc . Aj Pascal je jednoduchy ze ? A prosimta to je len niaka skusobna verzia ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.45.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 6. 2009   #9
-
0
-

Pascal je celkem jednoduchý, ale (podle mě) bez nějakého využití v budoucnu. Když si vezmeš do začátku Python, tak je šance, že ho i někdy využiješ. Nebo zkus C# nebo Javu a třeba u něj/ní rovnou zůstaneš:)

MS Visual C++ 2008 Express je zdarma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
A-dy0
Návštěvník
20. 6. 2009   #10
-
0
-

Ok zatial velmi diky ... skusim to teda stiahnut :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.45.–
Quiark0
Věrný člen
20. 6. 2009   #11
-
0
-

Chrasty: Proč je tolik lidí takhle zmateno... Ve VS.NET jde psát úplně čistokrevné C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 6. 2009   #12
-
0
-

To Quiark : U mě je to dáno tím, že se s Visual Studiem znám velmi důvěrně, ale ze strany C#/VB.NET a trochu F#, takže ho mám zafixované jen jako IDE pro .NET jazyky. Díky, že jsi mi v tomhle udělal jasno:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
dannyk0
Věrný člen
21. 6. 2009   #13
-
0
-

2 Quiark: Tak nejak, akorat si clovek musi nastavit dobre prekladac a linker :) A to nekdy je docela sranda, kdyz to clovek nezna :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Lordest0
Super člen
21. 6. 2009   #14
-
0
-

ja pouzivam Dev-C++ a zatial som spokojny.. Mozno je to tym ze sa C++ este len ucim no nikdy som nak nemal problem s Dev-C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.46.–
A-dy0
Návštěvník
21. 6. 2009   #15
-
0
-

Stiahol som si teda Microsoft Visual C++ 2008 Express . Uz som to aj nainstaloval ale neviem co mam spustit aby som mohol pisat kod v C++ . A ked budem pisat co musim spravit aby sa mi zobrazil ? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.135.–
yaqwsx+9
Posthunter
21. 6. 2009   #16
-
0
-

To A-dy : Vytvoř projekt a tam konzolovou alikaci

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
21. 6. 2009   #17
-
0
-

To A-dy : A spustíš to stisknutím F5

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
A-dy0
Návštěvník
21. 6. 2009   #18
-
0
-

No tak mam ten Microsoft Visual C++ 2008 Express . Dal som tam zdrojovy kod v C++ . Stlacim ale F5 ale nic mi to neukaze :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.135.–
Mega.Lama0
Stálý člen
21. 6. 2009   #19
-
0
-

File -> New -> Project alebo Ctrl+Shift+N ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.164.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
Mega.Lama0
Stálý člen
21. 6. 2009   #20
-
0
-

Ak ti to neukáže tak je chyba asi v tom,že si niekde je chyba...napr. častá chyba je bodkočiarka na konci riadka (väčšinou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.164.–
http://www.youtube.com/watch?v=j_tWGyCK6Ds ...kto by veril,že je to otcov bratranec z druhého kolena?...
yaqwsx+9
Posthunter
21. 6. 2009   #21
-
0
-

To A-dy : Máš projekt nebo zdrojový soubor? Zdrojový soubor nezkompiluješ a proto se ti nic nezobrazí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.78.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
tmi0
Věrný člen
21. 6. 2009   #22
-
0
-

:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
AdamHlavatovic0
Stálý člen
21. 6. 2009   #23
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
A-dy0
Návštěvník
22. 6. 2009   #24
-
0
-

Preco mi to nejde ? : <Prosim pomozte>

Toto je moj postup :
1) stiahol som Visual C++ 2008 Express : http://www.microsoft.com/express/vc/ ... len ten jeden program som stiahol neviem ci este nieco na to potrebujem
2)daval som tam kod podla postupu z youtube : http://www.youtube.com/watch?v=VgeWxI7_Nwo
Daval som tam ten isty kod a presne tak isto ako na tom videu
3)Napisalo mi toto :

1>------ Build started: Project: HelloWorld, Configuration: Debug Win32 ------
1>Compiling...
1>main.cpp
1>c:\users\andrej\documents\visual studio 2008\projects\helloworld\helloworld\main.cpp(4) : error C2039: 'end1' : is not a member of 'std'
1>c:\users\andrej\documents\visual studio 2008\projects\helloworld\helloworld\main.cpp(4) : error C2065: 'end1' : undeclared identifier
1>Build log was saved at "file://c:\Users\Andrej\Documents\Visual Studio 2008\Projects\HelloWorld\HelloWorld\Debug\BuildLog.htm"
1>HelloWorld - 2 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.170.–
Bald3rr0
Super člen
22. 6. 2009   #25
-
0
-

To A-dy : Hádám, že ti chybí

using namespace std;

Pokud tam tuto řádku nemáš, musíš používat následujicí syntaxi
std::cout << std::endl;

Hodil by se kód

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Quiark0
Věrný člen
22. 6. 2009   #26
-
0
-

Pravděpodobně jsi něco blbě opsal. Zkontroluj všechny středníky, závorky, uvozovky atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
yaqwsx
~ Anonymní uživatel
1724 příspěvků
23. 6. 2009   #27
-
0
-

Nenapsal jsi místo ENDL END1?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.246.126.–
A-dy0
Návštěvník
23. 6. 2009   #28
-
0
-

Yooo ... no konecne ... Dal som tam end1 namiesto endl ... hehe no co uz ...
DIKY tym co mi pomohli

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.170.–
gaben0
Stálý člen
23. 6. 2009   #29
-
0
-

A-dy: Tiež si myslím, že by si mal začať s nejakým jednoduchším programovacím jazykom. Ako už bolo spomenuté, napr. Pascal alebo C. Je lepšie najprv pochopiť tie základné princípy na niečom jednoduchšom. Na začiatku sa môžeš učiť z tutoriálov, ktoré sú napr tu na programujte. Neskôr je dobré učiť sa z nejakej knihy, ale tie tutoriály ti na istý čas postačia.
Čo sa týka vývojového prostredia, myslím si, že na začiatok by bolo lepšie Dev-cpp. A pokiaľ sa chceš venovať programovaniu tak by bolo hlavne veľmi dobré naučiť sa vyhľadávať informácie na nete. Bez toho to nepôjde. Všetko, čo tu bolo spomenuté sa riešilo už XY krát, či už tu na fóre alebo aj na iných miestach.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
C, C++
yaqwsx+9
Posthunter
23. 6. 2009   #30
-
0
-

To gaben : C bych z jednodušších jazyků vynechal a spíš bych doporučil Python

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.70.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
gaben0
Stálý člen
23. 6. 2009   #31
-
0
-

To yaqwsx : Nevravím, že C je jednoduché, ale myslím si, že sa hodí na učenie sa nejakých tých základných princípov. Ja som sa C učil ako prvý programovací jazyk, takže predtým som nemal absolútne žiadne skúsenosti s programovaním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
C, C++
A-dy0
Návštěvník
23. 6. 2009   #32
-
0
-

Ja este skusim aspon 2 tyzdne C++ a ak nic sa nenaucim tak sa zacnem ucit asi Pascal . A inak kto chce tak mu mozem dat zdrojovy kod z knihy co som si kupil . Je to celkom dobra hra . Len nechapam ked zkopirujem zdrojak z CD-cka co som mal ku tej knihe tak sa mi nic nezobrazi . A este som to spravil presne ako to je v knihe . Nechapam :-( Aj ked som teraz pisal zdrojak z youtube som rozmyslal preco nejde len som si to stopl nepockal som dokonca a on tam mal chybu cind namiesto cin . Hehe tak som nad tym minul niak 10 min . No to je jedno aj tak neviem co je cin ale naucim sa . Tak kto teda chce dam mu ten zdrojovy je to trosku dlhsie tak mu to radsej poslem spravou alebo e-mailom .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.170.–
yxcvb0
Newbie
23. 6. 2009   #33
-
0
-

No já sem začínal s Pascalem, pak Object Pascal následovalo C a nyní C++. A musim říct, že Pascal je podle mně mrtvý jazyk, ale musim uznat, že pro začátek to je dobrý jazyk. Myslim si že pascal má dobře čitelné syntaxe a pro pochopení opravdových základů bych ho doporučil. Ale upozorňuju, že myslim opravdové základy. Já sem osobně v Pascalu dělal celkem dlouho a pak jsem měl problém s přechodem na C a C++ a práci s pointerama.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.211.–
You can´t fight with the Ghost
Quiark0
Věrný člen
23. 6. 2009   #34
-
0
-

Ale boha jeho, DevCpp prosimvás nikdo nedoporučujte. Vždyť se to dá ztěží používat.

Je pravda, že C je velice jednoduchý jazyk, ale ne jednoduchý na používání, jen toho "málo umí" :) O Pascalu tady byl nedávno velice pěkná flamewar :)

A-dy: Nefunguje ti zdroják opsaný z knihy? Vítej ve světě programování :D Toto je obzvláště typické pro C a C++, protože existuje poměrně dost variant a poměrně složitě se to nastavuje (tipuju, že to bude typické například i pro Lisp, ten má taky hodně variant). A jen 10 minut jsi hledal to cind? To je docela málo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
A-dy0
Návštěvník
23. 6. 2009   #35
-
0
-

Ale to som robil z ineho programu z youtube a to bola kalkulacka takze na to 10 min. bolo vela . Ale som len zelenac neda sa odomna cakat vela . Len teraz zacinam uvidi sa neskvor ako som sa naucil . A ten program som neopisoval s knihy ale bol na CD len som to skopiroval a dal do Visualu C++ a neslo mi to :-( A to fakt nechapam ... ziadnu chybu som nemohol spravit lebo aj v knihe bolo napisane skade to mam skopirovat . Ak chces mozem ti ten zdrojak poslat . Je to len skusobni kde je len ukazka ako sa dava ikona a biele pozadie . Ale je to clekom dlhe na 87 riadkov tak neviem ci to chces ? Ale lepsie ako som spominal mozem poslat a vy by ste si ich vylepsili .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.170.–
Bald3rr0
Super člen
23. 6. 2009   #36
-
0
-

To A-dy : Ale je to clekom dlhe na 87 riadkov tak neviem ci to chces ?
Toto mě celkem pobavilo :D, neber si to nějak špatně, ale uvidíš, že 87 řádek opravdu není "celkem dlouhý" program.

Jinak pokud se chceš začít učit C++ a opisuješ/kopíruješ zdrojáky a pořád jsi nepřišel na to, co je to cin, myslim, že to je špatný přístup. Podívej se tady na programujte, je tu výborný seriál. A Pokud si dobře pamatuji, je tam i nějaký díl věnovaný IDE

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
A-dy0
Návštěvník
23. 6. 2009   #37
-
0
-

ja som myslel ze 87 riadkov je vela len na tu blbost ikonku a biele pozadie . Ja viem ze skutocnosti je 87 pre dobreho programatora nic . Ja si pozeram programi co iny vytvorili a tam je tych riadkov vysse 500 ak nie aj viac . Na cin som este neprisiel lebo som sa k tomu este nedostal . Citam postupne . A ako som pisal som zaciatocnik smiat sa zaciatocnikovi je ubohe . Tak ako na hrach sa mi smiali a teraz som ovela lepsi nez iny . Ale nechcem machrovat .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.170.–
Bald3rr0
Super člen
23. 6. 2009   #38
-
0
-

To A-dy : Cílem se ti nebylo vysmát, pamatuju si sám sebe, jak jsem byl rád, když jsem poprvé napsal program, který měl více jak 100 řádků, jen mě to prostě pobavilo, nebylo to určené nijak proti tobě. Nicméně, stále ti doporučuji projít si Kurz zde na programujte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Lordest0
Super člen
23. 6. 2009   #39
-
0
-

Bald3rr napsal:
To A-dy : Cílem se ti nebylo vysmát, pamatuju si sám sebe, jak jsem byl rád, když jsem poprvé napsal program, který měl více jak 100 řádků, jen mě to prostě pobavilo, nebylo to určené nijak proti tobě. Nicméně, stále ti doporučuji projít si Kurz zde na programujte.



k tym riadkom: tak hlavne zalezi, ako programator riadkuje.. imho cim je ich viac(cistych) medzi jednotlivymi syntaxmi, tym viac je kod prehladnejsi(nemyslim to teraz nejak brutalne, aby sa este potom scroll nepokazil:D). Je to len a len na programatorovi, ako to bude riadkovat, aj tak to kompilator vezme ako suvisly text bez medzier cize je to len vec programatora aby mal v kode vacsi prehlad:-) ... ale urcite 87 riadkov nieje vela..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.46.–
tmi0
Věrný člen
24. 6. 2009   #40
-
0
-

To Lordest : abych se priznal, ja radkuju docela nerad... podle me je dobre udrzovat jednu elementarni myslenku (klidne nekolik arit. operaci, cely for cyklus) na radek a jako oddelovace jednotlivych vetsich kusu docela pohodlne postaci oddelovace jazyka ('}') a zarovnani... nemam rad kdyz je kod moc rozlezly; pak se v nem porad skace nahoru a dolu -- kazdou funkci by melo jit prehlednout jednim screenem

[sorry za mirny offtopic; ale roztahlost kodu me na nekterych cizich zdrojacich tak stve ze jsem se nemohl nevyjadrit :) ]

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Quiark0
Věrný člen
24. 6. 2009   #41
-
0
-

tmi: To nevím, jestli bych byl schopen tolerovat víc operací na řádek :) A pokud kvůli tomu používáš jednopísmenné nebo prostě krátké, nicneříkající názvy proměnných tak už by to bylo na nakopání :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Lordest0
Super člen
24. 6. 2009   #42
-
0
-

tmi napsal:
To Lordest : abych se priznal, ja radkuju docela nerad... podle me je dobre udrzovat jednu elementarni myslenku (klidne nekolik arit. operaci, cely for cyklus) na radek a jako oddelovace jednotlivych vetsich kusu docela pohodlne postaci oddelovace jazyka ('}') a zarovnani... nemam rad kdyz je kod moc rozlezly; pak se v nem porad skace nahoru a dolu -- kazdou funkci by melo jit prehlednout jednim screenem

[sorry za mirny offtopic; ale roztahlost kodu me na nekterych cizich zdrojacich tak stve ze jsem se nemohl nevyjadrit :) ]



mno ja som pre riadkovanie(nehovorim teraz ze vsetko dat do samotneho riadku, taky styl o com hovorim by ste poznali keby ste videli moj kod), pretoze je mi zle ked v phpBB(dufam ze neni reklama:D) musim scrollovat dlho do prava kym pridem na koniec riadka.. a este ked scrollujete do prava tak je to take neprijemne pre oci / aspon mne sa zda / pri suvislom texte.. proste ked si oddelim jednotlive syntaxi/ako spominam, nie vsetky, ja sa rozhodnem ktore vyriadkovat/vymedzerovat a ktore nie:)/ je to pre mna viacej prehladnejsie.. Vacsinou ked urobim naku chybu a poriadne si kod oriadkujem najdem kde je:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.46.–
tmi0
Věrný člen
28. 6. 2009   #43
-
0
-

To Lordest : scrollovani doprava bych take fakt nerad (teda, vim lame radky, ale to je jedno :) )

To Quiark : napr. veci jako swap dvou hodnot rozepisovat na tri radky mi prijde trochu hloupe (a pouziva-li se to na jedinem miste v kodu, pak psat kvuli tomu funkci mi prijde jeste hloupejsi). a jednopismene nazvy docela pouzivam, ale rekl bych ze docela rozumne, tedy ve stylu i,j pro iteratory v jednoduchych cyklech (kdy je jasne ktere je ktere), n pro limit, m pro max, e pro hranu, v pro vrchol atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.226.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
A-dy0
Návštěvník
30. 6. 2009   #44
-
0
-

Mam problem :
Zkopirujem tento kodik :
//-----------------------------------------------------------------
// Skeleton Application
// C++ Source - Skeleton.cpp
//-----------------------------------------------------------------

//-----------------------------------------------------------------
// Include Files
//-----------------------------------------------------------------
#include "Skeleton.h"

//-----------------------------------------------------------------
// Global Function Declarations
//-----------------------------------------------------------------
LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWindow, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam);

//-----------------------------------------------------------------
// Global Functions
//-----------------------------------------------------------------
int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance,
PSTR szCmdLine, int iCmdShow)
{
static TCHAR szAppName[] = TEXT("Skeleton");
WNDCLASSEX wndclass;
HWND hWindow;
MSG msg;

// Create the window class for the main window
wndclass.cbSize = sizeof(wndclass);
wndclass.style = CS_HREDRAW | CS_VREDRAW;
wndclass.lpfnWndProc = WndProc;
wndclass.cbClsExtra = 0;
wndclass.cbWndExtra = 0;
wndclass.hInstance = hInstance;
wndclass.hIcon = LoadIcon(hInstance,
MAKEINTRESOURCE(IDI_SKELETON));
wndclass.hIconSm = LoadIcon(hInstance,
MAKEINTRESOURCE(IDI_SKELETON_SM));
wndclass.hCursor = LoadCursor(NULL, IDC_ARROW);
wndclass.hbrBackground = (HBRUSH)(COLOR_WINDOW + 1);
wndclass.lpszMenuName = NULL;
wndclass.lpszClassName = szAppName;

// Register the window class
if (!RegisterClassEx(&wndclass))
return 0;

// Create the window
hWindow = CreateWindow(szAppName, szAppName, WS_OVERLAPPEDWINDOW, CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, NULL, NULL, hInstance, NULL);

// Show and update the window
ShowWindow(hWindow, iCmdShow);
UpdateWindow(hWindow);

// Enter the main message loop
while (GetMessage(&msg, NULL, 0, 0))
{
// Process the message
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
return (int)msg.wParam;
}

LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWindow, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
HDC hDC;
PAINTSTRUCT ps;
RECT rect;

switch (msg)
{
case WM_PAINT:
// Draw some text centered in the client area of the main window
hDC = BeginPaint(hWindow, &ps);
GetClientRect(hWindow, &rect);
DrawText(hDC, TEXT("This is a skeleton application!"), -1, &rect,
DT_SINGLELINE | DT_CENTER | DT_VCENTER);
EndPaint(hWindow, &ps);
return 0;

case WM_DESTROY:
// Exit the application
PostQuitMessage(0);
return 0;
}
return DefWindowProc(hWindow, msg, wParam, lParam);
}

Dam debug -> strat a vypisemi toto :
1>------ Build started: Project: Skeleton.h, Configuration: Debug Win32 ------
1>Embedding manifest...
1>.\Debug\Skeleton.h.exe.intermediate.manifest : general error c1010070: Failed to load and parse the manifest. Systim nemt~e najse zadan} szbor.
1>Build log was saved at "file://c:\Users\Andrej\Documents\Visual Studio 2008\Projects\Skeleton.h\Skeleton.h\Debug\BuildLog.htm"
1>Skeleton.h - 1 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Pouzivam program : Visual C++ 2008 Express

Prosim pomozte mi niekto :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.118.–
gaben0
Stálý člen
30. 6. 2009   #45
-
0
-

Asi to tým nebude, ale nechýba ti náhodou súbor Skeleton.h, ktorý includuješ na začiatku súboru?

#include "Skeleton.h" 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.30.–
C, C++
A-dy0
Návštěvník
1. 7. 2009   #46
-
0
-

Chyba je asi v tom Skelton.h ... ale kde by mi mal chybat ten subor Skelton.h ? Lebo niak tomu nechapam .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.118.–
DragonBehemont0
Super člen
1. 7. 2009   #47
-
0
-

To A-dy : Pokud používáš Visual Studio, tak bych spíše řekl, že je problém v nastavení security, protože Ti nemůže načíst manifest. Takže bych Ti doporučil vypnout security u daného projektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
A-dy0
Návštěvník
1. 7. 2009   #48
-
0
-

To DragonBehemont : V chybe je spominane nieco ze manifest ... len ako to vypnem ... napis mi prosim ta celi postup napr. file -> open ... prosim ta :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.118.–
A-dy0
Návštěvník
1. 7. 2009   #49
-
0
-

Prosim pomozte mi :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.82.–
DragonBehemont0
Super člen
2. 7. 2009   #50
-
0
-

To A-dy :
Solution Explorer -> My Project -> Security -> Odkliknout Enable ClickOnce Security Settings

a pak ještě

Solution Explorer -> My Project -> Signing -> Odkliknout Sign the ClickOnce manifests

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
A-dy0
Návštěvník
2. 7. 2009   #51
-
0
-

Ok diky .. no dal som to Solution Explorer a tam sa mi ukazalo okienko .. len tam neviem najs kde je to My project :-(

PS. : Aky je rozdiel medzi C,C++,C# ? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.82.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 7. 2009   #52
-
0
-

To A-dy : to si uz snad najdes na google ne? C je puvodni jazyk nekdy ze 70. let, kdy jej vytvorili na psani "prenositelnejsiho" kodu (byly ruzny architektury a tim padem ruzne assemblery)
C++ je naslednik.. ma spoustu vylepseni.. napriklad objekty a spoustu dalsiho..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
DragonBehemont0
Super člen
2. 7. 2009   #53
-
0
-

To A-dy : To se hold nedá nic dělat, zkus se třeba pořádně podívat... většinou je to hned druhá položka v tom Solution Explorer-u.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
A-dy0
Návštěvník
13. 7. 2009   #54
-
0
-

Aky je rozdiel ked mam napr. zlozku "New.cpp" a "New.h" ? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 7. 2009   #55
-
0
-

To A-dy : v .h sou obvykle jen deklarovany konstanty, funkce, tridy ... proste jen prototypy.. aby kompilator vedel jaky parametry funkce ocekavaj, co vraci.. pokud to nezna haze chybu "implicit declaration of .."

v .cpp uz jsou definice .. tj. funkce a tridy uz naprogramovane... (kompiluje se to obvykle samostatne a pak se to pomoci linkeru propoji v program.. )

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
14. 7. 2009   #56
-
0
-

To Algon : budto systemove rozsirení nebo OpenGl či DirectX( ten ale není mult)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Okno 2 — založil Hanz.S

1. okno reaguje na 2. — založil Anonymní uživatel

Pop Up okno — založil tonez

Konzolové okno — založil Redix

Rolovací okno — založil homelin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý