Operační systém v C# ? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Operační systém v C#  ? – .NET – Fórum – Programujte.comOperační systém v C# ? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Algon0
Newbie
19. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, můžu se zeptat, jestli je vůbec možné vytvořit v C# operační systém, když je závislé na .NET / Mono Frameworku? Je to vůbec plnohodnotný jazyk, který není závislý na systému, ale dá se použít i pro jeho tvorbu?

Předem děkuji za odpověd'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
19. 6. 2009   #2
-
0
-

Viz projekt Singularity na Microsoft Research. Tuším, že tam mají malou část, která v c# napsaná není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.140.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 6. 2009   #3
-
0
-

Základ Singularity je napsán v Assembleru a C, čistě v C# by to nešlo, kvůli závislosti na .NET, jak už řekl Algon.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
19. 6. 2009   #4
-
0
-

Viděl jsem i projekt, kde bylo v C# napsané snad vše (nevím jistě), ale část IL se poté překládala do Assembleru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
samae1
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 7. 2009   #5
-
0
-

COSMOS, SharpOS, + ještě něco je na SF.net a možná na tom MS open source portálu(Codeněco)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.182.–
Víťa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 7. 2009   #6
-
0
-

MS->codeplex, MS investuje do opensource, kdo by to čekal ;), C# se nezastaví ani před mikročipy, jen ta vývojová deska za 7-8k není zrovna moc pro studenty, hold si musejí vystačit s ASM, nezbývá než doufat, že se to rozšíří a půjde projekt od mikročipu po prezentaci napsat v C#. Tak se mi zdá, že MS dotáhl JAVU ala C# k dokonalosti, škoda, že to Sun nevypiloval již před pár lety

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.26.–
Johanka z Jarku
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
8. 7. 2009   #7
-
0
-

Víťa napsal:
MS->codeplex, MS investuje do opensource, kdo by to čekal ;), C# se nezastaví ani před mikročipy, jen ta vývojová deska za 7-8k není zrovna moc pro studenty, hold si musejí vystačit s ASM, nezbývá než doufat, že se to rozšíří a půjde projekt od mikročipu po prezentaci napsat v C#. Tak se mi zdá, že MS dotáhl JAVU ala C# k dokonalosti, škoda, že to Sun nevypiloval již před pár lety



Ale vsak mame C pre mikrocipy, to neni zas tak velky rozdiel :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.218.–
KIIV+42
God of flame
8. 7. 2009   #8
-
0
-

To Johanka z Jarku : tak tak - pro x51, pic, avr a arm zdarma (SDCC, winAVR a tusim winARM prekladace :D) - SDCC umi i vice platforem..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Víťa
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
8. 7. 2009   #9
-
0
-

Nic proti ANSI C či ASM (když chce někdo dnes svůj malý OS, musí se holt s nimi skamarádit, ale třeba je C# brzy nahradí), jen s C# se dá pracovat rychleji. Nicméně jsem v současné době fascinován flexibilitou C#, to přiznávám, nic podobného jsem na open source scéně ještě neviděl, což je škoda.
2Algon: Jinak malý OS není nic zase tak složitého na googlu najdeš několik EN tutoriálů "jak na to" a v dobré knihovně knihy nebo skripta, čas od času i v češtině byť různorodé kvality. Daleko větší problém bych viděl spíše v potřebě studování standardů, jinak sice OS uděláš, ale bude to tak na zobrazování texťáků a tím to hasne. MS DOS byl odpovědí, kde MS získal inspiraci k Windows. Ale DOS jako takový má řadu klonů, takže získat zdrojáky v rozumné podobě (nikoli dekompilace do asm), byť ne od MS můžeš získat zcela legálně nebo zkus napsat Billovi, třeba by ti nějakou verzi Dosu byl ochoten postnout, ale předtím by se chtělo alespoň něčím malým předvést, jinak asi nepochodíš, jestli vůbec i poté. Nicméně zdroják FreeDosu by ti mohl na studium stačit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.38.–
Algon0
Newbie
8. 7. 2009   #10
-
0
-

Vít'a: Děkuju, ten Freedos vypadá dobře.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 91 hostů

Podobná vlákna

Operacni system — založil Maxik

Operační systém C — založil Jenkings

Operační systém Pascalu — založil Anonymní uživatel

Operacni system na serveru — založil tobik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý