Zapis IP adres – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zapis IP adres – PHP – Fórum – Programujte.comZapis IP adres – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tom0
Newbie
27. 2. 2006   #1
-
0
-

Ahoj vsichni... predem chci upozornit, ze nejsem odbornik pres PHP (spis naopak :)) , ale chtel mel bych dotaz. Muj kamos ma vlastnorucne udelanou PHP knihu, do ktere vsak pred nedavnem zacal spamovat nejaky blboun. Potrebovali bychom s nim nejak vyresit BANovani. V principu bych mel jasno: Adresa by se ukladala jako promenna a potom ukazovala nekde pod prispevkem. Problem je v tom ze neznam kod na zjisteni adresy prispivajiciho a nevim jak by se dala prislusna adresa potom zablokovat...

Poradi nekdo? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 2. 2006   #2
-
0
-

Mela by to resit promenna prostredi $REMOTE_ADDR. Pro blizsi informace pohledej v referenci ;)

Doporucuju ty zakazane adresy ikladat do special tabulky v SQL a tu pak pri kazdem zobrazeni fora prohledat, zda se v ni nenachazi adresa pristupujiciho.

Toto reseni ma ovsem problemy v podobe skryvani IP a treba taky anonymnich proxy serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Petr0
Duch
27. 2. 2006   #3
-
0
-

Čau nevím jestli ti to pomůže, ale když se podíváš na www.jaknaweb.com dáš si PHP skripty tak tam někde zakázaný přístup z určitý IP adresy byl ;-) Snad se na mě admini nebudou zlobit, že dávám linky na jiný weby. lol

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
krtek0
Návštěvník
27. 2. 2006   #4
-
0
-

no lepší je používat $_SERVER["REMOTE_ADDR"]

k tomu odkazu... no je to na hranicích zákona :dabel:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
krtek0
Návštěvník
27. 2. 2006   #5
-
0
-

no a potom bude? m?t formul??, kde bude



$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$ip_adresy = Array('0.0.0.0','1.1.1.1');

if (!in_array($ip,$ip_adresy, true))
{
echo "v?? p??sp?vek byl p?id?n";/*sem d?? i ten formul?? co to odes?l?*/
}

else
{
echo "spamovat mi tu nebude?";
}


snad tam nem?m n?jakou chybu a pochop?? to, je to ps?no narychlo ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
Tom0
Newbie
27. 2. 2006   #6
-
0
-

ok diky moc vsem... mrkneme se na to a pri nejakej potizich bychom se ozvali ;)

znova dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
9. 5. 2006   #7
-
0
-

Kdy? tak kouk?m na tu Va?i diskuzi, taky bych se na n?co zeptal. Kdysi jsem cht?l ud?lat taky n?co podobn?ho, jako zablokovat u?ivateli vstup na str?nky, pokud se na nich nechov? tak, jak m?, ale upustil jsem od toho, kdy? jsem zjistil, ?e moje IP je po ka?d?m odpojen? a znovup?ipojen? k internetu jin?. Tak?e, pokud j? se te? p?ipoj?m k internetu, vlo??m svou IP do datab?ze jako blokovanou, sta?? se odpojit, znovu p?ipojit a u? nejsem blokovan? u?ivatel, proto?e m? IP je te? jin?. A taky m? napad?, ?e kdy? j? m?m poka?d? jinou IP, m??e se st?t, ?e tu moj? p?edchoz? IP m? te? n?kdo jin? a j? tak vlastn? zablokuju n?koho ?pln? jin?ho.
Nebo to funguje n?jak jinak? ?:ehh:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
9. 5. 2006   #8
-
0
-

CHtel bych jen dodat, ze nikde neni psane, ze nemuzete vkladat odkazy na jine stranky. Klidne si sem davejte odkazy, komu to uskodi? Krtkovi prikazu,aby se v tomto mirnil a je to :)

Samo zadna reklama jen odkazy nebo "kouknete sem www...", ale odkazy na uzitecne informace k tematu jsou vitane..

Info pro Krtka:

bot_name: Krtek;
if(bot_name(see(good_url)):
echo "Juchů, odkaz :) ";
else:
edit_post_pst($#pst);
endif;
close scanning bot: bot_name;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Alan0
Věrný člen
10. 5. 2006   #9
-
0
-

A jeste je jedna moznost dat knihu s antispamovou ochranou, ale to neni na furt, naky scripty jsou jsou na www.hotscripts.com

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
28. 5. 2006   #10
-
0
-

Taky to de vyresit prez cookie...napriklad muzes napsat jen jeden prispevek za hodinu:

?



if($kontrola!="spammer"){
// pridame prispevek
setcookie("kontrola","spammer",Time()+3600);
}

?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
28. 5. 2006   #11
-
0
-

jee, to vubec nikdo nedokaze obejit :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
29. 5. 2006   #12
-
0
-

to jako myslis, ze se daj cookie samzat??? uz to vidim... pridam prispevek, smazu cookie,pridam prispevek, smazu cookie, pridam prispevek, smazu cookie - na to by se kazdej z hluboka..........

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Duch
29. 5. 2006   #13
-
0
-

Nee, vypnu cookie p?id?m p??sp?vek, p?id?m p??sp?vek, p?id?m p??sp?vek, p?id?m p??sp?vek... lebo rovnou robota, kteryho uz naky su?enky vůbec nezajimaj.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
29. 5. 2006   #14
-
0
-

no dobre, dobre...mate pravdu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
29. 5. 2006   #15
-
0
-

hadat se s vama nebudu, pokud myslite ze nejlepsi je zablokovat ip adresu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 5. 2006   #16
-
0
-

Ono s tema IPinama je to hodne hodne slozity. Protoze treba ja mam IP stejnou s desitkama (mozna stovkama, nevim) lidi, kteri se pripojujou pres stejneho poskytovatele. A mam pocit, ze treba takovy Karneval to ma vyresene stejne. A tam jsou lidi velke tisice. Navic se pak staci pripojit pres nejakou public proxinu a muze tam psat stejne. Ne, blokovani IP neni ta vhodna cesta.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
29. 5. 2006   #17
-
0
-

Navic existujou lidi (jako treba mareX) , kterym se ip meni pri kazdym startu... Me se ted zrovna taky nedavno zmenila a kamosovi se meni bezne. Navic je pravda, ze cela nase sit bude mit stejnou adresu (neco kolem deseti lidi...); a to kdyz pomyslim ze existuje 1000 lidi se stejnou adresou !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
29. 5. 2006   #18
-
0
-

tak tu antispam. ochranu s nahodnym cislem. Nebo místo cookies pouzit session

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
29. 5. 2006   #19
-
0
-

Bez cookies ti session stejne nepojede ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Alan0
Věrný člen
29. 5. 2006   #20
-
0
-

Nene, pokud vim, tak session jede i kdyz mas vypli cookies

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
29. 5. 2006   #21
-
0
-

identifikator session muzes budto predavat pomoci cookies nebo pomoci url - obe varianty sou na ... tudy podle me cesta taky nepovede !?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 5. 2006   #22
-
0
-

Identifikační číslo sessid je možno předat jako parametr URL, ale to se obvykle nedělá, díky snazšímu uhodnutí případným útočníkem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
29. 5. 2006   #23
-
0
-

a potom ho muzes predat jen pomoci cookies a to se dostavame k tomu, ze cookies se daj vypnout...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 5. 2006   #24
-
0
-

Bohuzel asi zadna takova jednoducha moznost oznackovani uzivatele, ktera by se nedala obejit dektivovanim neceho nebo pouzitim anonymizeru neni.

Ty sessions maji navic jeste jednu vadu - vymazou se pri vypnuti browseru (od toho nazev session)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Alan0
Věrný člen
30. 5. 2006   #25
-
0
-

Nejlepsi reseni je podle me antispamova ochrana pomoci vygenerovanych cisel.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
30. 5. 2006   #26
-
0
-

Ale furt můžeš přidávat přiípěvky "ručně"... :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
30. 5. 2006   #27
-
0
-

to je sice pravda, ale zbavis se robotu. No tak to udelas tak, ze pri odeslani spravi s antispamovou ochranou si ulozi ip do nejakyho *.txt souboru, a bude tam 10 minut, po tu doubu nebude moct zadat zpravu. Kdyz se nad tim zamyslis, tak to je nemozny mu to zakazat. Ale takhle ho alespon trochu odradis, a zbavis se robotu. :pila:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
30. 5. 2006   #28
-
0
-

To uz mas lepsi to udelat pomoci toho SQL. Tam tech adres budes moci drzet kopici a prace s tim bude o dost jednodussi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
31. 5. 2006   #29
-
0
-

Ale pokud nemas databazi, tak to musis udelat pomoci souboru...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
31. 5. 2006   #30
-
0
-

no ja myslim ze delat novou tabulku v databazi. kdyz tam ta ip bude ulozena cca 10 minut je celkem zbytecny :DD

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
31. 5. 2006   #31
-
0
-

Fakt ti prijde jednodussi operovat s desitkami hodnot v textaku (nebo desitkama textaku) a pravidelne je procistovat...? :ehm:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Alan0
Věrný člen
1. 6. 2006   #32
-
0
-

No nemyslim si ze by 10 lidi vkladalo zaraz nejakej vzkaz :skunk:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
1. 6. 2006   #33
-
0
-

A co když se tak stane? ten skript by na to měl být připraven?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
1. 6. 2006   #34
-
0
-

Co sa este tyka predavania sessions medzi strankami, nedalo by sa to predavat cez databazu? Vzdy by sa tam zapisala hodnota a pod. Popripade pouzit aj funkciu: session_set_save_handler()
Dalo by sa to :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Alan0
Věrný člen
1. 6. 2006   #35
-
0
-

ty informace se ulozi primo do session.

CommanderZ : dobre mas pravdu. Jinak myslim ze autor tohoto threadu uz to vubec nesleduje :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Richard Kaliarik0
Super člen
2. 10. 2006   #36
-
0
-

zakázanie prístupu podľa ip adresy:

<%
if Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR") = "[i]príslušná ip adresa[/i]" Then

Response.Write("<br><font face=""Arial"" size=""2"" color=""red""><b>
Ty sem nechoď!!!</b></font>")

Else

Response.Write("<br><font> face=""Arial"" size=""2"">
Prístup umožnený!!!</font>")

End If
%>

Možno sú tam nejaké chyby :))a možno to tu už niekto napísal :)) .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
da11niel0
Návštěvník
16. 5. 2007   #37
-
0
-

a co htaccess ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
19. 5. 2007   #38
-
0
-

To ps2console: jo chyba by tady byla - ASP :D jinak by to mozna mohlo fungovat(i kdyz VB nesnasim, tak se mi to nechce moc procitat :D)

To da11niel: co s htaccess, mozne ochrany jsou IP a Cookies/sessions, zadnou jinou "identifikacni" hodnotu od uzivatele nedostanes a obe se daji obejit, tkaze jestli se jedna o robota, tak na 3 sekundove zadrzeni bych zvlil generovani cisel, na 15-20s zdrzeni bych zvolil CAPCHA obrazek(nebo jak se to pise), na dlouhe zdrzeni, teda pokud to nepoza bych volil zakodovany rozdilovy cas

<input type="hidden" name="nacteniStranky" value="l2EGgoA">
trochu sem to zkratil, jinak je to mktime kdy se vygenerovala stranka s tim, ze cisla sou nahrazeny pismeny(dle vlastni volby), v tomto pripade to je
l = 1

E = 3
G = 6
g = 9
o = 0
A = 4

kdyz se zvoli nejake nesmyslne kodovani Z = 1, atp, tak by to robot nemel rozlustit a vzhledem k tomu, ze roboti posilaji formular hned, tak se po odeslani stranky dekoduje cas, porovna se a kdyz bude mensi nez treba 5 sekund, tak se prispevek jednoduse neulozi, tady by bylo asi dobre to jeste porovnat s delkou obsahoveho pole, protoze kdyz nekdo napise jen smajlika, tak mu to zabere mene nez 5 sekund(s timhle uz si jen trochu vyhrat).

V pripade, ze je to clovek, ktery vypisuje tyto udaje bych asi doporucil registraci uzivatelu s unikatnosti e-mailovych adres, a banovat primo ucty spamujicich uzivatelu(v pripade potreby samozrejme aktivacni email...), ale prece jen je to kniha navstev a registrovat se na webu jen proto, abych mohl do knihy zapsat jeden prispevek je asi blbost

no napsal sem par navrhu, tak si z toho vyberte co chcete a co se vam bude hodit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý