2.lekce- ukol – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

2.lekce- ukol – Python – Fórum – Programujte.com2.lekce- ukol – Python – Fórum – Programujte.com

 

Xfusion0
Duch
16. 9. 2006   #1
-
0
-

Vytvoril sem program, ktery se zepta na 5 prikladu na nasobeni.Mam ale problem s vyhodnocenim. Ukaze me to ze "Mate 0 spravnych odpovedi a 1 spatnych odpovedi" nebo naopak v zavislosti na poslednim prikladu.Chci aby to ukazalo napr. "Mate 4 spravne odpovedi a 1 spatnou". Kde je chyba ve zdrojaku?



import random;
for x in range (5):
print ("kolik je"),
cislojedna = random.randint(1,10);
print cislojedna,
print("*"),
cislodva = random.randint(1,10);
print cislodva,
print("?"),
vysledek = cislojedna*cislodva;
odpoved = input ("zadejte vysledek:");
dobre = 0
spatne = 0
if odpoved==vysledek:
print "spravne"
dobre = dobre + 1
else:
print "spatne, spravne je:",vysledek
spatne = spatne + 1
print 'Mate', dobre, 'spravnych odpovedi a', spatne, 'spatnych.';
raw_input()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
16. 9. 2006   #2
-
0
-

tady je funkční řešení:



import random;
dobre = 0
spatne = 0
for x in range (5):
print ("kolik je"),
cislojedna = random.randint(1,10);
print cislojedna,
print("*"),
cislodva = random.randint(1,10);
print cislodva,
print("?"),
vysledek = cislojedna*cislodva;

odpoved = input ("zadejte vysledek:");
if odpoved==vysledek:
print "spravne"
dobre = dobre + 1
else:
print "spatne, spravne je:",vysledek
spatne = spatne + 1
print 'Mate', dobre, 'spravnych odpovedi a', spatne, 'spatnych.';
raw_input()


chyba byla v tom, že si v každém cyklu znovu přepisoval proměnné dobre a spatne na 0.
stačilo je vytvořit mimo cyklus a všechno funguje :cigo:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
16. 9. 2006   #3
-
0
-

ty středníky na konci to je nějaký dinosaurus, ne? ;-)

A několik 'print' po sobě se dají hezky spojit:



cislojedna = random.randint(1,10)
cislodva = random.randint(1,10)

print cislojedna,"*", cislodva,"?"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Voj??ek
~ Moderátor
0
Grafoman
19. 9. 2006   #4
-
0
-

nj, ty stredniky se mi taky zdaly hodne divny, ale nechtel jsem je autorovi brat, aby toho na nej nebylo moc najednou:P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
NoN4me0
Duch
30. 9. 2006   #5
-
0
-

to spis vypada ze kolega ma rad pascal ze tak pouziva stredniky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

C++ 2.lekce ÚKOL č.2 — založil huwecu

3. Lekce ; Úkol — založil Lukáš

Ukol lekce 2 — založil Lotus93

C++ 3.lekce - Úkol — založil brunoczech

Lekce 5 - úkol — založil kuba

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý