Přepínání hodnot mezi 1 a 0 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přepínání hodnot mezi 1 a 0 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPřepínání hodnot mezi 1 a 0 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
21. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravím programátory,
nemůžu rozlousknout jednoduchý logický problém. Když je splněna jednoduchá podmínka řekněme x=1 potřebuji aby y=1 (zde problém není)

If x=1 then
y=1
End If

Problém je v tom, že pokud se znova x=1 potřebuji aby se nyní y=0. Pokud bude znovu x=1 bude y=1 (opět) - potřebuji, aby se hodnota "y" přepínala mezi 1 a 0 pokaždé když je splněna podmínka x. Když jsem to zkoušel přes další podmínky ve výsledku se mi přepínání vyrušilo a y mělo např. stále honodtu 0.

Díky za každou radu,
Pavel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.253.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
21. 6. 2009   #2
-
0
-

Řešil bych to třeba tak, že bych si nadefinoval pomocnou proměnnou, říkejme jí třeba z. Po každém if bych ji inkrementoval o jedničku. Ke kontrole, jestli se x=1 bych přidal ještě něco ve stylu z%2=0 (modulo, to zjistí zbytek po dělení). Prostě a jednoduše - u celých čísel se zbytek po dělení střídá - jednou je nula, pak jedna, pak nula, pak jedna... Přesně tuhle vlasnost bych využil:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
22. 6. 2009   #3
-
0
-

Velice chytré rešení ;-) díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.253.–
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
22. 6. 2009   #4
-
0
-

Ak premenná y nadobúda iba hodnoty 0 alebo 1, tak ju neguj. V tej podmienke ktorú uvádzaš hore, vlož: y = NOT y
Lekcia VB 12.3 ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý