Hojte, potreboval by som nejaku metodu ako skryt moj JSkod pred zdrojakom aby ho nemohli ostatni napr. skopcit. Skusal som napr. ze si ho dam do zlozky kde bude htaccess, lenze neviem co by som tam tak mal davat :D. skusal som deny from all *.js files no potom sa mi nanho ani nedalo odkazat. V podstate ja uz som to docielil ked odkazem na script pomocou script src tak mi ho nezobrazi v zdrojaku indexu, lenze je tam odkaz na ten js subor a ked niekto pojde na ten odkaz tak sa mu ten JS zobrazi.
Thanx
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
Potreboval by som moj JSkod skryt pred zdrojakom
Zdravím jak píšeš zkusil bych to přes .htaccess. Řekněme, že js soubor se jmenuje js_app.js tak v html odkazuj na (virtuální) js_virt.js pomocí .htaccess sleduj jestli neni pozadavek na js_virt.js, když jo tak mu místo toho podstrč js_app.js tak zamezíš použití odkazu ze zdrojového kodu.
Tohle se nedá spolehlivě vyřešit. JS se vykonává na straně klienta, tzn. že ho musíš poslat do prohlížeče, takže htaccess ti nepomůže. Jedna z možností je použít prográmky, které js kód převedou do nečitelné (ale funkční) podoby.
z_moravec napsal:
Tohle se nedá spolehlivě vyřešit. JS se vykonává na straně klienta, tzn. že ho musíš poslat do prohlížeče, takže htaccess ti nepomůže. Jedna z možností je použít prográmky, které js kód převedou do nečitelné (ale funkční) podoby.
nj pravda je to na strane klienta, ja by sa ani o to tak nezaujimal keby po nete nebehali lamky kopciace zdrojaky .. k tym programom, o ake ide? a akou formou to zasifruje popr. ktory by si odporucal?
thx
O těch programech vím jen, že existují a že v kódu udělají strašný zmatek přejmenováním proměnných a vložením různých nesmyslů, takže je to pro člověka nečitelné. Ale nikdy jsem to nepoužil, protože jsem nikdy k tomu neměl důvod.
může ti i posloužit kompresor, zdroják ti aspoň stlačí, ušetří místo, a může ti z toho udělat dlouhou funkční nudli textu ... viz. http://yui.2clics.net/
A samozřejmě existují i programy, které to převedou zase zpátky do čitelné podoby (i když smysluplné názvy proměnných už nepřidají). Nepomůže ani nějaké šifrování, protože to prohlížeč musí dešifrovat, aby to mohl spustit. Btw. co do toho píšeš tak geniálního, že to ještě na internetu není 1000x? :)
S tímhle se nic nedá udělat. Když člověk chce, tak prsotě získá, co potřebuje. Jediný způsob je převést znaky na hexadecimální podobu a přidat tam různé pojistky (např. jestli souhlasí doména aj.). Sice, když někdo bude opravdu chtít, nezastaví jej to, ale alespoň mu to znepříjemní život. Problémem je pak špatná úprava kódu.
To survik1 : S tou špatnou úpravou to není až tak horké, stačí si uchovávat nedeformovanou verzi kódu a před nahráním na web ji prohnat tím programem. Otázka je, jestli se ta práce navíc vyplatí :-).
mozno postaci pisat funkcie tak aby ostatni nevedeli naco sluzia.. Koderi ktori vedia JS by povacsine rozumeli aj potom, ale pochybujem ze by koder co si to vie nakodit sam by kopcil nieci kod :-)
//pripravujem totiz taku mensiu JS hru, cize preto sa na to pytam.. co uz no ak niekto skopci :-/
7raul napsal:
podla mna je absolutne zbytocne to nejak skryvat, desifrovat a pod....
ked niekto velmi chce ten kod, tak ho ziska tak ci tak....
Jj. Přesně tohle si myslím i já.
Pochybuju, že ten skript je na tolik geniální, aby se nedala jeho obdoba stáhnout z netu.
Každopádně můžeš to dělat jako píše Lordest, ale když o ten skript bude opravdu někdo stát, tak ho určitě nějak získá nebo dešifruje.....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Potreboval by som poradiť — založil LowQ
Potreboval by som vašu radu — založil Xmaník
Potreboval by som spravit jeden mensi program:D:D:D v c++ — založil hijovec
Potreboval by som poradiť, potrebujem script v c++ na spustenie 10… — založil nithilin
Co som kto som ??? — založil Curo
Moderátoři diskuze