Vyber Databaze v MySQL – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyber Databaze v MySQL – MySQL – Fórum – Programujte.comVyber Databaze v MySQL – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
22. 6. 2009   #1
-
0
-

caute,

chcem sa opytat na jednu vec. Pripojim sa pomocou php (mysql_connect) na mysql a k dispozicii ma napr. 5 databaz. Je nutne este z tychto piatich databaz, ked potrebujem len 2 vybrat?? (mysql_select_db)
Pretoze pristup na ne mi bude fungovat tak či tak nie? (SELECT * FROM meno_databazy.meno_tabulky ....)
Alebo sa mylim? Treba ich aj vybrat?

sorrky ze sa tak blbo pitam ale vyskusam to az vecer a nemam dako moc casu tak aby som sa s tym zbytocne dlho nehral...

diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
22. 6. 2009   #2
-
0
-

Pres jmeno databaze v dotazu by to melo fungovat, i kdyz to nevyberes, ale myslim si osobne, ze je lepsi to vybrat, protoze to pak prida i na prehlednosti dotazu a jeden prikaz navic neni tak strasny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
marioff0
Expert
22. 6. 2009   #3
-
0
-

myslis na pred samotnym prikazom vzdy vybrat databazu?? Alebo len napr. v konfigu pri pripajani sa vybrat vsetky db s ktorymi sa bude pracovat???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
dannyk0
Věrný člen
22. 6. 2009   #4
-
0
-

V configu by melo stacit, v mysql_select_db muzes totiz specifikovat promennou (spojeni), pro ktere se ma ta db vybrat. Pokud ho nezadas, bere se posledni vytvorene spojeni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
marioff0
Expert
22. 6. 2009   #5
-
0
-

jj chapem.. co som zatial skusil v pohode funguje SELECT * FROM nazov_db.nazov_tabulky ..... aj bez akehokolvek mysql_select_db , lebo nechce sa mi stale menit databazu cez mysql_select_db ... len ci nerobim nieco zle... newiem zistit ci je to "standardne" riesenie... nerad by som to prerabal neskor.. :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
22. 6. 2009   #6
-
0
-

Toto řešení může narazit, když změníš hosting a nebudeš si moct zvolit název db, pak budeš muset předělávat všechny dotazy. Proto je doporučeníhodné si v konfiguračním souboru uložit názvy databází i tabulek do konstant nebo proměnných a načítat to z nich. Jiný zádrhel tam asi nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
22. 6. 2009   #7
-
0
-

z_moravec napsal:
Toto řešení může narazit, když změníš hosting a nebudeš si moct zvolit název db, pak budeš muset předělávat všechny dotazy. Proto je doporučeníhodné si v konfiguračním souboru uložit názvy databází i tabulek do konstant nebo proměnných a načítat to z nich. Jiný zádrhel tam asi nebude.



jj mam v konfiguraku premenne $db1="nazov prvej db"; a $db="nazov druhej db"; a tie dosadzujem do mysql_query..... (tabulky predpokladam neni nutne...)

len ma nejak rozoziera myslienka ze sa to moze v buducnosti nejak zmenit, ak to neni "standard" a bude problem..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Vyber z databaze — založil Peter P.

NoSQL databáze - Výběr — založil sakal91

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý