Potrebuju radu!!! s poli ! – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Potrebuju radu!!! s poli ! – PHP – Fórum – Programujte.comPotrebuju radu!!! s poli ! – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lukas0
Newbie
17. 9. 2006   #1
-
0
-

potrebuju poradit
vybral jsem z tabulky nekolik radku ale ted chci aby se jeden z nich vybral nahodne pls popiste mi jak to udelat zkousel jsem to pomoci poli ale nevym jak do nich dynamicky doplnovat hodnoty

:toto:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Reklama
Reklama
Jakub0
Super člen
17. 9. 2006   #2
-
0
-



//P??klad z manu?lu:
function make_seed() {
list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
return (float) $sec + ((float) $usec * 100000);
}
mt_srand(make_seed());

$pole = array('Polozka1', 'Polozka2', 'Polozka3');
//Vypis nahodne polozky z pole
echo $pole[mt_rand(0, (count($pole) - 1) )];
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Lukas0
Newbie
18. 9. 2006   #3
-
0
-

sry ala asi jsi to nepochopil tady jsi napsal jak to pouzivat s pevne dosazenyma hodnotama v poli (array) ale ja potrebuju abych je tam mohl dynamicky dosazovat v neurcitem poctu :error: :toto:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Jakub0
Super člen
19. 9. 2006   #4
-
0
-

lmencl_cz napsal:

sry ala asi jsi to nepochopil tady jsi napsal jak to pouzivat s pevne dosazenyma hodnotama v poli (array)


Njn to asi ne.


ale ja potrebuju abych je tam mohl dynamicky dosazovat v neurcitem poctu :error: :toto:


V?znam v?ty "potrebuju abych je tam mohl dynamicky dosazovat v neur?it?m po?tu" je mi velkou z?hadou. Mmnt pokus?m se z toho n?co odvodit. "potrebuju abych je tam mohl dynamicky dosazovat" koho co? $pole[] = 'hodnota';? "v neurcitem poctu" $neurcity_pocet = mt_rand(1, 20); for($i = 0; $i != $neurcity_pocet; ++$i) $pole[$i] = 'nahodna hodnota';?

No to jsem z toho jelen. Mo?n? pom??e, kdy? to vysv?tl?? v?ce "po-lopaticky" :) Kdy?tak se tady m??e? inspirovat -
?http://stare.cz/otazky/?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Lukas0
Newbie
22. 9. 2006   #5
-
0
-

ted nechapu tebe :och: ti popisu jak to potrebuju udelat:

chci aby se z tabulky v databazi vybral sloupek, kterej se zapise do pole
jako 'Polozka1', 'Polozka2', 'Polozka3' v poli.
bez psani polozek predem do zdrojaku!!!

//tohle
$pole = array('Polozka1', 'Polozka2', 'Polozka3');

//chci nejak tak
...
$pole = array($polozky_z_db);

nejak tak to chci udelat (ten kod je jen ukazkovej)
chapes?
:? :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Jakub0
Super člen
22. 9. 2006   #6
-
0
-



//Jestlipak vubec vis jak nacitat data z databaze?
//Dotaz do databaze
$res = mysql_query('SELECT sloupec1, sloupec2
FROM tabulka');
//Pocet odpovidajicich radku
$num_rows = mysql_num_rows($res);
//Nacteni dat
while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
sloupec1[] = $row['sloupec1'];
sloupec2[] = $row['sloupec2'];
}
//Nahodny index
$index = mt_rand(0, $num_rows);
//vypis nahodneho radku
echo sloupec1[$index].' '.sloupec2[$index];

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Michal Zima0
Super člen
22. 9. 2006   #7
-
0
-

Já bych to ještě trochu zjednodušil: (samozřejmě je nutné zachovat to, co je před tím)

//Nacteni dat

while($row = mysql_fetch_assoc($res)) $data[] = $row;
//Nahodny index
$rand = mt_rand(0, $num_rows);
//vypis nahodneho radku
echo $data[$rand]["nazev_sloupce"];

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Lukas0
Newbie
22. 9. 2006   #8
-
0
-

achjo jsme bliz ale porad to neni ono co potrebuju
a ja vim nerekl jsem vsechno :nn:

//Dotaz do databaze

$res = mysql_query('SELECT sloupec1

FROM tabulka WHERE cislo > '0'');

//Nacteni dat

while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {

sloupec1[] = $row['sloupec1'];

}

//Pocet odpovidajicich radku splnujici podminku cislo > 0

$num ????

//Nahodny index

$index = mt_rand(0, $num);

//vypis nahodneho radku

echo sloupec1[$index];

takhle nak to myslim snad to uz bude gut :drink: :chiche:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Jakub0
Super člen
23. 9. 2006   #9
-
0
-

lmencl_cz napsal:

//Pocet odpovidajicich radku splnujici podminku cislo > 0

$num = mysql_num_rows($res);


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Lukas0
Newbie
23. 9. 2006   #10
-
0
-

tak jsem to teda zkusil a pise

Parse error: syntax error, unexpected '[' in

sloupec[] = $row['sloupec'];

ale co s tim.. nevim co je spatne i kdyz mozna to nesmy bit prazdny nebo je spatnej nazev "sloupec[]" ale jaky by tedy mel byt :grr:
:toto:
...
while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {

sloupec[] = $row['sloupec'];

}
...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Lukas0
Newbie
23. 9. 2006   #11
-
0
-

a poustim to na PHP 5.1.2 :O

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Jakub0
Super člen
23. 9. 2006   #12
-
0
-



$res = mysql_query('SELECT sloupec1
FROM tabulka WHERE cislo > 0');

//Nacteni dat

while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {

$sloupec1[] = $row['sloupec1'];

}

//Pocet odpovidajicich radku splnujici podminku cislo > 0

$num = mysql_num_rows($res);

//Nahodny index

$index = mt_rand(0, $num);

//vypis nahodneho radku

echo $sloupec1[$index];


Chyb?l dol?? p?ed prom?nnou sloupec a v SQL dotazu uvozovky nem?ly ohrano?ovat ??slo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Lukas0
Newbie
23. 9. 2006   #13
-
0
-

moc dik uz mi to funguje :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Magurek, kterej se uci C++ :b ba i umi PHP, Pascal, MySQL a HTML no alespon na urovni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Největší v poli polí — založil Noneus

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Potřebuju pomoct — založil Majox

Potřebuju pomoct — založil Scruffy

Potrebuju help s projektem — založil Martin Kluska

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý