Zmenšenie obrázku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmenšenie obrázku – PHP – Fórum – Programujte.comZmenšenie obrázku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Michal1150
Newbie
25. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobrý deń
prosim vás čo mam zle na tom to kode ..:(

<?

function Resizer(
$filename = "http://localhost/img03.jpg", //cesta k souboru, ktery chcete zmensit
$copypath = "./ulozit/", //cesta, kam zmenseny soubor ulozit
$MaxWidth = "120", //maximalni sirka zmenseneho obrazku
$MaxHeight = "180") //maximalni vyska zmenseneho obrazku
{
//zjistime puvodni velikost obrazku
list($OrigWidth, $OrigHeight)
= getimagesize($filename);
//hodnota 0 v parametrech MaxWidth resp. MaxHeight znamena,
//ze sirka resp. vyska vysledku muze byt libovolna
if ($MaxWidth == 0)
$MaxWidth = $OrigWidth;
if ($MaxHeight == 0)
$MaxHeight = $OrigHeight;

//nyni vypocitam pomer zmenseni
$pw = $OrigWidth / $MaxWidth;
$ph = $OrigHeight / $MaxHeight;

if ($pw > $ph)
$p = $pw;
else
$p = $ph;
if ($p < 1)
$p = 1;

//v p ted mame pomer pro zmenseni
//vypocitame vysku a sirku zmenseneho obrazku
$NewWidth = (int)$OrigWidth / $p;
$NewHeight = (int)$OrigHeight / $p;

//vytvorime novy obrazek pozadovane vysky a sirky
$image_p = imagecreatetruecolor($NewWidth, $NewHeight);
//otevreme puvodni obrazek se souboru
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
//a okopirujeme zmenseny puvodni obrazek do noveho
imagecopyresampled($image_p,
$image, 0, 0, 0, 0,
$NewWidth, $NewHeight,
$OrigWidth, $OrigHeight);
//a ulozime
imagejpeg($image_p, $copypath, 100);
}
?>

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Niečo sa najde :D....
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 6. 2009   #2
-
0
-

A proč si myslíš, že tam je něco špatně? Slušností je aspoň napsat, co to dělá nebo nedělá, příp. dát výpis chyby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 6. 2009   #3
-
0
-

To z_moravec : to je urcite jenom kviz

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
25. 6. 2009   #4
-
0
-

chybu tam nevidim .. chyba moze byt skor napr.
1.nespravne nastaveny chmod na priecinku kde zmenseniny ukladas..
2.nepodporovanie gd
3. atd atd... ak neprezradis co nerobi a robit ma :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Tocimanko0
Grafoman
25. 6. 2009   #5
-
0
-

bool imagejpeg  ( resource $image  [, string $filename  [, int $quality  ]] )

Zdroj: manuál

Druhý parameter je $filename. Ty si tam narval túto premennú:
$copypath = "./ulozit/", //cesta, kam zmenseny soubor ulozit

/ulozit/ mi nepripadá ako názov súboru. ./ulozit/obrazok.jpg už hej.

Je to len letmý pohľad na blbosť, ktorá mi udrela do očí, testovať sa mi to nechce.

Inak Curo? Ak to čítaš, mohol by si konečne aktivovať notifikáciu na odpovede vo vlákne emailom. Stále mám pocit, že mi niečo ušlo v diskusiách. Serie ma to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
DragonBehemont
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
25. 6. 2009   #6
-
0
-

To Michal115 : chyba je na posledním řádku. u $copypath máš definovanou pouze složku, nikoliv název cílového souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
DragonBehemont
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
25. 6. 2009   #7
-
0
-

To Tocimanko : než jsem to dočetl, tak si mě předběhl :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Tocimanko0
Grafoman
25. 6. 2009   #8
-
0
-

To DragonBehemont : :) Stane sa... Aj nabudúce... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
DragonBehemont
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
25. 6. 2009   #9
-
0
-

To Tocimanko : nj, tak hold příště :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Zmensenie obrazku — založil nord

Zmenšenie obrázka — založil Michal115

Pozice obrazku — založil Daniel

Pohyb obrázku — založil Ahoj3

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý