PHP kód na výber z DB – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP kód na výber z DB – MySQL – Fórum – Programujte.comPHP kód na výber z DB – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BlackShadow
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, skúšal som veľmi jednoduchý kód na vypísanie poľa v DB,
mám tabuľku users a v nej tieto polia:
http://www.imgup.xf.cz/uploads/1245991546.png

s takýmito nastaveniami:
http://www.imgup.xf.cz/uploads/1245966948.png

A teraz mám takýto kód:

<?php



define("SQL_HOST","localhost");
define("SQL_DBNAME","xxx");
define("SQL_USERNAME","xxx);
define("SQL_PASSWORD","xxx");



mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);
$sql = mysql_query("SELECT `nick` FROM `users` WHERE id=`1`");
echo $sql;
?>


A za každých podmienok to hodí:
Resource id #3

nechápem tomu prečo :( Skúšal som už milión vecí, proste chcem len vypísať ten nick follo ktorý je v DB.

Ďakujem za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.158.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 6. 2009   #2
-
0
-

A proč nezkusíš třeba google nebo php.net? Mysql_query() vracá resource, ten musíš dál zpracovat. Třeba pomocí funkce mysql_fetch_assoc().

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
BlackShadow
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 6. 2009   #3
-
0
-

No, pozrel som php.net ale stále som to nerozchodil, poskúšal som vyňať nejaké kúsky z examplov bezvýsledne, buď to hodí error, alebo NULL, alebo Array. Nemohol by niekto dosadiť presný kus kódu do toho môjho zdrojáku? Už sa s tým zabávam cez 2 hodiny a stále bezvýsledku. Chcem sa len naučiť, ako zobraziť dáta z MySQL DB, v tomto prepájaní MySQL DB a PHP som totálny amatér :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.158.–
DragonBehemont
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
25. 6. 2009   #4
-
0
-

To BlackShadow : možná by Ti mohla pomoct funkce mysql_fetch_array a print_r. Příště lépe hledat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
25. 6. 2009   #5
-
0
-



<?php

define("SQL_HOST","localhost");
define("SQL_DBNAME","xxx");
define("SQL_USERNAME","xxx);
define("SQL_PASSWORD","xxx");


mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);

$sql = mysql_query("SELECT `nick` FROM `users` WHERE id=`1`");

while($pole = mysql_fetch_array($sql)) {
$nick = $pole['nick'];
}

echo $nick;

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
BlackShadow
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 6. 2009   #6
-
0
-

DragonBehemnot: No skúsil som to, a konečne to vyhodilo aspoň niečo čo obsahovalo ten cielený nick, ale bolo to v nejakom takomto tvare Array ( [0] => follo [nick] => follo ). Pravdepodobne som zle tú funkciu použil, alebo inak neviem, pozeral som aj php.net ale tie príklady mi teda väčšinou veľa nepovedia *hlupy*

Kobi: díky, toto je už plne funkčné, síce som to musel trochu upraviť lebo to hádzalo Warning ale už to funguje. Ďakujem veľmi pekne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.158.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 6. 2009   #7
-
0
-

BlackShadow napsal:
No, pozrel som php.net ale stále som to nerozchodil, poskúšal som vyňať nejaké kúsky z examplov bezvýsledne, buď to hodí error, alebo NULL, alebo Array. Nemohol by niekto dosadiť presný kus kódu do toho môjho zdrojáku? Už sa s tým zabávam cez 2 hodiny a stále bezvýsledku. Chcem sa len naučiť, ako zobraziť dáta z MySQL DB, v tomto prepájaní MySQL DB a PHP som totálny amatér :)



Na php.net je přímo u funkce mysql_query() příklad, jak dostat data z db. Stačí ho zkopírovat, trochu si s ním pohrát a za chvílu to musíš všechno pochopit. Je to velice triviální,

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
25. 6. 2009   #8
-
0
-

Každý jsme nějak začínali. Svůj první skript jsem slepil on-the-fly snad z deseti tutoriálů; až později jsem pochopil, že je jednodušší si látku nejdřív prostudovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
BlackShadow
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 6. 2009   #9
-
0
-

Hehe mám tu ešte jeden problém, ktorý už asi ani nesúvisí s MySQL, ale nechcem zbytočne zakladať nový topic, snáď to nevadí,
skúšam podmienky, a narazil som na jeden problém, tu je môj skript:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title></title>
</head>
<body>
<?php


define("SQL_HOST","localhost");
define("SQL_DBNAME","markusek_travian");
define("SQL_USERNAME","markusek_matus");
define("SQL_PASSWORD","matus1991");



mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);

//skontrolujeme ci uz formular nebol odoslany
if (empty ($_POST))
{
//samotny formular
?>
<table>
<form method="post" action="/index1.php">
<tr><td>Nick:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="nick" size=1 ></td></tr>
</table>
<br>
<table>
<tr><td>Password:</td></tr>
</table>
<table>
<tr><td><input type="password" name="pass" size=1 ></td></tr>
</table>
<br>
<table>
<tr><td><input type="Submit" name="odoslat"></td></tr>
</form>
</table>
<?php
}
else
{
//nick prveho uzivatela v db
$sql1 = "SELECT nick FROM users WHERE id=1";
$result1 = mysql_query($sql1);
while($pole1 = mysql_fetch_array($result1)) {
$nick1 = $pole1['nick'];
}
//nick druheho uzivatela v db
$sql2 = "SELECT nick FROM users WHERE id=2";
$result2 = mysql_query($sql2);
while($pole2 = mysql_fetch_array($result2)) {
$nick2 = $pole2['nick'];
}
//overime ci sa zhoduje vlozeny nick vo formulari s aspon jednym nickom v db
if ($_POST['nick'] == $nick1 || $nick2)
{
echo "Prihlasenie uspesne";
}
else
{
echo "Prihlasenie neuspesne";
}
}
?>

</body>
</html>


A teraz problém je, že mi vypíše stále Prihlasenie uspesne, aj keď zadám nick ktorý sa nezhoduje so žiadnym z tých dvoch ktoré vytiahne z db, a z db ich vytiahne dobre, mal som tam echo na $nick1 aj na $nick2 a obidva vypísalo správne, lenže niekde v tom if bude chyba, a neviem prísť nato kde. Sorry viem že je ten skript hnusný, ale nič iné ma nenapadlo, keďže neviem ako inak spraviť aby to vytiahlo nick obidvoch userov cez jeden príkaz, teda skúsil som zmazať to WHERE id, a vytiahlo to obidva nicky, ale boli spojené a neviem ako to rozdeliť, aby ich bralo ako dva rozdielne, a urobilo z nich premennú, tak som to vyriešil hentak, ale späť ku problému, skúšal som meniť aj to II za == o ktorom som sa dočítal v tutoriále, ale stále nepomáha :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.158.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
25. 6. 2009   #10
-
0
-

Máš špatně podmínku:

if ($_POST['nick'] == $nick1 || $_POST['nick'] ==  $nick2)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Php kod v premennej — založil Jakub

Vyber slova PHP — založil zelenac1

Plovoucí kód — založil Ondrej Karas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý