Kolekce - vyhledavani a trideni – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kolekce - vyhledavani a trideni – Java – Fórum – Programujte.comKolekce - vyhledavani a trideni – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
27. 6. 2009   #1
-
0
-

Dobry den, potreboval bych poradit, nejsem moc zkuseny v Jave...
Vytvarim evidenci, ktera obsahuje polozky... Kazda polozka ma sve parametry jako id, jmeno, prijmeni, kategorie.. Nevim jakou mam pouzit vhodnou kolekci, abych pote mohl vyhledavat podle paramatru(podle jmena) a tridit vse podle kategorii...
Dekuji za kazkou radu Honza.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.136.–
Reklama
Reklama
Nosko0
Stálý člen
27. 6. 2009   #2
-
0
-

ArrayList by mohol úplne stačiť, pokiaľ nemáš nejaké špeciálne požiadavky na rýchlosť pridávania, mazania.... [ http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/java/util/ArrayList.html ]

Vyhľadávanie si budeš musieť zabezpečiť sám, v tom ti kolekcie nepomôžu (majú metódu contains, ale na objekty ti asi moc nepomôže). Tzn prechádzať List a hľadať v objektoch.

Sortuje sa pomocou Collections.sort(List), ale tvoja trieda musí implementovať metódu compareTo(), resp ak chceš sortovať podľa viacerých vlastností, nakódiť komparátory a sortiť nimi. Viac http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2003/03/12/java_comp.html?page=1

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
27. 6. 2009   #3
-
0
-

Juju to zni dobre a uz jsem neco mel v ArrayListu, ale nevim jak treba upravim polozku, ktera je uprostred.. mam arrayList objektu a potrebuju upravit objekt, ktery je nekde uprostred.
Promin za stupidni otazky, ale v Jave zacinam a fakt kolekce neumim..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.136.–
28. 6. 2009   #4
-
0
-

Objekt upravis funkciou set, kde zadas index objektu ktory upravujes a nove udaje, ktore prepisu ten stary.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý