Z formulára premenná – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Z formulára premenná – PHP – Fórum – Programujte.comZ formulára premenná – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
27. 6. 2009   #1
-
0
-

Ahojte,

mám menší problém, vôbec ma nenapadá ako to urobiť, asi som moc prepracovaný alebo čo, je to relatívne jednoduchá vec, mám vybiehací formulár, a keď užívateľ vyberie nejakú hodnotu, tak potrebujem aby ju priradilo k nejakej premennej, napr. keď user vyberie vo formulári Slovak, tak aby skript pracoval s premennou $slovak_lang , keď vyberie English tak aby skript pracoval s premennou $english_lang, situácia je nejaká takáto:

<?

include "".$_POST['stav'].".php";

if (empty ($_POST['jednotka']))
{
?>
<form method="post" action="/npc.php">
<select name='jednotka' size=1>
<option>Pálkar
<option>Sekerník
<option>Špeh
<option>Rytier
</select>
</form>
<?
}
else
{
//palkar
$palkar_drevo = 95;
$palkat_hlina = 75;
$palkar_zelezo = 40;
$palkar_obilie = 40;
//sekernik
$sekernik_drevo = 130;
$sekernik_hlina = 120;
$sekernik_zelezo = 170;
$sekernik_obilie = 70;
//speh
$speh_drevo = 160;
$speh_hlina = 100;
$speh_zelezo = 50;
$speh_obilie = 50;
//rytier
$rytier_drevo = 370;
$rytier_hlina = 270;
$rytier_zelezo = 290;
$rytier_obilie = 75;

$surovin = 2000;
$jeden_vojak = 200;
$vojakov_nezaokruhlene = $surovin / $jeden_vojak;
$vojakov = floor($vojakov_nezaokruhlene);
$celkovo_drevo = $xxxx_drevo * $vojakov;
$celkovo_hlina = $xxxx_hlina * $vojakov;
$celkovo_zelezo = $xxxx_zelezo * $vojakov;
$celkovo_obilie = $xxxx_obilie * $vojakov;
//teraz to vypiseme
?>
<table border="1" class="content">
<tr><td><? echo "".$LANG_PIECE."</td> <td colspan='4'><center>".$vojakov."" ?></center></td></tr>


Namiesto premenných xxxx má byť tá ktorú si vyberie user z tých čo sú definované po formulári, snáď mi ktosi rozumie, neviem si s tým poradiť :)

Ďakujem za každú pomoc

//sry sú tam chyby v HTML atď to poriešim neskôr :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.105.–
Reklama
Reklama
27. 6. 2009   #2
-
0
-

@Lordest: Hm tuto by bol problém, že tam bude lokalizácia z externého súboru, teda to include, a teda by do premenných $palkar atď trebalo dávať do všetkých jazykov čo by bolo zdlhavé, a neviem si predstaviť napr. či s portugalskou diakritikou alebo aj tou slovenskou si PHP poradí v premennej :) Teda ak som ten zápis pochopil správne, teda vo vybiehacom menu by bol Pálkar tak premenná by bola $Pálkar_drevo atď. ,

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.105.–
Lordest0
Super člen
27. 6. 2009   #3
-
0
-

Black.Shadow napsal:
@Lordest: Hm tuto by bol problém, že tam bude lokalizácia z externého súboru, teda to include, a teda by do premenných $palkar atď trebalo dávať do všetkých jazykov čo by bolo zdlhavé, a neviem si predstaviť napr. či s portugalskou diakritikou alebo aj tou slovenskou si PHP poradí v premennej :) Teda ak som ten zápis pochopil správne, teda vo vybiehacom menu by bol Pálkar tak premenná by bola $Pálkar_drevo atď. ,



nie nebolo, ak som ta pochopil spravne co myslis, pretoze v (x)HTML existuje globálne slovo value, co tak ho pouzit?
<option value='palkar'>Pálkar</option> v tomto pripade keby uzivatel vybral Pálkara, premenna jednotka by sa potom volala palkar, nie Pálkar..

samozrejme ak som ta spravne pochopil co teraz myslis... to by si vlozil potom do tej premennej..
btw: jak si mohol odpovedat ked som vymazal svoj prispevok?:D.. moje riesenie sa mi zdalo nevyuzitelne.. no skus si to za pokus to podla mna stoji, ak este vies jak to bolo.. popr. ti to mozem este raz napisat

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Podobná vlákna

Iny tvar formulara — založil jáchim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý