Pritomnost https protokolu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pritomnost https protokolu – PHP – Fórum – Programujte.comPritomnost https protokolu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jozosandy0
Newbie
27. 6. 2009   #1
-
0
-

Existuje nejaky jednodych a elegantny sposob ako skriptom zistit, ci je na servery mozne pouzit https?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 6. 2009   #2
-
0
-

To jozosandy : A co třeba se zeptat správce serveru?? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 6. 2009   #3
-
0
-

To jozosandy : Pole $_SERVER obsahuje i hodnotu HTTPS, ta by měla být prázdná (neměla by existovat), pokud daný skript běží přes HTTP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 6. 2009   #4
-
0
-

To jozosandy : A jako poslední možnost, co mě napadla je, že to zjistíš pomocí phpinfo();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
jozosandy0
Newbie
27. 6. 2009   #5
-
0
-

Ide o to, ze programujem red. system a chcem, aby sa vygeneroval odkaz do administracie v zavyslosti na tom, ci je alebo nie je https povolene (teda bud sa vygeneruje https://.../admin.php alebo http://.../admin.php).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 6. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
jozosandy0
Newbie
28. 6. 2009   #7
-
0
-

nakoniec som to s pomocou googlu vyriesil zhruba takto:

if (function_exists('openssl_sign')) { 

echo 'https';
} else {
echo 'http';
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.41.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 6. 2009   #8
-
0
-

To jozosandy : Nj, jenže toto Ti hlídá pouze OpenSSL, což je SSL volně dostupné, které si můžeš vytvořit i sám, ale ne SSL od různých společností. Klasické SSL je totiž placené.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý