Z hodnoty promenne promenna :) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Z hodnoty promenne promenna :) – C / C++ – Fórum – Programujte.comZ hodnoty promenne promenna :) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pepa Rohlik0
Newbie
17. 9. 2006   #1
-
0
-

Mam nadeklarovanou strukturu zamestnanci. Chci inicialozovat strukturu tak aby se jmenovala podle toho ci dostanu z cin.get(). proste "zamestnanci promenna". Vyzkousel jsem co me napadlo, ale uz skutecne netusim jak to jak to udelat. Thx fsem ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Gentoo 4ever...
Reklama
Reklama
some_one0
Návštěvník
18. 9. 2006   #2
-
0
-

hmm, a k čemu to má být dobré, že si dynamicky pojmenujete instanci?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pepa Rohlik0
Newbie
18. 9. 2006   #3
-
0
-

No ma to byt dobre k tomu, abych mohl vytvorit strukturu ktera se bude jemnovat podle obsahu nejake promenn :mno:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Gentoo 4ever...
Peter D.0
Expert
18. 9. 2006   #4
-
0
-

to ako chces vytvorit nieco take:
vloz nazov premennej:
to sa asi nebude dat, tie nazvy co zadavas int cislo sa myslim "vytratia" pri zostavovani.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Jura_0
Stálý člen
18. 9. 2006   #5
-
0
-

freeman-half napsal:

No ma to byt dobre k tomu, abych mohl vytvorit strukturu ktera se bude jemnovat podle obsahu nejake promenn :mno:


Ehm, tak to nepujde. Totiz nemuzes dale pracovat s necim, co nevis, jak se jmenuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
some_one0
Návštěvník
21. 9. 2006   #6
-
0
-

Jediné co mě napadlo je přistupovat pak k tomu takhle:

PROMENNA[jmeno];

kde jmeno by bylo string (char*) a PROMENNA nějaká hezká třída s přetíženym operatorem [], který by vracel tu danou promennou, která by jinak byla schovaná za nějakym indexem, jinak moc možností neni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
21. 9. 2006   #7
-
0
-

Vzpomínám si, že jsem taky kdysi chtěl pojmenovávat proměnné podle obsahu. Stačilo ale jen pochopit, že název proměnné slouží jen programátorovi a jen k orientaci v kódu. Při zpracování programu všechna jména zmizí a zůstanou jen adresy a data. Pokud bych chtěl při zpracovávání vypsat název dat, se kterými pracuji, pravděpodobně bych musel pracovat se strukturou, kde by jednou datovou položkou byl řetězec se jménem struktury. Omlouvám se všem OOP programátorům za laické vyjadřování, ale snažím se psát srozumitelně :cz:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý