Databáze v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Databáze v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comDatabáze v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
infomf0
Newbie
28. 6. 2009   #1
-
0
-

Potřebuji vytvořit formulář v PHP, který by vyhledával v několikátí databázích a popřípadě přidal nové položky. Databáze musí být ve formátu *.txt a musí být uložena na serveru nikoliv v databázi MySQL.

Formulář již mám připraven (víz příloha) akorát řeknu pár dodatků.

ComboBox bude určovat 3 databáze, ve které se bude vyhledávat údaje:
1. Sériové jméno – pokud nebude existovat tak vyhodí chybovou hlášku
2. Sériové heslo - pokud nebude existovat tak vyhodí chybovou hlášku
3. Port – vygeneruje port a zapíše do databáze, ale nesmí se opakovat. Sem se bude též zapisovat jméno, příjmení, IP, čas, sériové jméno a heslo.

Takže pokud bude vybrána položka Zeměpis Evropy bude adresa databáze taková:
1. http://www.mfsoftware.eu/databaze/zemepis_evropy/jemo.txt
2. http://www.mfsoftware.eu/databaze/zemepis_evropy/heslo.txt
3. http://www.mfsoftware.eu/databaze/zemepis_evropy/port.txt
Zeměpis Asie:
1. http://www.mfsoftware.eu/databaze/zemepis_asie/jemo.txt
2. http://www.mfsoftware.eu/databaze/zemepis_asie/heslo.txt
3. http://www.mfsoftware.eu/databaze/zemepis_asie/port.txt
Ještě je jedna podmínka. Databáze portu musí vypadat následovně:

Port | jméno | příjmení | IP | datum a čas | sériové jméno | sériové heslo

Díky všem kteří chtějí přispět při programování encyklopedie přizpůsobené pro nevidomé. Všem kteří pomůžou nabízím umístění jména a popř. adresu Vaši stránky do modulu „Autoři“.
Ještě jedno upozornění: nejsem programátor PHP :-( . Díky moc!!!
Martin Fiala

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
28. 6. 2009   #2
-
0
-

Ukládat data do txt je poměrně snadné, stačí použít google a vypadne ti hafo návodů, ale má to spoustu problémů (kolize při vícenásobném přístupu, rychlost, atd.). Velmi snadno můžeš přijít o uložená data. Je nějaký důležitý důvod, proč nechceš použít databázový server?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
infomf0
Newbie
28. 6. 2009   #3
-
0
-

To z_moravec : Ty uložené tabulky se budou stahovat do počítače, kde je bude číst naprogramovaný program v Delphi. Nebo existuje něco lepšího? Jinak ukládání zvládnu, ale nevím si rady s vyhledáváním v databázi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
28. 6. 2009   #4
-
0
-

Podobný problém jsem řešil několikrát. Je to velmi jednoduché. Ukládání dat do mysql a napiš si jendoduchý skript, který ti z MySQL vypíše data ve formě txt souboru, je to jen pár řádků kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
infomf0
Newbie
28. 6. 2009   #5
-
0
-

Jeden malý problém. Neumím MySQL a php na 4-. Ale to je jedno. A to vyhledávání jak??? Nebo aspoň aby se při každém odeslání přičte +1 k portu (nesmý být stejný!)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.216.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 6. 2009   #6
-
0
-

To z_moravec : Ten export do txt by ani nepotřeboval, stačilo by, aby se ten jeho program připojil do databáze. A nebo si udělat malý interface a program bude komunikovat s tímto interfacem, nikoliv přímo s databází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 6. 2009   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

PHP matice a databáze — založil Xtrat

Pomoc s PHP/DATABAZE - vkladani — založil Jakub Hencl

Chat v PHP (bez databáze) — založil Serveronaut

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý