Generátor čísel – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Generátor čísel – C / C++ – Fórum – Programujte.comGenerátor čísel – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Apik0
Duch
29. 6. 2009   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

našel jsem na netu, jak je možné generovat čísla od 1 až 100

rand() % 100 + 1

ale vždycky když pustím se mi zobrazí číslo 42

jak vytvořit generátor náhodných čísel? 1-100

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.225.–
Reklama
Reklama
Bald3rr0
Super člen
29. 6. 2009   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Apik0
Duch
29. 6. 2009   #3
-
0
-

To jsem taky koukal, ale pokud vložím srand(time(0)) tak záleží od sekundy. A to bych nerad, protže když spustím párkrát program, tak mi to ukážeš 45, 48, 51..prostě rozdíl mezi spuštěním a jde to vzestupně nahoru, já chci náhodně:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.225.–
o-lox0
Super člen
29. 6. 2009   #4
-
0
-

...ve Windows můžeš použít GetTickCount() - vrací milisekundy, nebo jiným řešením je při startu programu hned za srand dát třeba 100x plonkových rand() v cyklu to už každou vzestupnou sekundu dostatečně rozptýlí

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
29. 6. 2009   #5
-
0
-

Omg, 42, to není náhoda, četli jste někdo stopařova průvodce po galaxii???

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
don_Dominique0
Super člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.211.–
Apik0
Duch
29. 6. 2009   #7
-
0
-

o-lox: ok, tak já to zkusím nějak rozehnat cyklem:-)

Garret Raziel:nečetl, ale vždycky chtěl, ale línej, přečetl jsem asi prvních 20 stran:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.225.–
yaqwsx+9
Posthunter
30. 6. 2009   #8
-
0
-

To Garret Raziel : JJ, četl jsem. Že by autor funkce rand() taky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.102.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý