Char se strukturami v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Char se strukturami v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.comChar se strukturami v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hlavinka0
Návštěvník
2. 7. 2009   #1
-
0
-

nejak mi nebere char ve strukture nevim cim to je a co mi tam chybi toto funguje:

#include <iostream>
#include <cstring>

struct sladka_tycinka
{
char znacka[20];
float vaha;
int kalorie;
};

int main()
{
using namespace std;

sladka_tycinka *stru = new sladka_tycinka[3];

stru[0].vaha = 84.486;
stru[0].kalorie = 468;

stru[1].vaha = 84.4586;
stru[1].kalorie = 46846;

stru[2].vaha = 8.486;
stru[2].kalorie = 4458;

cout << stru[0].znacka << endl
<< stru[0].vaha << endl
<< stru[0].kalorie << endl << endl
<< stru[1].znacka << endl
<< stru[1].vaha << endl
<< stru[1].kalorie << endl << endl
<< stru[2].znacka << endl
<< stru[2].vaha << endl
<< stru[2].kalorie;

string konec = "konec";
cout << "\n\n\npro ukonceni programu napiste \"konec\"\n";
for (string konecc;konec != konecc;cin.clear())
cin >> konecc;
}

ale jak tam pridam napr:

stru[0].znacka = "blabla";

tak mi to vyhodi chybu a neprelozi :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
2. 7. 2009   #2
-
0
-

Pro prirazovani retezcu do promennych musis pouzit funkci strcpy.Takze by to melo byt asi tak nejak:



strcpy(stru[0].znacka, "blabla");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV+42
God of flame
2. 7. 2009   #3
-
0
-

precti si nejprve neco o C retezcich.. jak funguji, jako co se tvari a konecne se nauc ze nejde udelat retezec = "...." ; jedine kdy to jde je pri inicializaci, kdyz promennou deklarujes - ale to dela primo prekladac... a musi vedet presne co tam bude..
na kopirovani jsou tu funkce z string.h strcpy, strncpy a pokud kopirujes binarne tak memcpy

nebo pouzivej C++ tridu <string> tam dokonce jde pouzit i = a + a podobne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
2. 7. 2009   #4
-
0
-

sakris me tu otravujou s praci a pak to poslu tak pozde :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hlavinka0
Návštěvník
2. 7. 2009   #5
-
0
-

:D dik moc a nezlobte se jsem 14-letej kterej se to teprv uci se sluchatky na usich s max volume ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
KIIV+42
God of flame
2. 7. 2009   #6
-
0
-

To Hlavinka : sak v pohode.. jen vsechno se zatim tykalo tech retezcu, tak sem dal proste doporuceni na co se mas kouknout

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hlavinka0
Návštěvník
2. 7. 2009   #7
-
0
-

a taky jsem ti vdecny bohuzel me jeste ceka dlouha cesta nez se to naucim :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 100 hostů

Podobná vlákna

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Největší v poli polí — založil Noneus

C++ char — založil 3ker

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý