Picaxe - RS232 – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Picaxe - RS232 – Číslicová technika – Fórum – Programujte.comPicaxe - RS232 – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
john-smith0
Newbie
2. 7. 2009   #1
-
0
-

Ma tu nekdo zkusenosti s komunikaci mezi procesorem Picaxe 08M a PC?
Nejde mi to porad propojit tak aby to fungovalo spravne , budu rad za kazdou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 7. 2009   #2
-
0
-

no prevodnik urovni urcite mas.. pak je dulezity vhodny krystal a dobre nastavit deleni kmitoctu ..
propojeni je u asynchronniho rozhrani 2 datove vodice a jeden zemnici takze co tam zkazit moc neni..

da se taky hodit hyperterminal a spojit za prevodnikem rx s tx.. pak kdyz se neco posle na terminalu tak se to taky vrati zpet

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
john-smith0
Newbie
12. 7. 2009   #3
-
0
-

No u Picaxe se krystal nepotrebuje , k PC se zapojuje zemnicim kablem a dvema dalsimi pripojenymi pres omezovaci odpory , je to podle schematu vyrobce ( manual je tady http://wtcs.ca/wiki/index.php?title=Image:Picaxe_manual_3.pdf&redirect=no - PICAXE MANUAL 3 - KAPITOLA Advanced Interfacing 2 - Serial Interfacing to a Computer
Navic jsem do nej zkousel pustit prikazy z PC pomoci Pythonu a ted mi nejde COM port :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
KIIV+42
God of flame
13. 7. 2009   #4
-
0
-

by ses divil... je tam jen zminene napojeni pres MAX232 .. u toho opravdu krystal neni -- jenze aby to mohlo fungovat potrebujes pomerne presnej kmitocet... vnitrni RC oscilator jednocipu je prilis nestabilni na to aby se to dalo provozovat spolehlive

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
john-smith0
Newbie
14. 7. 2009   #5
-
0
-

To KIIV : Aha a neni nekde schema zapojeni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.224.–
KIIV+42
God of flame
14. 7. 2009   #6
-
0
-

To john-smith : schema zapojeni ceho? max232 ma datovej list napriklad na datasheetcatalog.com,
inspirovat se da napriklad kdyz budes hledat klon JTAG ICE (naprikad tady je schema: http://www.scienceprog.com/wp-content/uploads/2006/11/jtag.pdf )

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Dbot
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 10. 2009   #7
-
0
-

Ahoj. Chcem postaviť robota s PICAXE 08M. Poradí mi niekto ako ho zapojiť a tak? Vopred dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.99.–
Spyro
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 12. 2009   #8
-
0
-

Ahoj , chtěl jsem se zeptat zdali je možné u PICAXE nastavit rozdílnou frekvenci výstupů
pokud budete chtít čistý obdélníkový výstup musíte propojit 2 vývody mezi sebou :
main:
high 0 low 4
pause 50
low 0 high 4
pause 50
goto main

potřeboval bych mezi pinama ,,0-4 100Hz a mezi pinama 1-2 150Hz´´
jde mi o to zdali se dají řídit výstupy pinů nezávisle
děkuji fantomas.blade@seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.73.215.–
Bebop
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 2. 2010   #9
-
0
-

Zdravím,
nemá tady někdo skušenosti s PICAXE-20M?
Konkretně bych potřeboval vědět, jak zapojit motory.
Když vývody motoru připojím na pin 0 a 1 a spustím tento program:
start:
high 0
low 1
pause 1000
high 1
low 0
pause 1000
goto start
tak by motor měl po sekundě měnit směr otáčení, leč nedělá nic.
Moc bych potřeboval radu, děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.232.–
brush@email.cz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 3. 2010   #10
-
0
-

Zdravim,

mám docela problém s příkazem button... Je to docela peklo, picka na tlačítko vůbec nereaguje... Prosím poraďte někdo jak na to... kuju ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.102.–
MYZA
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 3. 2010   #11
-
0
-

Zdravim vsechny,

tusim, ze je to amaterska otazka, ale ja na to proste za zivyho boha nemuzu prijit... Je nejak mozne projit vstupni buffer serioveho rozhrani po bytech? Potrebuju zpracovat sekvenci delsi, nez se mi vejde do promennych. Zatim pouzivam jenom simulator a uprimne receno mi zacina jit trochu hlava kolem z toho, co to vlastne znamena "odeslat seriova data". Vzdycky jsem znal jenom oddeleni konkretnimi byty (treba CRLF), timeout, nebo urcity pocet bytu. Tady to mozna nejak vyplyva z konfigurace portu, ale fakt tomu nerozumim :(

Predstavoval bych si to tak, ze budu v cyklu volat serin ...,b0 a podle hodnoty v b0 "neco" delat - data, ktera me zajimaji nekam zapisovat a na CR nebo LF cyklus opustim.

Taky nechapu pri simulaci stav, kdy volam serin ...,b0,b1,b2, v simulatoru "poslu" treba "A","B" a ohlasi se mi chyba, ze data nestaci k naplneni promennych. CO se ale stane v realu? Uffff, diky za kazdou radu, uz z toho fakt sedivim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.54.–
picaxer
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 3. 2010   #12
-
0
-

motor primo na picaxe pripojit nemuzes!!
prave z ho oddelal :smile15:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.11.255.–
MYZA
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 4. 2010   #13
-
0
-

Tak ako ho ta mam pripojit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.99.–
DooFy930
Stálý člen
21. 4. 2010   #14
-
0
-

To MYZA : Čip nemusí být zničený, ale takhle napřímo to připojit nemůžeš. Musíš třeba použít nějaký H-můstek. Např. pro 2 DC motory nebo 1 krokový ti třeba stačí L293D nebo SN754410. Pro přesné zapojení a funkci se podívej na datasheet onoho obvodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Programování PICAXE — založil Kowalsky95

PICAXE-08M a externí EEPROM — založil Anonymní uživatel

RS232 v Jave — založil Nemo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý