X problému, Y dotazů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

X problému, Y dotazů – Visual Basic – Fórum – Programujte.comX problému, Y dotazů – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Syslík
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 7. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, čekám na registraci a nějak se bohužel nevede. Mám tedy pár problémů a otázek přímo na Vás a byl bych opravdu rád, kdybych dostal alespoň jednoduchou odpověď, která mi snad pomůže. Předem děkuji za každou ochotu.

1) Mám IE7 i Operu a stále mi web píše, že nemám povolené COOKIES. Registraci za mne musel udělat kamarád. Poradí mi někdo? Zkoušel jsem dle různých návodů a postupů vyřešit tento problém, avšak bez úspěchu.


2) Dělám si takový prográmek, ve kterém mám Progress Bar.
a) můžu změnit u progress baru barvu těch dílků ze zelené na například oranžovou?

b) existuje nějaké řešení, pokud vemete vpotaz, že se jedná o aktualizaci programu, kde progress bar běží tak dlouho, jak sám stahuje? Mám namysli realnou dobu průběhu a né mnou nastavenou. Nemohu přeci odhadnout, jak rychlé má kdo připojení, že?

c) předpokládám, že mohu dát veškeré tlačítka, textboxy, comboboxy a další jako enable = false, když je progress bar v průběhu? Přesto však, existuje to nějak jednoduše?

3) Mám dohromady 3 formuláře. Při zmáčknutí tlačítka další se přesunu do formuláře číslo 2 a tak dále a tak dále. To není problém. Problém je v tom, že při přechodu z jednoho do druhého formuláře se okno posune. Problikne (zřejmě kvůli načtení nových položek) a lehce se posune. Využívám Form2.Show () a Me.Hide (). Předpokládám, že close vypne Form1 a když se poté vrátím z Form2, ve Form1 nebude to, co bylo vyplněno.

4) V mém projektu je X comboboxů. Jak vypnu možnost volby vlastního zadání hodnoty? Myslím to tak, že do comboboxu při spuštěném programu mohu kliknout a zadat vlastní sumu, která je větší, než výběř všech čísel. Dalším problémem je i to, že tam mohu psát i text. Takže to zamezení vlastního vyplnění a omezení na pouhý výběr z možností by to vyřešilo. Zkoušel jsem script, který jsem zde nalezl. Vztahuje se k textboxu a psaní pouze písmen, přesto se mi to nepovedlo zprovoznit.

5) V mém projektu je mnoho údajů. Křestní jmémo, Přijmení, Datum narození, Rodné číslo a další a další. Údaje, které v tuto chvíli nejsou až zas tak důležité. Problém je v tom, že potřebuju do dokumentu, který se vytvoří ve složce přihlášeného (to teď není předmětem) nacpat vyplněná data. Viděl jsem návody, kde se vytvořil txt pro password a txt pro username. Rád bych to v jednom souboru, šlo by to? Nejlépe však v souboru s vlastní příponou. Jak ale zaručím, že program, ve kterém tento soubor otevřu si v daném souboru najde přesně data taková, která má vypsat do určených polí a příponu takovou, kterou nikdo neotevře, nebo nerozluští její obsah a program ano. Zjednodušeně: Jak vypsat do jednoho souboru s neznámou příponou, kterou rozluští pouze můj program X labels, které pak dokáže program seskládat zpátky.

6) Poslední věc. Když chci, aby uživatel vyplnil otázku, rád bych, aby se v jiné položce (label), která je vedle jeho otázky zobrazilo. Před tento název chci však číslo 1 a při dosažení x znaků ... nakonci.
Příklad: Otázka -> "Zvládnu to? "a vedle se zobrazí "1. Zvládnu to? "
Otázka II -> "Myslíš, že ano? "a vedle se zobraží "2. Myslíš, že a... "

Díky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.39.–
Reklama
Reklama
3. 7. 2009   #2
-
0
-

6) Tak u bodu 6 jsem to zlehka vyřešil. Napadlo mne udělat pro každou otázku nový form, ale to by asi bylo hodně náročné, pač těch formů by mohlo být jen v otázkách otevřeno víc jak 20. Tak mne napadla další věc a to taková, že při vyplnění otázky1 se do souboru zapíšou data. Při kliknutí na otázku2 se vymaže obsah z otázky1 a při vyplnění se data uloží. Při kliknutí na otázku1 se načte ze souboru obsah a je vystaráno. Problém je v tom, že nevím, zda-li by šlo vůbec rozdělit do jednoho souboru X otázek.

----------
otázka1: Ahoj jak se máš?
----------
otázka2: Potřebuješ pomoc?

Takže jak si program najde, pozná, vyfiltruje to, že text Otázka1: Ahoj jak se máš? je otázkou pro otázku1 a jak rozponá, že má vypsat jen Ahoj jak se máš bez otázky1?

:))

7) Ještě jsem se včera zapomněl zeptat na jednu věc. U checkboxu máte danou grafickou podobu jak nezaškrtnutého políčka, tak i zaškrtnutého. Mohlo by se to nějak změnit? Například aby se zaškrtávalo jako křížek a né jako zobáček.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.39.–
DragonBehemont0
Super člen
3. 7. 2009   #3
-
0
-

To Syslík : A používáš Visual Basic nebo Visual Basic.NET? A pokud budu předpokládat, že používáš Visual Studio, tak se pletu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
3. 7. 2009   #4
-
0
-

Já používám Visual basic 2008 Express Edition.

Jinak už jsem vyřešil z části ten 6tý bod.


If ComboBox1.SelectedItem = 2 Then
Form3.Label1.Enabled = True
Form3.Label2.Enabled = True
End If
If ComboBox1.SelectedItem = 3 Then
Form3.Label1.Enabled = True
Form3.Label2.Enabled = True
Form3.Label3.Enabled = True
ElseIf ComboBox1.SelectedItem < 3 Then
Form3.Label3.Enabled = False
End If
If ComboBox1.SelectedItem = 4 Then
Form3.Label1.Enabled = True
Form3.Label2.Enabled = True
Form3.Label3.Enabled = True
Form3.Label4.Enabled = True
ElseIf ComboBox1.SelectedItem < 4 Then
Form3.Label4.Enabled = False
End If


Tak tenhle kód způsobuje zapnutí labelů a vypnutí labelů při vybrání určeného čísla v comboboxu. V design musíte zaškrtnout pro tuto formu kódu "enabled = false" na všechny labely, kterých se to týká.

Našel jsem zde na foru diskuzi o tom, jak do textboxu vkládat čísla. To se mi moc hodí a hlavně to potřebuju do toho comboboxu. Když si nevím rady jak ošetřit to, že do comboboxu nemůžu nic napsat, jen vybrat z nabídky, chtěl jsem to ošetřit následovně.

If IsNumeric(ComboBox1.Text) = False Then
ComboBox1.SelectedItem = "5"

ElseIf IsNumeric(ComboBox1.Text) > 30 Then
ComboBox1.SelectedItem = "30"

End If



Zkoušel jsem mnoho způsobů, např SelectedValue místo text a různé kombinace. Bohužel bez úspěchu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.39.–
3. 7. 2009   #5
-
0
-

Ha, takže k tomu comboboxu. Prostě mi to nešlo udělat a tak jsem to vyřešil checkem při dostání se na další stránku.


Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
If ComboBox1.Text < 3 Then 'Jestliže má ComboBox1 hodnotu textu menší jak 3, vyplň jeho hodnotu na 3.
ComboBox1.SelectedItem = "3"
ElseIf ComboBox1.Text > 7 Then 'Nebo pokud má ComboBox1 hodnotu text větší jak 7, vyplň jeho hodnotu na 7.
ComboBox1.SelectedItem = "7"
End If



Mohlo to jít i jinak, bohužel. Ovšem musíte zadat počet items od 3 až do 7 např v desingu. Takto jsem tedy ořešil bod 4...Kod s tlačítkem a comboboxem (bod 4). U mne to dělalo ještě neplechu, neboť mám spojené comboboxy s checkboxy. Takže pokud by někdo použil tento kód a měl problémy s funkčností, je potřeba se v tom ještě trošku pošťourat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.39.–
3. 7. 2009   #6
-
0
-

Teď mám problém s label názvem.
Když do TextBoxu napíšu název, tak se až po kliknutí na samotný label název změní. Nevím jak, aby si REFRESHOVAL program každou změnu TextBoxu.


If TextBox1.Text.Length + 1 Then
Label9.Refresh()
End If



I takovýto kód jsem zkoušel, bohužel marně.

Dalším problémem jest vypsání textu labelu dle textu v textboxu.
Mám podmínku, že: pokud počet písmen názvu otázky je menší než 20, vypiš 1. název otázky. Druhá podmínka je pokud počet písmen názvu otázky je větší jak 20, vypiš 1. + název otázky s maximálním počtem znaků 20.

Jenže problém je v tom, že nemohu dosáhnout TextBox1.Text.Lenght = 20 ... Maximální počet 20. Fakt už nevím, jak to udělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.39.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
10. 9. 2009   #7
-
0
-

To Syslomancer :

K bodu 3)
Já bych to vyřešil tak, že každý formulář bych nastavil v okně Properties položku StartPosition na hodnostu CenterScreen (tedy ve Visual basicu2008). Program se ve Windows otevře vždy uprostřed obrazovky (tedy všechny formuláře).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.6.–
jkonopasek0
Návštěvník
10. 9. 2009   #8
-
0
-

k bodu 2c)

pro všechny prvky

Dim Ctrl As Control
For Each Ctrl In Me.Controls
Ctrl.Enabled = True
Next

pro Command Button

Dim Ctrl As Control
For Each Ctrl In Me.Controls
If TypeOf Ctrl Is CommandButton Then
Ctrl.Enabled = False
End If
Next

a tak podobně

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.130.–
jkonopasek0
Návštěvník
10. 9. 2009   #9
-
0
-

Mám podmínku, že: pokud počet písmen názvu otázky je menší než 20, vypiš 1. název otázky. Druhá podmínka je pokud počet písmen názvu otázky je větší jak 20, vypiš 1. + název otázky s maximálním počtem znaků 20.

dá se provést v v proceduře

Private Sub Text1_Change()
If Len(Text1.Text) <= 20 then
Label1.Caption = Text1.Text
else
Label1.Caption = "1. " & Mid(Text1.Text, 1, 20)
endif
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.130.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Hodně problemu — založil Jakub Kahoun

Více problémů s maticema — založil Sefiros

Riesenie problemu s obejktom — založil SVKSuli

Fraktály - řešení problému — založil GoliathL

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý