Hoj vsichni,
chci vas poprosit o nejake navrhy jak ulozit data v aplikaci. Jedná se o program, ktery uchovava napr. kontakty. Do aplikace se přistupuje pres prihláseni, tudiz by tento soubor mel byt pristupny pouze z aplikace. Dale pokud mozno, aby se dalo uložit všechny zaznamy do jednoho souboru. Napada me serializace, ale pokud nekdo znate jine reseni, budu rad.
Diky
Fórum › .NET
Zpusob ukladaní dat pro aplikaci v C#
To ales : Já takovéto věci ukládám vždy do XML a pokud potřebujete aby si to nikdo nemohl přečíst tak si tento XML nějakým vlastním algoritmem zakodujte ;-)
Databaze je na tohle zbytecne slozita. XML dostacuje, napriklad by mohla vypadat nejak takto:
<root>
<user name="" pass="">
<kontakt name="" tel="" />
</user>
</root>
Serializace by byla taky mozna, ale to xml se mi zamlouva vice. S DB je problem u prenositelnosti, takze pokud bys chtel pouzit nejakou, tak jedine asi SQLite nebo Compact DB primo v .NET frameworku 3.5.
To ales : Tady máš více možností. Pokud se jedná o jednoduchá data, například nastavení, tak je možno to ukládat přímo v aplikaci přes Properties.Settings, ale pokud se jedná o větší množství dat, tak je asi nejlepší to XML, tak tady navrhovali dannyk a don_Dominique. Nebo ještě mlžeš použít binární soubory. Ale práce s nimi je o trochu složitější než XML (aspoň dle mých zkušeností).
Binarni soubory bych na kontakty zrovna nepouzival, prijde mi to dost nepohodlne a hlavne zbytecne.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ukládání dat pro grafy — založil Carduus
PHP ukládání dat pro různé uživatele — založil Ondra
Jaký je nejvhodnější způsob ukládání a načítání datových typů? — založil MiCizek
Ukladani dat — založil Earl Cash
Ukládání dat na disk — založil sh00ter
Moderátoři diskuze