C# reakce na maximalizaci – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# reakce na maximalizaci  – .NET – Fórum – Programujte.comC# reakce na maximalizaci – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
samae1
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 7. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám jednoduchou aplikaci, Tabcontrol, který se yvětšuje pokaždé při změně velikosti okna. Pokaždé reaguji na událost resized voláním funkce

private void Form1_Resize(object sender, EventArgs e)
{
Tab();
}
která volé jak je jasné funkci Tab

public void Tab()

{
tabControl1.Height = ClientSize.Height-6;
tabControl1.Width = ClientSize.Width-6;
tabPage1.Height = tabControl1.Height-6;
tabPage1.Width = tabControl1.Width-6;
tabPage2.Height = tabControl1.Height - 6;
tabPage2.Width = tabControl1.Width - 6;

}
Ta změní velikost tabControlu i obsahu jednotlivých stránek. Problém nastává když se okno maximalizuje, celý postup nefunguje (Maximaliyace není událost resized ). ŘEšení je tedy na snadě, reagovat na událost Maximalizace a to je problém, nevíte někdo pod čím se skrývá ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.179.–
Reklama
Reklama
rudolf_franek0
Stálý člen
7. 7. 2009   #2
-
0
-

Prijde mi, ze pozadovaneho lze docilit naklikanim v designeru
1) Padding.All pro dany Form nastavit na 3. (udela se "mezera" 3 nahore + 3 dole a taky 3 vlevo + 3 vpravo )
2) Dock od tabControl1 nastavit na DockStyle.Fill
nastavovat velikost jednotlivych tab-page-u je uz zbytecne.
A takhle neni treba nic dal programovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
rybar730
Newbie
14. 7. 2009   #3
-
0
-

Cau souhlasim ze existuje i elegantnejsi reseni nicmene ja maximalizaci normalne chytnul v Form_Resize.

Tady je muj kod ktery mam otestovany



private void Form1_Resize(object sender, EventArgs e)
{
if(WindowState == FormWindowState.Minimized)
label1.Text = "Min";
if (WindowState == FormWindowState.Maximized)
label1.Text = "Max";
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

Okamžitá reakce — založil dragon124

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý