Uplny zacatecnik! - Retezeni textu v input – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uplny zacatecnik! - Retezeni textu v input – Python – Fórum – Programujte.comUplny zacatecnik! - Retezeni textu v input – Python – Fórum – Programujte.com

 

19. 9. 2006   #1
-
0
-

Zdravim

tak jsem si rekl ze kouknu na Python a zacal jsem hned s lekcemi na tomto serveru.
Trochu jsem se zacyklil u druhe lekce, nejde mi zretezit text v input.

Chtel jsem se zeptat na toto (takto mel vypadat text v otazce)
Kolik je soucin techto dvou cisel? 10 * 2 #(napr. tyto cisla)

a moje reseni bylo nejak takto



import random
number1 = random.randint(0,10)
number2 = random.randint(0,10)
odpoved = input("Kolik je soucin techto dvou cisel? ",number1, " * " , number2)


puvodne tam bylo toto


odpoved = input("Kolik je soucin techto dvou cisel? ",random.randint(0,10), " * " ,randint(0,10))


ale proste se mi to nedari a musel jsem to obejit nejak takto, ale moc se mi to nezda
number1 = random.randint(0,10)

number2 = random.randint(0,10)
otazka = "Kolik je soucin techto dvou cisel? ",number1, " * " , number2
odpoved = input (otazka)


A vlastne bych chtel jen vedet jestli se da v input retezit text a pokud ano, tak jak.

Diky moc Premek
Ps: zkousim to teprve hodinku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nikdy neni tak spatne, aby nemohlo byt jeste hur! Jsem zaryty optimista.
Farundel0
Super člen
19. 9. 2006   #2
-
0
-

Trochu jsem se zacyklil u druhe lekce...


Zacyklil... :o))) To je super vyraz :o)))

Anyway... jsi si jisty, ze ti fungoval spravne i ten posledni kod? Protoze to, co jsi vlozil do promenne otazka je typ [i]tuple[/i], ne retezec...zkus to treba takhle:
input("Kolik je soucin techto dvou cisel? " + str(number1) + " * " + str(number2))
pripadne (v trosku ceckovskem stylu) takhle:
input("Kolik je soucin techto dvou cisel? %d * %d" % (number1, number2))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
19. 9. 2006   #3
-
0
-

to obejití není ono, musíš sám uznat, že otázka v závorkách není to pravé.
Větišnou se to řeší takto:

print  "Kolik je soucin techto dvou cisel? ",number1,  " * " , number2

odpoved = input ()


ale pokud trváš na vložení do funkce input, tak musíš místo , použít + (prostě vytvořit jeden řetězec. Pomocí , totiž vytváříš, aniž o tom víš ;-) n-tici, což je něco jako seznam. + má jediný problém, že nemůžeš sčítat hruškiy a jablka, tedy že čísla musíš přitom převádět na řetězce - str(cislo).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
19. 9. 2006   #4
-
0
-

Farundel: byl jsi rychlejší :-), ale tvoje řešení opravdu do 2. lekce nepatří, ledaže by tazatel přicházel z C jako někdo ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
19. 9. 2006   #5
-
0
-

Chlapci diky moc

toto



odpoved = input("Kolik je soucin techto dvou cisel? " + str(number1) + " * " + str(number2))


uz funguje vyborne (ten muj kod funguje taky ale kolem retezce jsou apostrofy a carky - coz se mi samozrejme nezdalo
('Kolik je soucin techto dvou cisel?',9 ,' * ' ,10)

Uz se prokousavam 3. lekci

Jeste jednou diky
Premek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nikdy neni tak spatne, aby nemohlo byt jeste hur! Jsem zaryty optimista.
Farundel0
Super člen
19. 9. 2006   #6
-
0
-

Aaaa, sorry, geone ;o)

Nj, holt zvyk je zelezna kosile...o to vic jsem zaplakal, kdyz jsem si precetl v pythonim mailinglistu v diskusi o prepracovani print statementu, ze se ten ceckovej vypis Guidovi nelibi :o( ;o)

A o to vic budu plakat, jelikoz se na vysce, kam v rijnu nastupuju, uci zaklady programovani na Pascalu :o/

2Premek: Zapomnel jsem te uvitat - tak tedy vitej! Preju hodne zabavy s Pythonem (hlavne s jeho novou, jeste lesknouci se a vonici verzi 2.5 final release ;o))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
19. 9. 2006   #7
-
0
-

Farundel napsal:

2Premek: Zapomnel jsem te uvitat - tak tedy vitej! Preju hodne zabavy s Pythonem (hlavne s jeho novou, jeste lesknouci se a vonici verzi 2.5 final release ;o))


u?? dal bych za to krk, že včera to tam ještě nebylo ;-)
jdu na to. Nechceš napsat článek o nových feačurkách?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Farundel0
Super člen
19. 9. 2006   #8
-
0
-

Vsak taky nebylo. Kdo sledoval [url=http://www.python.org/dev/peps/pep-0356/]Release Schedule[/url] (treba i pul roku jako ja, ehm... :o)), tak vi ;o)

Uf, nevim jestli bych mel cas neco sepsat, geone. Pred par dny jsem se vratil z matfyzackyho soustredeni, klekl server, na kterym jsem hostoval svoje stranky, takze je musim presunout do noveho umisteni, pristi tyden se stehuju na koleje do Prahy, na zacatku rijna mi zacina prvak na vejsce a dneska mi prisel domu laptop, na kterym musim rozbehat Linux a vsechno potrebny, abych ho mohl ve skole pouzivat... mam totalne nabito, takze nevim nevim, jak bych to zvladnul :o( Mrzi me to, uz jsem si nejakou dobu rikal, ze bych taky mohl udelat neco uzitecneho pro druhe...

Holt Benevolent Dictator Of Life naplanoval ten final release dost blbe :o/

Nerikej mi, ze to neni hlavni udalost na py.cz konfere ;o) Uz jsem tam sakra dlouho nebyl...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
geon0
Grafoman
20. 9. 2006   #9
-
0
-

Farundel napsal:

Nerikej mi, ze to neni hlavni udalost na py.cz konference ;o) Uz jsem tam sakra dlouho nebyl...


Není, produkční lidi a stroje nové verze vůbec nezajímají.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Farundel0
Super člen
20. 9. 2006   #10
-
0
-

Není, produkční lidi a stroje nové verze vůbec nezajímají.


Nj, asi jsem nejakej divnej ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Input a input type — založil

Úplný začátek v C++ — založil HonzaB99

Uplny začiatok v C — založil tope

Úplný začátek v Javě — založil Danecek25

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý